Különleges ötletek lánykéréshez

Ahány pár, annyiféle lánykérés, némelyik romantikus, mások egyszerűbbek és találkozhatunk igazán különleges, extrém ötletekkel is... Most mi is szeretnénk néhány különleges lánykérési ötlettel segíteni, hogy ez a pillanat tényleg feledhetetlen legyen!

Művészi leánykérés

Az ipari épülettervező George-nak összesen négy napjába és 24 munkaórájába került az általa megálmodott lánykérés előkészítése. A művészlelkű férfi egy komplett álkiállítást rendezett szerelmének, Sarának, melyet előzetesen még 3D-s komputergrafikával is megtervezett, majd habszivacsból kivágta a "Hozzám jössz feleségül?" - angol megfelelőjének betűit és egy anagrammát - avagy egy új, értelmes mondatot - alkotott belőlük. A betűket egy mutatós és ötletes installációban helyezte el, amely csak egyetlen bizonyos szögből nézve adta ki a nagy kérdést.

A kiállításra érkező Sarát egy felfogadott színész fogadta, aki az est folyamán a kiállító művészt alakította. A szerencsés hölgy ezzel egy tökéletes színjáték közepébe csöppent, melynek valódi céljára csupán akkor döbbent rá, amikor megkérték, hogy olvassa össze a precízen beállított betűket.

Amíg Sara az írást silabizálta, George fél térdre ereszkedett, kezében a csodaszép gyűrűvel. A nem mindennapi, művészeti alkotásnak is beillő lánykérés természetesen egy hatalmas, boldog igennel zárult.


Fények játéka

Egy szerelmespár esti sétára indult a városban, amikor is a lány, Lisa felpillantott a szemben lévő épületre, melynek fényei hirtelen kihunytak, majd kiolvasható vált az ominózus kérdés: "Lisa, will you marry me?" - azaz: "Lisa, hozzám jössz feleségül?" A lány meglepetésében pillanatokig szólni sem tudott, arcáról viszont minden érzelem leolvasható volt... Természetesen igent mondott.


Falfestés

Az egyik legkreatívabb videóban a leendő férj egy graffitival ékesített falrészt alakít át vidám, szerelmes hangulatúvá, melyen ott ékeskedik az a bizonyos kérdés is. A gyanútlanul arra sétáló lány, Caitlin bizonyosan meglepődött...


Eljegyzés színpadiasan

A színházőrült Victoria, barátnőivel este elindult, hogy megnézze a Romantikusok című színdarabot. Ekkor még nem is sejtette, hogy egy cseppet sem mindennapi előadásban lesz része. A jegyeket kedvesétől, az ukrán iparmágnás Gennady Zaleskiytől kapta azzal a felkiáltással, hogy menjen el nyugodtan nélküle a darabra, csapjanak egy csajos estét. A gyanútlan lány nem is sejtette, hogy az egész színházterem - beleértve a kamudarabot, a színészeket és a közönséget is - kedvese kreatív lánykérésének kellékei. A színdarabban álarcosan még maga Gennady is szerepelt: olyan férfit alakított, aki épp szerelmet készül vallani szíve választottjának. A történetnek ezen a pontján - Victoria legnagyobb meglepetésére - a főszereplő (Gennady) egyszer csak kiszólt a közönség felé, felfedte arcát és megkérte szerelme kezét...

Bár ez az álom eljegyzés a hősszerelmesnek összesen tízezer fontjába - vagyis körülbelül 2,9 millió forintjába került, úgy tűnik, a hőn áhított igen, minden pénzt és fáradságot megér!
 


Esernyős eljegyzés

Egy kis baráti segítséggel bárki szervezhet ötletes és egyedi eljegyzést. Tökéletes példa erre Sean Palmgreen is, akinek csak pár unatkozó haverra, néhány esernyőre és egy napsütéses délutánra volt szüksége ahhoz, hogy örökre emlékezetessé tegye szerelme, Betsy számára ezt a pillanatot. Sean az ominózus kérdés betűit egyenként írta fel fehérrel egy-egy fekete esernyőre, majd az önkéntes kerítők segítségével sorba állították őket a park zöld gyepén.

Aznap délután úgy intézte, hogy Betsyvel épp arra kószáljanak egy romantikus séta keretében, majd amikor már elég közel értek, a megbeszélt jelre a beépített emberek egyenként nyitották ki esernyőjüket, mellyel láthatóvá vált a kérdés: "Hozzám jössz feleségül?". A meglepetés olyannyira jól sikerült, hogy a gyanútlan Betsynek először le sem esett a dolog, azt hitte, valaki mást kérnek meg éppen ezen a rendkívüli módon. Csupán akkor oszlottak el kétségei, amikor Sean letérdelt elé, kinyitotta a kis dobozt és láthatóvá vált a gyönyörű eljegyzési gyűrű... A válasz természetesen igen volt!
 


Hangulatos lánykérés

Bár az eddigi ötletek külföldről származnak, akad bőven magyar példa is! A következő kisfilm az egyik karácsonyi vásáron készült, amikor Balázs a Vörösmarty térre csalta kedvesét, Mariannt, majd egy kis időre magára hagyta a barátaival. Ő és a baráti társaság másik fele ezalatt gyertyákat osztott a járókelőknek. Mariann felfigyelt rá, hogy valami hangulatos esemény van készülőben, azt azonban nem is sejtette, hogy Balázs keze van a dologban. Csupán akkor jött rá Mariann, hogy ez az ő lánykérése lesz, amikor a kör közepére, pára karjaiba sétált...


Lányos

Sokan még mindig azt vallják: nem normális, ha a hölgy kezdeményezi a lánykérést, azonban a világ változik, a nők egyre önállóbbak lesznek. Igaz ritkán, de előfordulhat, hogy szükség van arra, hogy a Nő kezébe vegye az irányítást. Tökéletes példa erre Móni és Laci története: a lány nagyon szeretett volna hozzámenni párjához, aki azonban csak nem akarta feltenni a nagy kérdést…

"Tudtam, hogy szeretne családot, gyerekeket, ugyanakkor azt is, hogy ő már csak ilyen határozatlan típus. Szereti a dolgokat halogatni - pont az ellentétem. Amikor úgy láttam, igazán boldogok vagyunk és anyagilag is helyrejöttünk, viccesen bedobtam a kérdést: Mikor akarsz végre feleségül venni? Mert én már alig várom, hogy hozzád mehessek. László válasza rövid és egyértelmű volt: Akár most azonnal - mondta."

Illetve van egy eset, amikor valószínűleg mindenképpen a lánynak kell kezdeményeznie a dolgot: akkor, ha egyszer már valami oknál fogva visszautasította kedvesét, például mert a fiú túl korán tette fel a kérdést vagy egyszerűen nem érezte magát késznek a házasságra. Ha a férfi meg is érti a lány döntését, valószínűleg nem igazán lesz kedve újra próbálkozni, ezért ilyenkor nincs mese, a hölgynek kötelessége megtenni ezt a lépést.
 

 

Vannak férfiak, akik sokáig készülnek az ominózus kérdésre, vannak, akik a spontán dolgokat szeretik, találkozhatunk olyanokkal, akiknek vérükben van a romantika, mások pedig az egyszerűbb, kreatívabb, vagy éppen extrémebb dolgokat kedvelik. Ha az igazitól hangzik el a nagy kérdés, mi, nők felhőtlenül örülünk még a legügyetlenebb lánykérésnek is, és ez így is van jól, de azért közel sem mindegy, hogyan történik a dolog, hiszen ez egy olyan pillanat, amelyre egy életen át emlékezni fogunk!
 

Képek forrása:www.pinterest.com