Sajt, csoki és pezsgőszökőkút

Vannak az életünkben olyan pillanatok, melyek megismételhetetlenek, szívvel-lélekkel készülünk rá és szeretnénk felejthetetlenné tenni... Ezek a különlegességek éppen megfelelőek, ha egy kis exkluzív eleganciára vágytok az esküvőtökön!

A nem mindennapi helyszín kiválasztása mellett a dekoráció kiválasztása és az esküvői menü összeállítása is fontos: egy csokoládé, sajt, vagy pezsgőszökőkút nem csupán látványos, hanem díszítésként és gasztronómiai különlegességként is nagyszerűen helyt áll. Ha az alkalomhoz illő gálavacsoráról, vagy svédasztalos vendéglátásról van szó, akkor pedig szinte elengedhetetlenek ezek a kellékek!

 

 

Nem mentek ki a divatból az ínycsiklandó csokoládé szökőkutak - lepd meg a násznépet egy különleges gasztronómia élménnyel! Alapanyag gyanánt válasszunk kiváló minőségű belga csokoládét, melyet friss és aszalt gyümölcsökkel, pillecukorral, piskóta falatkákkal és marcipánnal is tálalhatjuk. A csoki lehet tej-, fehér-, vagy étcsokoládé, ízesíthetjük likőrrel, mentával, chilivel, rummal, stb.

 

 

A pezsgőszökőkút szintén kedvelt az esküvőkön, divatos és elegáns módja annak, hogy az esti partit feldobjuk, hiszen látványban és különlegességben is utolérhetetlen. Pezsgő helyett tölthetünk bele bort, puncsot, üdítőt vagy előre kikevert limonádét, például a gyerekeknek és azoknak, akik nem fogyasztanak alkoholt. Fényűző, pompás, laza és családias hangulatú esküvőre is kiváló lehet.

 

 

A sajtszökőkút alapanyaga a francia, svájci és olasz származású sajtfondü, azaz olvasztott sajt. A krémes, világító sárga mártás lassan folydogál végig, miközben az alatta levő kút folyamatosan forgatja és melegen tartja. Ugyanúgy lehet kelléke egy exkluzív, elegáns esküvői fogadásnak, mint egy grill partinak, hiszen minden környezetbe szépen illeszkedik. Itt is választhatunk több, pontosabban kétféle íz, a natúr és füstös ízek közül. Az olvadt, finom sajtszószba mártogathatunk friss gyümölcsöket, pirított francia bagettet, chipset, mexikói tacos-t, kenyeret, nyers zöldségeket, mini-virsliket, stb.

 

 

+1 Tipp: Bon-bon - érdekes és új ízekkel

Természetesen mindenki evett már bon-bont, éppen ezért válasszunk különleges, nem mindennapi ízesítésű variációkat: chilis, whiskey-s, kandírozott jázmin szirmokkal ízesített, ibolyás, epres-rózsás, lime-menta, majorannás-szilvás, fekete teás, szilvapálinkás, stb…

Külön feldobhatja az esküvőt, ha nem csupán kóstolásra, hanem a desszertek keletkezésének, történetének megismerésére is lehetőséget nyújtunk, így a csokoládék világába is bepillantást nyerhetnek a vendégek.

 

 

Még több gasztronómiai különlegesség, amellyel exkluzívabbá, egyedivé varázsolhatjátok a Nagy Napot:

  • mézeskalács és más kézműves sütemények
  • borzselé, pálinka és borkülönlegességek
  • házi lekvárok - hagyományos és ínyenc ízvilággal
  • marcipánok, grillázs
  • candy bar
  • koktélbár és kávésarok
  • gyümölcssziget
  • sushi bár

 

 

képek forrása: www.pinterest.com