Mindent az ajándékutalványokról

Igazán kreatív nászajándék alternatíva például az ajándékutalvány vagy vásárlási utalvány is, amellyel meglephetjük a párt. Lehet vicces, személyre szóló, romantikus, de egészen extrém variációk is léteznek...

Az ajándékutalvánnyal lehetőségünk van egy adott szolgáltatás átvállalására, de meglephetjük az ifjú párt tűzijátékkal, hőlégballonozással a Nap Napon, vagy éppen egy wellness hétvége, masszázs, egy belföldi, esetleg egy külföldi utazás is szóba jöhet... Ezek a legközkedveltebbek és legáltalánosabbak manapság, de gondolkodhatunk olyan lehetőségekben is, amelyek csak az adott párra jellemzőek.

Mire figyeljünk, ha ajándékutalványt szeretnénk adni nászajándékba?

  • Először is ne a saját, hanem a pár ízlését, egyéniségét, hobbijait vedd alapul! Persze mondják, hogy olyan ajándékot válassz, aminek Te is örülnél, a legjobb megoldás mégis az, ha az Ő személyiségükhöz és szükségleteihez leginkább illőt választasz! Például, ha nemrég költöztek saját lakásba és tudod, hogy még jó néhány holmira szükségük lenne, akkor egy lakástextil, bútor vagy háztartási és szórakoztató elektronikai üzletbe szóló ajándékutalvány tökéletes választás lehet.

  • Akkor érdemes ajándékutalványt vásárolni nászajándékba, ha a párnak nem kifejezett kérése, hogy pénzt kapjanak. Éppen ezért sokan döntenek úgy, hogy valamilyen élménnyel lepik meg az ünnepelteket!
  • Az esküvő kezdete előtt minimum 3 héttel gondoskodj az utalvány megvételéről - ma már sok helyen intézheted e-mailben vagy telefonon is!
  • Az ajándékutalványon lehetőségekhez képest - kivéve persze a lakástextil, bútor vagy háztartási és szórakoztató elektronikai üzletben vásárolt utalvány, ahol fontos, hogy a Pár tudja milyen értéket képvisel az utalványuk, amit beválthatnak - ne szerepeljen az összeg, csupán az adott szolgáltatás(ok).
  • Gondoskodjunk a megfelelő csomagolásról is: mivel arányaiban "kis" ajándékról van szó, egy kreatív, vicces vagy elegáns dekorációval máris szebben mutathat a nászajándék-utalványunk is!

Tudtad?  Egy 1000 fős véleménykutatás összesített válaszaiból az derült ki, hogy a válaszadók 77 %-a örülne neki, ha olyan ajándékutalványt kapna nászajándékba, amelyet sokoldalúan fel tud majd használni, illetve az ízlésének és szükségletének megfelelő tárgyra tudja beváltani.

Számos weboldal is kínál élmény ajándékokat, vásárlási utalványt, kalandtúrát, különleges vacsorát nem mindennapi helyszíneket, erotikus meglepetéseket, stb. Ha ilyesmire esne a választásunk, akkor alaposan át kell gondolni, hogy illik-e a pár személységéhez az adott téma.

Természetesen az idei és a jövő év is bővelkedik izgalmas, egyedi ötletekben! Ilyenek például a most felkapott ajándék-programok: helikopteres városnézés, hajókázás a Dunán, a bevállalósabbaknak ejtőernyős ugrás, műrepülés, rally, lövészet, rafting, stb. Persze azt, hogy melyiket választjuk, nagyban befolyásolja a pár kora és kalandvágya is.

Tudtad? Egy másik felmérés alapján azért ajándékoznak szívesebben a vendégek különleges programokat, élményeket az újdonsült párnak, mert az esküvő és nászút után jönnek a szürke hétköznapok, melyeket ezekkel a programokkal - melyekre egyébként nem költenének - feldobhatnak majd!

képek forrása: www.pinterest.com, www.funfix.com