A stílusos esküvői köröm - Férfi kéz és lábápolás

Bizony, bizony a vőlegény keze, a körmök ápoltsága nagyon fontos szempont az esküvő szempontjából hiszen az ő keze is előtt van a boldogító IGEN kimondásakor, gyűrűhúzáskor, aláíráskor...

Írta: Dén Fanni

Középpontban a vőlegény keze

Az esküvő nem csak a menyasszonyokról szól! Egy pár életének összekötését ünnepeljük, így a vőlegénynek ugyanolyan fontos a szerepe a Nagy napon. Ahogy az aránál, úgy a vőlegénynél is fontos a tökéletes megjelenés, melynek nélkülözhetetlen hozzátartozója az ápolt és igényes kéz.

Habár a vőlegény tudatosan vagy nem tudatosan is, de szeret a háttérben maradni, mi azért rájuk is gondoltunk. Hiszen az Ő életükbe is ez az egyik legfontosabb nap, ahol bizonyára mindenki szeretné a legjobb formáját hozni, de legalábbis jól kinézni az esküvői fotókon. Persze a férfiaknak általában már a ruha kiválasztása és a fodrászhoz bejelentkezés is macerás, megeröltető vagy akár felesleges lépés a külsőt illetően, de, ha már elindultak a lejtőn, azt ajánljuk a kezeket se hagyják ki a listáról.

Sok nő vallja, hogy férfiak kezére vetett egyetlen pillantásból el tudja dönteni, hogy mennyire is vonzó számára a férfi. A kéz sok mindent elárulhat tulajdonosáról, de biztosan állíthatjuk, hogy egy ápolt, igényes kézfej sokkal nyerőbb lesz a hölgyek körében. A férfi mani- és pedikűr története egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza és habár viszontagságos utat kellett megjárnia, ma már teljesen elfogadott és hétköznapi kezelés. A sztárok, az ügyvédek, az apukák, de még a sportolók is mani-pedikűröztetnek!

A férfi szépségápolás mindig is egy problematikus témakör volt. A szépséget elsősorban mindig is a nőkkel párosítottuk és fogjuk párosítani. A szépségápolás lényege nem csak a szépülés, hanem az egészség is, ami semmiképp sem lehet ciki a férfiaknak sem. A pedikűr és a manikűr sem csak esztétikai hatást ér el, megakadályozza a köröm betegségeit és rendellenességeit, javítja a vérkeringést és ellazítja az izmokat. Tekintsünk csak vissza picit nagyapáink napjaiba, a férfiak adtak a megjelenésre: egy elegáns öltöny, hajvágás és borotválkozás a borbélynál és manikűr. Azok a srácok megértették, hogy nincs az a csoda öltöny, mely ápolt kezek nélkül úriembert varázsol a favágóbol. Ha még így se győztük volna meg az urakat, akkor visszatérnék az esküvő aduászra, ugyanis a vőlegény keze ugyanúgy látszani fog a fotókon és a ceremónián is, mint a menyasszonyé, ezért fontos, hogy az Ő kezük is mindenképp ápolt legyen!

Japán manikűr

Férfiak számára a japán manikűrt szoktuk ajánlani, mert ez a lehető legtermészetesebb eljárás. A kezelés során a körömlemezeket méhviasszal ápoljuk, ami tökéletesen alkalmas a töredezésre hajlamos körmök rendbetételére, de gyorsan helyrehozza a túlzottan igénybevett, gyenge körmöket is.

3 érv a japán manikűr mellett:

  • Elősegíti a természetes körömnövekedést
  • Képes visszaadni a körmök természetes fényét
  • A kezelés hatására a körmök erősebbek és fényesebbek lesznek

A japán manikűrt érdemes 2-3 hetente megcsináltatni, ami mellett rendkívül fontos a bőr állandó hidratálása.

Forrás: http://szaboimre.hu/a-stilusos-eskuvoi-korom-3-resz-ferfi-kez-es-labapolas/