Főszerepben az esküvői torta-, és desszertasztal

Az esküvői vacsora fénypontja természetesen a torta, azonban az sem mindegy, hogy hogyan kínáljuk, illetve a desszerteket hogyan tálaljuk! Tarts Velünk és tudd meg, mire érdemes odafigyelni!

Az esküvői tortaasztal

Az esküvői torta asztal mindig központi helyet érdemel, ahol minden vendég megcsodálhatja, és könnyedén hozzáférhet. Ezt megoldani természetesen szabadtéri helyszín esetén könnyebb, viszont ebben az esetben meg arra kell figyelnünk, hogy széltől és esőtől védett helyet válasszunk, ahol a torta biztosan ép marad a felszeletelésig.
 


Az esküvő stílusa nagyban befolyásolja, hogy milyen színeket, dekorációt és milyen tálalási formát választunk. Ha például elegáns, nagyszabású esküvőt tervezünk egy kastélyban, egy nívós hotelben vagy étteremben, akkor nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi rozettás, szirmokkal applikált, selyem asztalterítőre, az előkelő helyre és díszítésre. Használhatunk virágokat, csipkét, organzát - azonban ügyeljünk rá, hogy ne zsúfoljuk túl a tortaasztalt, a legfőbb éke úgyis maga a torta lesz!
 


Szabadtéri, lazább hangulatú menyegzőn jöhetnek a rusztikus, bohém és vidám kiegészítők, lenvászon, szatén vagy csipketerítőt is választhatunk, attól függően melyik vonal a mérvadó. Ha például a vintage vagy elegáns irányt szeretnénk követni, akkor a csipke is tökéletes megoldás, ha a vidékies, természetes hangulat a cél, akkor színes lenvászon is szóba jöhet. A minimalista esküvőkre az egyszínű fehér, krémszín vagy barnás árnyalatok illenek, míg az amerikai stílusú, fényűző esküvőkre a bátran választhatunk merészebb tónusokat és gazdag díszítést!
 

Rusztikus hangulatban

Vintage elegancia

Fényűző stílusban

A desszertek "tálalása"

Dönthetünk úgy, hogy a torta és a többi sütemény is egyetlen, hosszabb kínáló asztalra kerül, illetve fenntarthatunk a tortának és a desszerteknek egy-egy külön asztalt. Ez függ attól, hogy milyen tálalási formát választunk, illetve, hogy melyiket tartjuk kényelmesnek és mutatósabbnak az adott helyszíntől függően.
 


Úgy kell kiválasztanunk a torta-, és desszertasztal terítőjét és a dekoráció színvilágát, hogy azok passzoljanak az esküvő többi eleméhez, a vendégek asztalához és a többi dekorációs elemhez. Dekorálhatjuk egy nagyobb díszítő elemmel, virágokkal, mécsessel, vagy más, stílusban hozzáillő dekorelemmel, csupán a mértékre kell figyelni.

Tipp: Ha valami különlegességre vágytok, akkor rendezzetek be egy candybart, azaz "édesség büfét", ahol a nyalókáktól kezdve, a cupcake-en át, a kis fánkokig mindenféle finomság megtalálható! A Candy barról bővebben ide kattintva olvashatsz!
 

Desszertasztal variációk

Képek forrása: www. pinterest.com