Az esküvői jármű virágdíszei

Nincs olyan ember, akinek ne lenne egy kellemes élménye egy esküvői menettel kapcsolatban. Ha máskor nem is, de gyermekkorunkban biztos felkaptuk a fejünket egy-egy kurta, autóduda szóra, vagy kürtjelre. Kíváncsian futottunk az ablakhoz, vagy fordultunk az út szélén a hang irányába, hogy csak egy pillantásra is, de láthassuk a nászmenetet.Szemünk a menyasszonyi autót fürkészte, majd ujjongással konstatáltuk, ha a különleges díszítettségű autó feltűnt. Mindig boldogsággal töltött el, ha az autóban még a menyasszonyt is megleshettem. Egy szó mint száz, a menyasszonynak kijár a különleges megkülönböztetés a nagy napon. Akár autóval érkezik, akár kismotoron, vagy biciklin. A hintóról, hajóról nem is beszélve. Kis fantáziával, kihasználva egy különleges helyszín adottságait egyedi körülményeket teremthetünk, feledhetetlenné téve a menyasszony érkezését.

Mi az amit díszítésként használhatunk? Textilszalagok, masnik, bojtok, rojtok, pompomok, angolszász konzervdobozok. Virágcsokrok, virágfüzérek, virágfejek minden mennyiségben.

Egy dolgot érdemes betartani. Minél klasszikusabb egy jármű vonalvezetése, színvilága, annál kevesebb dísz kívánkozik rá. Veterán autó lesz az esküvői autó, mégis dús és látványos virágdíszre vágysz? Maradj a pasztell árnyalatoknál, használj színben azonos vegyes virágot, vagy egynemű virágdíszt. Csak semmi vibráló és komplementer árnyalat.

A jármű jellege játékos, színe egyedien bohém? Akkor persze jöhetnek az egyedi díszek és színek, szalagok is.

A virágdísz méretét mindig a jármű formája és mérete határozza meg. Igen-igen egy amerikai old timer egészen más méretű díszt kíván, mint egy pici bogárhátú. Ezért minden esetben a virágkötővel egyeztess az autó típusát és színét illetőleg.

írta: NYÁRI WANDA virágkötő
inspirációs fotók: Pinterest.com / FloraEsszencia


Telefon: +36 20 437 4993
Weboldal: www.floraesszencia.hu
Blog: www.floraesszencia.blogspot.com
E-mail: floraesszencia@hotmail.com
Kreatív műhely: 2339, Majosháza, Széchenyi-sétány 49.
Nyitva tartás: időpont egyeztetés, bejelentkezés szükséges!