Rövid hajjal is elegánsan

A rövid hajú hölgyek számára is rengeteg alternatíva létezik, hogy elegáns, klasszikus, bohém, romantikus, vintage vagy éppen merész és modern frizurával ragyogjanak a Nagy Napon! Megmutatjuk, hogyan!

Frizuratippek rövidebb hajra

Az egyik legnépszerűbb stílus még ma is a 20-as évek és Great Gatsby inspirálta hajviselet: tökéletesen beállított hullámok, pazar hajdíszek, ezt egészítik ki a vörös ajkak, sőt, akár tollas kiegészítőkkel is kiegészíthetjük a szettünket!

A csavaros megoldás ultra elegáns, romantikus megjelenést biztosít, legyen szó vastag vagy éppen vékony szálú fürtökről. A csavarok nem igényelnek túl sok hajat, inkább vékonyabb és vastagabb fonatokról van szó, melyek mindenkinek jól állnak. Egyenes és göndör hajból is könnyen elkészíthető, és még a fátyolról sem muszáj lemondanod!

A modern tupír kitűnő választás lehet a rövid hajú aráknak, hiszen sokféle stílussal ötvözhetjük, és sosem megy ki a divatból! Megfelelően kialakítva nőies eleganciát és szofisztikált külsőt kölcsönöz viselőjének. Mivel ez a stílus hátratűzött hajat jelent, ilyenkor nagyobb hangsúlyt fektethetünk az ékszerekre: lehet ez egy feltűnő nyakék vagy egy gyönyörű, merészebb fülbevaló is.

Léteznek az ún. textúráltan feltűzött frizurák, amelyeknek rengeteg féle típusuk ismert. Tökéletes megoldás, ha rövid hajjal rendelkezel! Kontyba is foghatjuk a hajat, kombinálhatjuk fonatokkal, csavarokkal, de akár haj-, és fejdíszekkel is kiegészíthetjük. Számtalan módon variálható, elegáns és szinte minden stílushoz jól passzol.

Az alul ülő oldalkonty is optimális választás lehet azoknak a hölgyeknek, akik nem túl rövid hajjal rendelkeznek. Lehet elegánsan és lazábban is kialakítani - az esküvő stílusától függően. Azoknak is kifejezetten ajánljuk, akik nem feltétlenül ragaszkodnak a fátyolhoz!

A következő stílust azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik nem rajonganak túlzottan a hullámos frizurákért! Néha bizony a legjobb megoldás, ha egyszerűen meghagyod a hajad eredeti mivoltát, de formázhatod szög egyenesre is, ha úgy tetszik! A hullámos hajhoz hasonlóan szintén használhatsz különböző kiegészítőket, sőt, ha nem is nagyon hordod hullámosan a hajad, és csak az esküvő miatt vállalnád be, tőled idegen hatást kelthet!

A klasszikus és időtálló hajviselet szerelmeseinek ajánljuk a hagyományos hullámos frizurát, amely már önmagában is gyönyörű. Bár az elkészítése egy kicsivel több időt és energiát vesz igénybe, a Nagy Nap kedvéért nem nagy áldozat! Ez a stílus rövid és hosszú hajban is egyaránt jól mutat, ám ha a rövid tincseidet csavarod be, igazán különleges hatást érsz el vele!

Ha nagyon rövid frizurát hordasz, akkor sem kell megijedni vagy extra gyorsan hajat növeszteni, csupán néhány csecsebecséről kell gondoskodni! A rövid hajat legkönnyebben szépséges hajdíszekkel, bohém hajpántokkal és rövidebb, birdcage típusú fátylakkal dobhatjuk fel. A lényeg, hogy olyan darabot/darabokat válassz, amely tükrözi az esküvő és a ruha stílusát!

Jó tanácsok az esküvői előtti hajápoláshoz

 • Ne feledkezz meg a rutinszerű hajvágásról, amely sokkal inkább az egészséges hajvégekről szól, mint fazonalakításról. Ha úgy gondolod, tincseid eléggé megviseltek, akkor a legjobb, ha már a Nagy Nap előtt 10-12 hónappal elkezded az intenzív hajápolást!
 • Töredezett hajvégek ellen jó megoldás a hajvég ápoló szérum! Megéri beruházni egy minőségi változatra, hiszen sokáig elég, és kézzel fogható lesz a változás!
   

 • Kerüld a gyakori festést és melírozást, mert károsítja a hajat, illetve a drasztikus hajszín és fazonváltoztatás sem ajánlott az esküvő előtt hetekben!
 • Ugyanez vonatkozik a hajegyenesítésre, göndörítésre, meleg levegős szárításra - igyekezz minél kevesebbszer tedd kitenni a tincseidet magas hőhatásnak!
 • Fokozottan figyelj a hajápolási rutinodra! Ahhoz, hogy a Nagy Napon elégedett légy a frizuráddal, egészséges haj szükséges. Ha bármi olyan probléma merül fel az esküvő előtti hónapokban a hajaddal kapcsolatban érdemes felkeresni a fodrászodat!
 • Nem csak a bőrödnek van szüksége fényvédelemre! Nyáron használj fényvédős, tápláló hajspray-t, amely védi a hajszálakat a nap káros sugaraitól!
   


 

 • Minden hajmosásnál szakíts időt a fejbőr masszírozására is, amely fokozza a vérkeringést, ezáltal pedig serkenti a hajnövekedést, mindemellett nyugtató hatású is.
 • Mesterséges termékek és összetevők helyett keress olyan természetes anyagokat (vagy természetes anyagokból készült termékeket), melyek új életre keltik hajadat!


Látogasd meg galériánkat is, ahol még több rövid hajból kreált frizurát találsz!


Képek forrása: http://weddingnews.hu, http://weloveweddings.hu, www.pinterest.com