Amerikai stílusú, fényűző esküvő - Hol legyen az esküvő?

Az amerikai hangulatú esküvőknek tökéletes otthont adhat egy gyönyörű kastély, egy kúria vagy éppen egy elegáns szálloda, sőt akár a tengerparton vagy egy hajón is összekötheted az életedet Szerelmeddel! Te melyiket választanád?

A szertartás helyszíne

Mivel az amerikaiak többnyire vallásosak, ezért a legtöbb esetben, templomban kerül sor az esketésre, annak meghatározott rendje és módja szerint.

Polgári esküvőnek viszont nagyszerű helyet biztosíthatnak a kastélyok és paloták, ahol egy világos, pazar díszteremben fogadhattok egymásnak örök hűséget. Ha közelebb szeretnétek magatokhoz érezni a természetet, vagy meghittebb, romantikusabb megoldásra vágytok, akkor szóba jöhetnek a kastélykertek, szállodák és fogadók kerthelyiségei, melyek számtalan díszítési lehetőséget hordoznak magukban.

 

 

A vacsorahelyszín

Elsődleges szempont, a vacsora helyszínének kiválasztása során, hogy mennyi vendéget szeretnénk hívni. Egy kastély báltermében például akár száz ember is kényelmesen elfér, míg egy fogadóba csak kisebb létszámú vendéget érdemes hívni.

A helyszín kiválasztásakor át kell gondolnotok, hogy kültéren vagy beltéren szeretnétek megtartani a lakodalmat, illetve a dekorációt, annak színeit, stílusát, mennyi virágot szeretnétek, stb.

 

 

Ha rusztikus helyszínre vágytok, akkor akár egy régi pajta, egy udvarház vagy egy szép kúria is jó választás lehet, amelyet elegánsan feldíszíthettek virágokkal, fényfüzérekkel; a fa meleg árnyalata és a régmúlt idők kellemes hangulata garantáltan felejthetetlenné teheti a Nagy Napot!

 

 

Természetesen a tánctér kialakítására is fordítsunk kellő figyelmet: ne legyen se túl kicsi, se túl nagy, a zene pedig ne zavarja azokat, akik az asztaloknál ülve beszélgetnek. A gyermekeknek szánt térről se feledkezzünk meg, például jól jöhet egy sarok vagy egy jól belátható helyiség, ahol a kicsik és nagyok is kellemesen elfoglalhatják magukat, amíg a szüleik szórakoznak.

Tipp: A gyermeksarokról és felügyeletről egy későbbi részben olvashattok majd bővebben!

 

 

Kastélyban vagy palotában

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy ezek a nagy múltú, csodás épületek, az egyik legkedveltebb esküvői helyszínek, éppen ezért egy amerikai stílusú, fényűző menyegzőnek is tökéletes otthont biztosíthat egy kastély vagy éppen egy gyönyörű palota...

 

 

Elegancia, romantika és varázslatos, fenséges hangulat - ezek mind-mind elengedhetetlenek az exkluzív, amerikai pompához, a pazar báltermek pedig fantasztikus helyszínt adhatnak a táncos mulatságnak. A kastélyok és paloták gyönyörű termei, szépséges csillárjai, patinás díszítései és egyedisége még inkább emeli a Nagy Nap fényét, és nem csupán a vacsorának biztosíthatnak pazar hátteret, hanem akár a szertartásnak is.

Egyházi szertartásnál bár bonyolultabb a helyzet, hiszen a katolikus egyház csak a felszentelt helyen köttetett esküvőt ismeri el, viszont nem megoldhatatlan! Kérjétek esküvőszervező vagy rendezvényszervező segítségét, hiszen ők bizonyára már több hasonló esettel is találkoztak.

Tipp: Ha még többet szeretnél megtudni a kastélyokról, akkor olvasd el korábbi, Különleges esküvői helyszín - Kastélyok című cikkünket is!

 

 

Villák és kúriák

A kúriák tulajdonképpen a kastélyok kisebb "rokonai", melyek főként klasszicista stílusban, vidéken épült luxusingatlanokat, nemesi udvarházakat jelentenek. Ha szépséges tájra, elegáns, ugyanakkor kicsit természet közeli helyszínre vágytok akkor egy kúria megfelelő választás lehet.

 

 

Régen szinte minden városon kívüli lakhelyet villának neveztek - ezek napjainkra egyre fényűzőbbé, elegánsabbá váltak, ezáltal pedig tökéletes helyszínül szolgálnak a pompás, nagyszabású esküvőknek.

Tipp: Még többet információért olvassátok el a Különleges esküvői helyszín - Paloták, villák, kúriák és báltermek c. anyagunkat is!

 

 

Elegáns hotelek és szállodák

Ha modern hangulatra vágytok, akkor irány egy csodás, elegáns hotel vagy egy Balaton melletti szálloda, amely gyönyörű panorámájával, pompás rendezvénytermével, különlegességével felejthetetlenné teheti az esküvőtök napját! Egy amerikai stílusú esküvőhöz nem is kell már más, mint sok-sok virág, elegáns, romantikus kellékek, kiegészítők és egy kis kreativitás!

 

Az elegáns hotelekről és szállodákról még többet az alábbi képre kattintva tudhatsz meg!

 

Szabadtéren rendezett esküvők

Választhatunk egy kastélykertet vagy füvészkertet, amely pompás látvánnyal és varázslatos, idilli hangulattal ad otthont az elegáns, fényűző esküvőknek. Ha sok vendéget hívunk, akkor a legjobb megoldás mindenképpen az, ha fehér sátrakat állíttatunk fel - igazi amerikai attitűd, melyeket mécsesekkel, rengeteg virággal, füzérekkel és lampionokkal tehetünk még tökéletesebbé.

Tipp: Még több szabadtéri esküvői helyszín ötletért, kattints a következő linkre: Külső esküvői helyszín választása

 

 

Tóparti vagy tengerparti romantika

Vízparton, a homokban lépdelve, romantikus, meghitt környezetben, gazdag virágpompával és varázslatos növényvilággal körülvéve szeretnéd kimondani a boldogító igen-t? A szabadtéri esküvők közül is az egyik legkülönlegesebbek a tengerparton vagy éppen tóparton megrendezett menyegzők.

 

 

Amerikában nagyon sokan döntenek a homokos partok mellett, ahol kisebb násznéppel, elegáns, ugyanakkor meghitt hangulatban töltik el a Nagy Napot.

Tipp: Tudj meg még többet ezekről a csodás helyszínekről!

 

 

Esküvő hajón

A víz, az utazás, a hajók szerelmesei vagytok? Egyedülálló, páratlan panorámára, romantikus hangulatra vágytok? Egy hajón megtartott esküvő feledhetetlen élményt nyújthat számotokra és természetes a vendégek számára is!

Tipp: Még több ötletért és információért tekintsd meg előző anyagunkat is: Különleges esküvői helyszín - a hajók

 

 

Ma már amiatt sem kell aggódnotok, hogy nem fértek el, hiszen a 23 hajóból álló hajóflotta és szálloda, a siófoki Hotel Móló***, hangulatos, romantikus környezetet biztosít exkluzív esküvők lebonyolításához, legyen szó 40-50 vagy éppen több száz főről!

Legközelebb az idei trendszínekről, illetve az esküvői helyszín dekorációjáról lesz szó, amennyiben beltéri esküvőt tervezünk!

Képek forrása: www.elizabethannedesigns.com, theknot.ninemsn.com.au, www.onewed.com, www.noivas.net, szivarvanyszinpillango.blogspot.com