Amerikai stílusú, fényűző esküvő - Elegáns esküvői meghívó, vendégkönyv és a többi kellék

Az esküvői előkészületek során nem szabad megfeledkeznünk a különböző kellékekről sem, sőt a meghívó és a vendégkönyv különösen fontos... Nézzük, hogyan hozd összhangba az amerikai stílusú kiegészítőket és a dekorációt!

Mi illik ehhez a stílushoz?

Ha a klasszikus, letisztultabb vonalat szeretnénk követni, akkor az időtálló, kifinomult és elegáns stílus kell, hogy mérvadó legyen. Jöhetnek a kacskaringós minták, a csillogó ezüst vagy arany díszítések, az elegáns betűtípusok és hagyományos színek, egy csipetnyi modernitással. A klasszikus nem jelent egyet az egyszerű hangulattal, bátran használhatunk kicsit élénkebb színeket, melyek fehérrel, barnával és krémszínnel mutatnak a legjobban. A virágok közül a legelegánsabbak a kála, hortenzia, rózsa, gyöngyvirág és liliom - ezek stilizált mintája például a vendégkönyvön, a meghívón vagy éppen a kártyákon is visszaköszönhetnek.

 

 

Ha a modern dekorációról álmodunk, akkor ahhoz az egyszerűbb, ugyanakkor szintén elegáns és látványos betűtípusok, az igényes formák és szolid, mégis különleges megoldások jöhetnek szóval. Az elegáns, modern esküvői stílust kifinomultság, egyszerű vonalvezetés, luxus és sikkes elegancia jellemzi.

 

 

Ha szívesen hajlasz a romantikus fényűző hangulat irányába, akkor bátran nyúlhatsz csipkéhez, gyöngyökhöz, virágmintákhoz, csillogó, fényes és metálos színekhez, melyeket párosíthatunk pinkkel, mályvával, lilával, bézzsel, barackkal, arannyal vagy ezüsttel. A legromantikusabb virágok a dália, boglárka, a bazsarózsa, a cseresznyevirág - mindezek a kellékeken is megjelenhetnek. A meghívót például díszíthetik szalagok, szívecskék vagy éppen selyemvirágok, a finom, cirádás betűk és a szerelmes idézet pedig elmaradhatatlan része ennek a kiegészítőnek.

Tipp: Fontos, hogy azért ne essünk túlzásokba, nem muszáj mindennek rózsaszínnek, habos-babosnak vagy éppen csupa csillogónak lennie - tartsunk egyensúlyt az egyszerűbb, a romantikusabb és a luxus kiegészítők, dekorációk között!

 

 

Meghívó - az esküvő előfutára

Letisztult forma és elegáns design - ez az, amit a leggyakrabban választanak a párok, ezt megspékelhetjük különböző nyomott mintákkal, különleges anyagokkal, betűtípussal vagy éppen egy közös képpel. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, csupán a fantáziátokat kell elengednetek!

Tipp: Az amerikai menyasszonyok körében is nagyon kedveltek az olyan megoldások, amelyekben a klasszikus fehér és krémszín mellett egy, maximum két finom árnyalat dominál! Az idei trendszínek közül mi az orgona, menta, barack, lazac, rózsaszín, levendula és a világoskék árnyalatokat ajánljuk!

 

Egy kis inspiráció

Fényűző elegancia:

 

 


Egy kis romantika:

 

 

Csak kreatívan:

 

 

Letisztultabb, elegáns

 

 

Ültető és köszönő kártyák

Az ültető kártyák elengedhetetlen részei az asztaldekorációnak, hiszen így könnyen és gyorsan megtalálhatják a vendégek a helyüket - ha jól állítjuk össze az ülésrendet, akkor elkerüljük a káoszt és az esetleges konfliktusokat. A forma, szín és anyag kiválasztásakor arra kell ügyelni, hogy lehetőleg a köszönő-, a menü-, és az ültetési kártyák illetve menükártyák azonos anyagból, hasonló színnel és mintával készüljenek, hiszen csak így lesz egységes és harmonikus az összhatás.

 

 

Ezüst és arany csillogás

 

Egyszerű, ám elegáns

 

Exkluzív kártyák

 

Különleges ültetési tablók

 

Menükártyák

A menükártya stílusát, miután a többi kiegészítővel összhangba került, már csak a terítékhez kell igazítani. Elhelyezhetjük a tányéron, a tányér mellett vagy felette, a szalvétán vagy a szalvéta mellett is – ez csupán a kreativitásunkon múlik.

 

A zöld árnyalataiban pompázva

 

Swarovskival díszítve

 

Az esküvői vendégkönyv

Mivel az amerikaiak nem mindig a hagyományos dolgok hívei, ezért a klasszikus könyv és doboz formájú vendégkönyvek helyett bátran választhatunk különlegesebb, kreatívabb megoldásokat is. Gondolok itt például a doboz helyett egy amerikai típusú postaládára, vagy fényfüzérrel, csillogó kiegészítőkkel és pici csíptetőkkel ellátott kis fára vagy éppen egy állványra kifeszített vászonra, amelyre filctollal és festékkel írhatják a jó kívánságaikat a vendégek, stb.

 

 

Íme, néhány inspiráló fotó...

 

Exkluzív és elegáns

 

Kifinomult és egyedi

 

A kreatív pároknak

 

Következő anyagunkban a vendégajándékokról lesz szó, amelyek közül külön kiemelünk egy igazi amerikai szokást, a koszorúslány ajándékokat is!

Képek forrása: http://elkeltem.blog.hu, www.avea.hu, www.popsugar.com, www.pinterest.com