Romantikus éjszakai szertartás

Szabadtéren, fedett helyszínen, naplementében vagy késő éjszaka - az esti/éjszakai szertartás varázslatos, meghitt fényeinél kevés romantikusabb dolog jut eszembe... Sőt ma már egyre többen választanak esti szertartást! Hogy miért? Tarts Velünk és megtudod!


Egyre nagyobb divatját éli az éjszakai esküvői szertartás, amely romantikus, meghitt és felettébb hangulatos megoldást kínál azoknak a pároknak, akik valami különlegesre vágynak! Kivilágított virágkapu, hangulatvilágítás a teraszon és az út mentén, mécsesek, lampionok, fényfüzérek apró, pislákoló varázsa...

Nézzük, mire kell figyelnünk és hogyan tehetjük tökéletessé a romantikus, éjszakai esküvői szertartást!

Mi az ideális kezdés?

Nyáron nyugodtan gondolkodhattok esti (20 óra utáni) időpontban, gyertyafénnyel, stb., de egy naplementés szertartás is igazán különleges és emlékezetes maradhat! Ajánljuk azoknak a pároknak, akik abszolút romantikus megoldásra vágynak!

Szertartásvezető vagy anyakönyvvezető?

Mivel a párok már nem ragaszkodnak a házasságkötő terem falain belül tartott szertartáshoz, illetve az anyakönyvvezető egy meghatározott időintervallumon belül áll a párok "szolgálatára", így a legpraktikusabb megoldás, ha szertartásvezetőt hívunk az esküvőre. Nem hivatali alkalmazott, vagyis szolgáltatóként vesz részt az esküvőn, ezért akkor és ott tartja meg az esketési ceremóniát, ahol és amikor kéritek.

Mire érdemes odafigyelnünk?

  • Olykor még a nyári éjszakák is hűvösek, nem is beszélve a tavaszi, őszi estékről - éppen ezért jó megoldás lehet, ha gondoskodunk egy fedett helyről, például egy sátorról, amely egyfajta védelmet ad, nem csak a hideg ellen, hanem a széltől és az esetleges esőtől is. Emellett tehetünk ki takarókat, kisebb fűtőtesteket is - persze ezek is csak a dekorációhoz illeszkedő változatban mutatnak jól! Természetesen, ha a ceremónia után egy fedett helyen tartjátok a vacsorát, akkor ezek nem szükségesek - bár ekkor is gondoskodhatunk egy "kiülős”"részről, ha van rá lehetőség (terasz, kert, stb.) Fontos még, hogy tudassátok a vendégekkel, ha a szabadban tervezitek az egész esküvőt, így ők is tudnak gondoskodni a megfelelő öltözékről!

  • A dekorációt illetően felesleges túlzásokba esni: érdemes a környezettel harmonizáló, annak elemeit szépen kiegészítő díszítésben gondolkodni. Elmaradhatatlan kellékek a lampionok, mécsesek, színes égők, stb., melyek egy részét akár házilag is elkészíthetjük.
  • Fontos, hogy még a dekoráció felhelyezése előtt érdeklődjük meg, hogy van-e időzített locsolórendszer, illetve érdemes a Nagy Nap előtti napokban többször is ellátogatni a kiválasztott helyszínre a ceremónia tervezett időpontjában. Ez azért elengedhetetlen, mert ilyenkor tudjuk ellenőrizni a fényviszonyokat, a hely adottságait. Nem árt az esküvő napja előtt ellenőrizni azt is, hogy szükség lesz-e valamilyen extra fényforrásra, hogy a vendégek biztonsággal közlekedhessenek, hiszen nem elég, ha csupán a tánctér, az esketés helyszíne és a vacsora asztalok vannak jól megvilágítva.

  • Nem szabad megfeledkeznünk a rovarokról sem, hiszen nagyon bosszantóak tudnak lenni! Mérjük fel a terepet, érdeklődjünk, hogy milyen mértékben "bújnak elő" éjszaka a rovarok az adott helyszínen és ennek megfelelően helyezzünk majd ki rovarcsapdákat, szúnyogriasztó fáklyákat, stb.
  • Biztonság mindenekelőtt! Csakis úgy szabad elhelyeznünk a gyertyákat, lampionokat, hogy azok ne legyenek potenciális veszélyforrások, se a vendégekre és a gyerekekre, se pedig a környezetre nézve!
  • Használjátok ki a sötétség "adottságait"! Például ne szirmokat, konfettit használjatok, helyette inkább csillagszórókkal, lézershow-val, tüzijátékkal dobjátok fel az esküvőt!

Hogyan fejeződhet be a szertartás?

A rizs, konfetti, illetve rózsasziromszórás helyett válasszunk valami sokkal látványosabbat, mutatósabbat! Ilyenek lehetnek például a csillagszórók, vagy ha a vendégek gyertyával a kezükben világítják meg a kijáratot. Ha extrémebb, még egyedibb megoldásra vágytok, akkor jöhet a lézer-, vagy fényshow, pazar tűzijáték, tűznyelők, stb.

Még több inspirációért kattints a galériakép linkjére!

Képek forrása: www.pinterest.com