A tökéletes frizura

Maga a frizura speciálisabb, hiszen kifejezetten egy alkalomra készül, valamint komplexebb és nehezebb munkafolyamat, melynek kivitelezése tervezést és számos tényező figyelembe vételét igényli...


Olyan sokféle konty típus, díszítő elem és frizura variáció áll a rendelkezésre a nagy napon, hogy a végeredménynek csak a fodrász szakértelme és kreativitása szab határt. Az esküvői frizura elkészítését, így pont az összetettsége miatt, érdemes olyan szakemberre bízni, akinek nagy tapasztalata van alkalmi frizurák terén!

Akármilyen frizurát is álmodott meg magának az ara, garantáltan szebben fog mutatni a kreáció, ha a haja egészséges és szépen fénylő. Érdemes ezért, már a szertartás előtt akár hónapokkal elkezdeni ápolni a hajat, akár fodrász segítségével, akár otthoni praktikák alkalmazásával. Egy frissítő vágás is jól jöhet, de ez persze nem egy teljesen új fazont és hosszt jelent, hanem egy forma frissítést, mely által a hajvégek is egészségesebbnek tűnnek majd. Ha a házasodni készülő hölgy rászánta magát haja regenerálására, akkor a következők lesznek a legfontosabbak: a rendszeresség, a megfelelő termékek, azaz igényes és tudatos választás, valamint ápolni csak a tiszta hajat és fejbőrt lehetséges!

A haj előkészítése az esküvőre

Manapság a nők különböző hajproblémákkal küzdenek, mint például a haj töredezése, zsírosodása, hullása vagy éppen szárazsága, amire a mindennapokban is oda kell figyelnünk. Az esküvői frizura elkészítését ez mennyiben befolyásolja?

Az esküvői frizura elkészítését a menyasszony hajának állapota és adottságai nem szimplán befolyásolják, hanem meghatározzák, hiszen a "hozott anyagból kell dolgozni". Vannak olyan kontyok, amiket csak sűrű hajból lehet megvalósítani, és a nagyon törött végű hajból egy hullámos hajviselet sem feltétlen esztétikus, így ezeket figyelembe véve lehet csak frizurát választani. A haj zsírosodása általában együtt jár a vékonyszálú haj problémájával is, ezek pedig olyan befolyásoló tényezők, amik érintik az esküvői frizura elkészítését. Ezek a problémák, ha például a menyasszony kontyot szeretne, van olyan típus, amit frissen mosott hajból nagyon nehéz elkészíteni, az adott nőnek mégis meg kell mosnia a haját a nagy napon, ha a haja egyszerűen egy nap alatt túlságosan zsíros lesz. Ebben az esetben inkább mossa meg a haját és majd különböző anyagokkal eléri a fodrász a kezelhető állagot. Az esküvői előkészületek közepette éppen ezért érdemes hajunkat is felkészíteni a nagy napra, mert minden probléma, ha nem is teljesen megoldható némileg orvosolható. A legfontosabb, hogy a megfelelő termékekkel ápoljuk hajunkat, azaz olyannal, amely az adottságainak megfelelő. A Szabó Imre Szalonok éppen ezért kötette össze a Kérastase termékekkel történő hajápolást egy hajdiagnózissal, melynek segítségével személyre szabott ápolás és regenerálás vihető végbe. Akár kozmetikai termékekről, akár fodrászati cikkekről van szó a lényeg a tudatos és igényes választás, tehát a választásunkat ne csak az ár befolyásolja, vegyünk figyelembe az ár-érték arányt. Lehet, hogy egy termék kicsit drágább, de emellé például a Kéraste esetében is nagyobb érték párosul, azaz használata több előnnyel jár és hatása is látványosabb.

Mi a helyzet, ha a menyasszony rendszeresen festeti vagy daueroltatja a haját?

Ha a menyasszony rendszeresen igénybe vesz ilyen jellegű szolgáltatásokat, a lényeg, hogy úgy időzítse ezek frissítését, hogy a nagy nap előtt is 1-3 nappal csináltassa meg ezeket. A festés vagy a tartós hullám lenövése a hajat esztétikailag rontja, és miután minden menyasszony tökéletesen szeretne mutatni a nagy napon, ezek megfelelő időben történő frissítése ajánlott. A rendszeres igénybevételtől a haj károsodhat viszont, ezért érdemes a haj ápolására is időt fordítani a nagy nap előtti hónapokban, hiszen az egészséges és fényes hajból szebb frizura készül.

Az esküvői frizuráról és válaszok a leggyakrabban felmerülő kérdésekre:

A próba frizura lényegessége

Mindig hangsúlyozom a tervezés fontosságát, hiszen ez a teljes megelégedettség és a tökéletes végeredmény záloga. A próbafrizura kitűnő alkalom arra, hogy kicsit megismerhessük az adott arát, és így majd valóban hozzá passzoló frizurát van lehetőség csinálni. Alkalom nyílik a tökéletes frizura megtervezésére, hiszen lehet, hogy az adott Vendégnek van egy elképzelése, de az nem biztos, hogy teljesen megállja a helyét a ruha és a stílus tekintetében. Éppen ezért azt tudom mondani, ha igazán tökéletes megjelenést szeretne a menyasszony, amihez maximálisan kell az ideális frizura is, akkor szánjon időt a próbafrizura elkészíttetésére.

Mikor érdemes felkeresni fodrászunkat?

A fodrászt akkor érdemes felkeresni, ha már megterveztük és beszereztük az esküvő alappilléreit, mint a stílust, a ruhát és a fátylat. A menyasszonyi frizurát befolyásoló "összetevők" tehát meg kell már, hogy legyenek, mert így tudunk majd egyeztetni a fodrászunkkal. Érdemes otthon képekből inspirálódni, mert az elkészítésnél a menyasszony saját elképzelései és igényei is számításba kerülnek. Az esküvő előtt 3 hónappal már ajánlott a smink és a frizura egyeztetése is a kiválasztott szakemberrel, de maga a próba frizura nagyjából két héttel a ceremónia előtt kell, hogy elkészítésre kerüljön.

Mennyi ideig tart elkészíteni egy menyasszonyi frizurát?

Egy normál esküvői frizura elkészítése nagyjából egy óra. Ilyen lehet egy egyszerű, de elegáns oldaltűzés vagy például hullámosítás. Egy bonyolultabb elképzelés már viszont bele telhet akár 1,5 órába, pláne, ha a menyasszony extra hosszú hajjal rendelkezik. Az extrémebb vágyakra 2 órát is rá kell néha szánni, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Tényezők, melyeket figyelembe kell venni az esküvői frizura kiválasztásakor

A frizura kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe venni, ezek közül pedig a legfontosabb tényezők: a menyasszony egyénisége, az arcformája, a haja minősége és adottságai (hossz például), az esküvő és a ruha stílusa, valamint a ruha színe és a díszítettségének mértéke is meghatározó ilyen szempontból. Ezek figyelembe vételével készülhet el egy olyan ideális frizura, mely képes emelni az ara megjelenésén, valamint harmonizál is vele.

A frizura akkor lesz tökéletes, ha összhangban van az ara karakterével, mert így érzi majd jól magát, azaz így tud majd magabiztosan lépni az oltár elé. A haj színét a díszítés esetében fontos a figyelembe venni, mert például egy vörös színű hajból készült frizurát nem ajánlatos feltűnően díszíteni.

Mennyire érdemes a fodrászra hagyatkozni?

A házasodni készülő hölgyek, ha felkeresnek egy szakembert, miután ez alapvetően az ő választásuk volt, általában azért meg is bíznak bennük, így hallgatnak is rá. Saját elképzelés is szokott lenni, de ez nem is baj, hiszen az egy jó kiinduló pont a fodrász számára, sokszor csak finomítani kell a menyasszony vágyán. Ha az ara elképzelése nem olyan, amelyet a haj adottságaiból adódóan nem lehet elkészíteni, akkor természetesen megvalósítjuk neki, hiszen a saját vágyai nagyon fontosak, mert ha úgy látja viszont magát a tükörbe, ahogy megálmodta, akkor fogja magát igazán hercegnőnek érezni. A próbafrizura elkészítése egyébként is a nagy bakik lehetőséget kizárja, hiszen az alkalmat ad arra, hogy a egyeztetni tudjanak, és ott meg is tudja győzni az elkészült látvánnyal a menyasszonyt a fodrász.

A ruha és a fátyol befolyásának mértéke a frizurára

Az esküvő, illetve a ruha stílusa abszolút meghatározó elem, hiszen egy vintage stílusú esküvőhöz más frizurát készít a szakember, mint egy bohém stílushoz. Ha a ruha nagyon díszített, akkor nem ajánlott a frizurát is tele tűzdelni dekor elemekkel, azonban ha a ruha visszafogott, akkor fantasztikusan lehet kreatívkodni a díszítéssel a hajviselethez. A fátylat mindig a ruhához válasszuk, tehát a ruhát nem szabad, hogy elnyomja és ehhez a pároshoz kell majd a frizurát megtervezni, tehát a fátyol ugyan olyan mértékben befolyásolja a frizuraválasztást, mint a ruha.

Többféle fátyol is szóba jöhet, ezért pár esetet említenék csak. A nagy fátyolhoz egy konzervatív konty a fejtetőn, vagy egy tarkó konty is jól mutathat. A vintage stílusú rövid csipkés arcba omló fátyolhoz egy hullámos oldaltűzés tökéletes választás, de ha a menyasszony mindenképp kontyot szeretne, akkor egy laza oldalra formázott tarkó konty is szuperül fog harmonizálni a díszítéssel. A további díszítést is hozzá kell igazítani, így az előbbi két példánál maradva a klasszikus darabhoz szóba jöhet akár egy tiara is, míg a vintage stílusnál inkább a virágdíszítés lehet a nyerő. A frizurát érdemes úgy megválasztani, hogy ha úgy döntenénk, hogy a fátyolt eltávolítjuk a nap folyamán, akkor a frizura és a ruha is képes legyen megalkotni együtt a teljességet a fátyol nélkül.

Milyen lehetőségek állnak azok rendelkezésére, akik teljesen meg szeretnének "újulni"?

Minden nőnek vannak vágyai a hajával kapcsolatban sokszor álmodnak arról, amit a "természet nem adott meg számukra". A nagy napon miért ne lehetne olyan hajuk, ami sohasem volt máskor, de mindig álmodtak róla? Sokan csak álmodnak a hosszú dús hajkoronáról, pedig nem lehetetlen! Sőt, pár óra alatt varázsoljuk meg a legmodernebb technikákkal. A lényeg, hogy minőségi póthajból kell, hogy készüljön valóban hozzáértő szakemberrel a hajhosszabbítás, a legjobb, ha az illető fodrász is egyben, mert akkor tudja megfelelően kezelni és összefesteni is. Az esküvő előtt, kb egy héttel érdemes már megcsináltatni a hosszabbítást, mert így a menyasszonynak van ideje megszokni a viselését. Ha nem szeretne tartósan hosszú hajat, csak kifejezetten erre az alkalomra, akkor még mindig van alternatív lehetőség, hiszen a csatos póthaj kitűnő, erre a célra. Abból viszont csak és kizárólag vagy kiengedett frizura készíthető, kisebb tűzéssel maximum, illetve tarkó konty.

A gyönyörűen fénylő, tartósan egyenes haj élményéről sem kell lemondania egy menyasszonynak se, sőt, még a nászúton is utána is élvezheti ennek előnyeit. A tartós hajkiegyenesítés tökéletes megoldás, ha szeretné hullámos rakoncátlan tincseit, könnyen kezelhetővé és egyenessé tenni.

2015 legdivatosabb frizurái és stílusai

Az idei év menyasszonyi frizura divatját a természetesség és a laza elegancia jellemzi. Míg régen elképzelhetetlen volt, addig mára divattá vált az esküvőkön is a kiengedett hullámos frizura, amit fantasztikusan fel is lehet dobni alkalmi fejpántokkal, vagy akár élő virágokkal megtűzdelni.

A laza tarkó kontyok és marcell hullámok is hódítanak a vintage jegyében, melyeket rövid csipke fátyollal. Ezeket a frizurákat már félhosszú hajból is el lehet készíteni, így nem csak a hosszú hajú menyasszonyok pompázhatnak ilyen stílusú frizurával.

A konty sohasem megy ki a divatból, sőt a klasszikus romantika követeként nagyon sok menyasszony szívét hódítja, viszont számos variációja létezik, és mindig van éppen aktuális kedvenc. Idehaza továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek “csigákba” rendezett frizura kreációk. Ezeket a stílusú kontyokat leggyakrabban a fej búbjára tűzzük, de lehet középre vagy tarkó magasságba is igazítani. A hosszú hajú menyasszonyoknak teljes mértékig ajánljuk azt a divatos és egyben elegáns megoldást, amikor a laza hullámos frizura az egyik oldalon feltűzésre kerül. A haj rögzíthető oldalt a 20-as évek divatját idéző kiegészítővel, ha a menyasszony nyitott a trendre és valami újra.

És hogy miért fontos, hogy szakemberre bízzuk a frizura elkészítését a nagy napon? Szavak helyett beszéljen a következő válogatás munkáinkból:

 

 

A 2015-ös trendről

Az esküvői frizurák trendje alkalmazkodik az aktuális divathoz, így a meghatározó sikkesnek és népszerűnek számító hajviseletek, formák és festések beférkőztek az alkalmi frizurák világába is.

Az ombre hajfestés és copacabanamelír igen kedvelt lett, és 2015-ben nem hogy megszűnik a színátmenet őrület, hanem még több nőnek és persze menyasszonynak lesz ilyen haja. Ebből adódóan a kontyoknál is meg fog jelenni a színekkel való játék, amiből majd olyan frizurák születnek, ahol maga a konty vagy teljesen világosabb, vagy világosabb tincseket fog tartalmazni, így adva egy kis pikánsságot a megszokott klasszikus eleganciába. A hajhosszabbítás és a színes tincsek is utat tőrnek maguknak jövőre egészen az oltárig, így színes tincsekkel díszített, póthajjal turbózott, nagy volumenű tupíros frizurák is divatosak lesznek.

Egyre több menyasszony áll az oltár elé, nem fehér ruhában, hanem halványabb levendula, vagy púder színű ruhában, így nem meglepő, hogy a színes hajdíszek is a jövő divatjában helyet kapnak. A virággal díszített frizurák a következő évben is divatosak lesznek. Nőies, elegáns, mégis természetes megjelenést kölcsönöz a menyasszonyoknak, és így szín is vihető a frizurába élő virágkoszorú segítségével.

A rövid és félhosszú frizurák már idén ősszel hódítanak, így egyre több divatos variáció áll rendelkezésre majd a nagy napon is az ilyen formával rendelkező aráknak. A legtrendibb frizurák a következők lesznek számukra: lazán feltűzött hullámok fonással díszítve,az oldalra tűzött megoldások, valamint a retro konty, de a teljesen hétköznapi hajviselet különleges kiegészítőkkel is tökéletes választás számukra.

A múlt divatja 2015-ben is visszaköszön majd az esküvők esetében is, hiszen a nosztalgikus látvány elemek keveredése az aktuális divattal, olyan stílusirányzatokat szült, melyek stabilan megvetették lábukat az esküvői frizurák terén is. Egyre több merészebb vintage stílusú hajdísz lesz, a virágok és a csipkék mellett feltűnnek majd a strasszos, tollas darabok is. A legújabb kedvencek a gyönyörű fehér gyöngyök lesznek, melyek nem csak a ruhát, hanem a frizurát is fantasztikusan képesek díszíteni.

A bohém stílus sem megy ki a divatból, sőt egyre több kócosabb még lazább frizura típus fog megjelenni. A lófarokba kötött hajzat kombinálása különböző fejpántokkal laza, mégis nőies küllemet ad a menyasszonynak. Az igazán bohém menyasszonyok pedig a tupírozástól sem riadnak vissza.

Természetesen a klasszikus elegancia sohasem megy ki a divatból, csupán az évek során olyan fejlődésen ment át a fodrászipar ezen szegmense, hogy több lehetőséget kaptak a menyasszonyok az egyediségre, és az önmaguk kifejezésére. A lényeg, hogy ne féljenek kreatívok lenni, és valósítsák meg álmaik frizuráját, mert ez az ő napjuk. Kövesd tematikus facebook oldalunkat is, melyen a legfrissebb esküvői trendeket és szuper tippeket adunk minden menyasszonynak:

forrás: http://szaboimre.hu/tokeletes-eskuvoi-frizura/