Amerikai stílusú, fényűző esküvő - Mindent a vőlegényekről

A menyasszony mellett a vőlegény a másik legfontosabb szereplője az esküvőknek! A gyönyörű menyasszonyhoz fess és jól öltözött vőlegény illik! Méretre szabott öltöny, divatos és kényelmes cipő, stílusos frizura...

Elegáns és fess vőlegények

A legelegánsabb megoldás természetesen, ha méretre készíttetjük az öltönyt, így biztosak lehetünk abban, hogy tökéletes áll rajtunk az adott darab. Először méretvételre kerül a sor, majd jöhet az anyag és a fazon kiválasztása. Eldönthetjük, hogy egyszeri viseletet keresünk-e vagy olyan modellt, amelyet az esküvő után is viselhetünk. Ha az előbbi esetről van szó, a legcélszerűbb és legköltséghatékonyabb a kölcsönzés lehet.

A legmodernebb darabok idén a duplán karcsúsított öltönyök, illetve a hagyományos szmokingok, de akár egy átlagos öltönyt is könnyedén feldobhatunk, ha a menyasszony ruhájának színével harmonizáló inget vagy mellényt választunk hozzá.

Tipp: Jó választás lehet az exkluzív Wilvorst és Tziacco márka legújabb öltönyeinek egyike, amely stílusos, kényelmes és elegáns egyszerre!

 

 

Egy kis inspiráció...

Klasszikus stílus

 

Trendi és elegáns

 

Színes és egyedi

 

Vőlegény frizura és "smink"

A vőlegény frizurája legyen elegáns és stílusos, ugyanis ez a stílus megköveteli, hogy a férfiak is fessek és divatosak legyenek. Idén az oldalt felnyírt, felül hosszabbra hagyott fazon a trend, amely számos módon variálható. Úgyhogy vőlegények, stílusra fel: válaszátok ki a hozzátok leginkább passzoló formát!

Bár a férfi hajtrendekben nem tapasztalható olyan gyakori változás, idén egy új, trendi férfi hajvágási technika van kialakulóban. Ennek alapja az elmúlt évek oldalt és hátul felnyírt, a fejtetőn hosszabbra hagyott frizura. Ez a fazon kortól függetlenül szinte mindenkinek jól áll, csupán a hosszúságot befolyásolhatják némiképpen az arcformák.

Tipp: Az ovális és hosszúkás fejformánál oldalt is érdemes egy kicsit hosszabbra hagyni, hogy ne nyújtsa meg túlságosan az arcot!

 

 

Újdonságnak számít a frufru - nyugalom, ne tessék egyből a „bili frizurára” gondolni! Az alap továbbra is az oldalt felnyírt fazon, annyi változással, hogy a fej tetején meghagyott tincsek a homlok irányába fokozatosan hosszabbodnak, így tulajdonképpen frufruban végződnek. Egyébként a legtöbb férfi ezt a frufru részt általában lazán hátrafésülve viseli.

Rengeteg variációja létezik, ezért szinte minden férfi megtalálhatja a neki tetsző fazont! Ha a modern stílust kedveled, választhatod az oldalt nagyon rövid, felül pedig akár 6-8 centis változatot, viszont ha a klasszikus vonalat képviseljük, akkor a legideálisabb, ha oldalt kicsit hosszabbra, min. 1-1,5 centisre hagyjuk!
 

 

 


Elsőre talán viccesen hangzik, hogy egy férfinak is szüksége van "sminkre", ám nem kell megijedni: ez csak apró korrekciókat jelent: a karikás szemek és a fénylő bőr bizony nem mutatnak jól a fényképeken! A vőlegények esetében nem is igazán sminkről beszélünk, inkább bőrtökéletesítésről, melyhez csupán egy színtelen mattító púdert kell használni. Ezzel az egyszerű és gyors művelettel, mely mindössze 10 percet vesz igénybe, biztosíthatjuk, hogy jövendőbelink is jól mutasson a Nagy Nap folyamán, valamint a készülő fotókon is.

 

 

Exkluzív és egyedi kiegészítők

 

 

Mellény és nyakkendő inspirációk

 

 

Tipp: Az egyszerű megoldást kedvelő férfiaknak ajánljuk, a bérelhető, illetve megvásárolható mellény szetteket, amelyek már tartalmazzák a nyakkendőt és a díszzsebkendőt is!

Bőr övek...

 

...és egyedi mandzsetta gombok:

 

Trendi színes és hagyományos fehér ingek:

 

 

Elegáns cipők a stílusos férfiaknak

 

Cipő inspiráció a stílusos férfiaknak - kattints a galériakép linkjére!

 

 


Virágos vőlegénykitűzők

 

 

 

Esküvői teendők, szokások

Végül, de nem utolsó sorban az esküvővel kapcsolatos vőlegényi teendőkről és amerikai szokásokról szeretnénk megosztani Veletek néhány információt.

Az első ilyen szokás például, hogy az Egyesült Államokban ma is nagy hangsúlyt fektetnek a lánykérésre, illetve hogy a lány kezét az édesapjától is megkérje a leendő vőlegény. Ha megkapják az apától az áldást, akkor már tényleg semmi sem állhat boldogságuk útjában. Ebből a hagyományból alakult ki az a szertartás is, hogy a vőlegény az esküvő előtt, a vőféllyel együtt megy a lányos házhoz, azzal a céllal, hogy kikérje a menyasszonyt.

 

 

Szintén amerikai szokás, hogy szertartás előtt a vőlegény a szertartás asztal előtt állva várja menyasszonyát, akit az édesapja kísér oda. A Nagy Nap előtt a vőlegény nem láthatja a menyasszonyi ruhát, mert az balszerencsét hoz Rájuk.

Egy másik kedvelt szokás, amikor az ifjú feleséget a férfi átemeli a küszöbön, szintén Amerikából indult. A régi hiedelmek szerint a rossz szellemek a küszöb alatt bújnak meg és az új asszonynak nem szabad megbotlania benne, így a férfi átemeli a küszöbön újdonsült feleségét, ezzel megzavarva a gonosz szellemeket: elhiteti velük, hogy csak egy személy lépett a lakásba.

 

 

Következő cikkünkben az elegáns esküvői meghívókhoz, a vendégkönyvhöz és a többi kellékhez adunk néhány ötletet és inspirációt.

Képek forrása: http://www.weddingdesign.hu, http://bonjourszalon.hu, www.pinterest.com