Ínycsiklandó zöldségszobrok és díszítés gyümölcsökkel

Gyönyörű faragással és mutatós "tálalással" még a legegyszerűbb zöldségek és gyümölcsök is elegáns, művészi esküvői dekorációvá válhatnak. Nem is gondolnád, milyen látványos, szép és elegáns lehet az ananász, a dinnye, vagy éppen a karalábé...

Az ínycsiklandó zöldség és gyümölcsfaragványok luxusszállodák vendéglőiben tűnt fel először a kilencvenes évek elején, majd gasztronómiai kiállításokon is egyre gyakrabban találkozhattunk szebbnél szebb alkotásokkal, melyeket nyugodt szívvel nevezhetünk művészinek is. Zöldség- és gyümölcsfaragványok, amelyek ünnepélyesebbé, mutatóssá és elegánssá tehetik az esküvői asztalt, emelik és megszínesítik a nagy eseményt.

Egy kis ízelítő:

Bár az ételszobrászatban rengeteg eszközt, szerszámot használnak, egy egyszerű vésőként használt kés is elegendő ahhoz, hogy gyönyörű munkák szülessenek… Az alapanyag nagyon változatos lehet: dinnye, retek, tök, cukkini, karalábé, alma, sárgarépa, cékla, amelyből különböző formákat, virágokat, teljes virágkompozíciókat, madarakat, az egész asztalt betöltő dekorációt lehet varázsolni.

Ha ilyen csodás asztaldíszekre vágyunk, akkor érdemes profi szolgáltatót felkérni az alkalomra, hogy biztosan az összkép táruljon elénk, amilyenről álmodunk. Akik elsajátították ezt a "mesterséget", azok nem csupán a faragások elkészítésének csínjával-bínjával vannak tisztában, hanem azzal is, hogy hogyan kell kombinálni a különböző színeket, formákat, hogyan illeszkedjen az esküvő stílusához, illetve hogy a dísznek szánt alkotások odacsalják a vendégek tekintetét. A faragványok valóságos művészi alkotások, céklából például olyan rózsát faragnak, amely a megtévesztésig hasonlít az eredetihez... Tökéletes illenek a vidéki, bohém, vintage, rusztikus és természetes stílusú menyegzőkhöz, ugyanakkor néhány mutatós gyümölcstállal vagy faragott zöldségszoborral még látványosabbá tehetjük az elegáns esküvők asztaldekorációját is!

A vacsora után vagy vendégváróként gondoskodhatunk gyümölcs-szigetről, ahol szépen elrendezett gyümölcskompozíciók, díszesen faragott gyümölcs-, és zöldségszobrok ékesítik az ehető gyümölcsökből készült látványosságot. A gyümölcsdíszek kombinálhatóak víz, bor vagy csoki szökőkúttal, fagylalttal, mécsesekkel, virágokkal, stb.

Tipp: Virágok közül olyat érdemes választani, amelyeknek a porzója nem hullik, így biztonságon elhelyezhetőek... A trópusi hangulathoz például tökéletesen illik a sárga gloriosa és az orchidea (fehér, rózsaszín és zöld színben is).

Ha rajongója vagy a zöldségeknek, gyümölcsöknek, akkor engedd át magad a kísértésnek és hagyd, hogy ezek a könnyű finomságok meghatározzák esküvőd stílusát. A helyszín lehet egy gyönyörű és romantikus szőlősorokkal teli pince terasza, vagy egy almáskert. Virágok helyett gyümölcsök határozzák meg a dekorációt, fogadjátok a vendégeket egy gyümölcsözön asztallal, tele salátákkal és gyümölcsös kekszekkel, sütikkel, finom limonádéval, gyümölcsös bóléval...

Kíváncsi vagy, hogyan teheted még színesebbé és látványosabbá az esküvődet a gyümölcsök és zöldségek segítségével? Íme, egy kis segítség:

  • Gyümölcsözön dekoráció az általad megálmodott szín és formavilággal
  • Gyümölcsözön asztal a vendégek fogadására - desszertasztal helyett és akár éjféli "vacsoraként" is
  • A frizurád és a ruhád díszítését is kombinálhatod gyümölcs kompozícióval, a bevállalós arák pedig választhatnak akár gyümölcs ékszereket is
  • Gyümölcs-sarok kialakítása a gyerekeknek érdekes játékokkal és ételekkel, gyümölcskosár hinta
  • Isteni házi gyümölcslekvár, aszalt gyümölcsből készített köszönetajándékok
  • Gyümölcsfacsaró italbár, limonádé különlegességek
  • Gyümölcs és zöldségszobor dekorációk a főasztalra
  • Gyümölcsökkel dekorált boldogságkapu
  • Ételsor meghatározása a választott gyümölcsök jegyében

Bár nálunk még nincs hagyománya a gyümölcs- és zöldségfaragásnak, azonban reméljük, hogy egyre többen kedvet kaptok majd, hogy egészséges, látványos és különleges dekorációt varázsoljatok az esküvői asztalokra!

Még több inspirációért kattints a galériakép linkjére!

Képek forrása: www.pinterest.com