Ismerd meg saját testalkatod, tudd meg mi áll jól áll Neked

Ami talán a legfontosabb, az az érzés, hogy ez én vagyok, ez az én ruhám. Nézzük, meg ezt hogyan tudjuk elérni, hiszen a ruha meghatározó lesz az esküvő napján. Fontos, hogy a saját testalkatunkkal legyünk tisztában, aztán a különböző ruha stílusokkal és hogy milyen szín is áll igazán jól nekünk, mely az a szín, ami igazán kiemeli szépségünket.

Az esküvőjét minden nő csodaszép pillanatkén éli meg. A pár és a násznép is díszbe öltöztetik szívüket az új család megszületésének ünnepén.

A szertartás egyik megindító és gyönyörű pillanata a bevonulás, amikor a menyasszony a vőlegény felé végigvonul a széksorok között, a zenéhez igazodva lassan lépésről lépésre halad leendő férjéhez, miközben a ruha uszályát húzza maga mögött. Aki ekkor látja először a menyasszonyt… a látvány lenyűgöző számára.

 

 

Minden menyasszony kislány kora óta többször lejátszotta már ezt a „filmet” a fejében, és törekszik arra, hogy ez a valóságban is így történjen meg. A menyasszony tündököl a menyasszonyi ruhában, melynek kiválasztáskor néhány fontos dolgot jó szem előtt tartani. Ma már sok féle stílus közül tudnak választani, milyen ruhában szeretnének oltár elé járulni.
 

Ami talán a legfontosabb, az az érzés, hogy ez én vagyok, ez az én ruhám. Nézzük, meg ezt hogyan tudjuk elérni, hiszen a ruha meghatározó lesz az esküvő napján.

Fontos, hogy a saját testalkatunkkal legyünk tisztában, aztán a különböző ruha stílusokkal és hogy milyen szín is áll igazán jól nekünk, mely az a szín, ami igazán kiemeli szépségünket.

Női testalkatok

Egy jól kiválasztott menyasszonyi ruha tökéletesen kiemeli a menyasszony szépségét, tükrözi személyiségét.

Alma (apple) testalkat

Alma testalkat: Széles felsőtest, erősebb, szélesebb karok és viszonylag keskeny csípő jellemzi. A testzsír többnyire a hason, mellkason és az arctájékon oszlik meg. Itt a szélesebb felsőtestről a figyelmet tereljük el, hangsúlyozzuk a csípőt, derekat.

Tipp: Ezért kerülendők a fodros, nagygalléros, rafinált felsők, tarka ingek, flitteres megoldások. A széles V kivágás és a túl zárt nyakrész sem előnyös az alma alak számára, maradjunk inkább a visszafogott, klasszikus nyakmegoldások mellett. Az alma alak öltözködése során a derék kihangsúlyozása központi kérdés. A figyelmet könnyen a derékra irányíthatjuk a felsőrész szűkítő varrásaival és a derékövekkel.

Körte (pear) testalkat

Körte testalkat: A csípő szélesebb, mint a felsőtest, ha a testsúly növekszik, akkor a fenék, csípő, has, combok még erősebbé, hangsúlyosabbá válnak.

Tipp: Itt a legelőnyösebb viselet a magas derék megoldás, a bő szoknya vagy a széles öv. Kiemeli a derekat, ezért rendkívül jól áll ennek a típusnak a magas derekú vagy öves harangszoknya vagy a derékon átkötős lapszoknya. A térd alatt szélesedő trapéz nadrág elrejti a csípőt, ezért szintén nagyon jól áll a körte alakon. Egyenes, formátlan ruhák nem ajánlottak a típusnak, mert eltüntetik a derekat, ez által pedig a csípő még nagyobbnak tűnne. Egyrészes ruhákban is a derékövesek a legelőnyösebbek. A bokapántos cipő kerülendő, mert optikailag lerövidíti a lábat.

Homokóra (hourglass) testalkat

Homokóra testalkat: A felsőtest és s csípő majdnem egyforma, a derék vékony, hangsúlyos. Ez a legideálisabb, szimmetrikus forma, ám a nők csupán 8%-a rendelkezik ezzel a testalkattal. A testzsír arányosan oszlik el a testen.

Tipp: Előnyös viselet az alakot követő ruhák, a szűkülő szoknya, a derekat kiemelő megoldások. Nagyon jól áll a homokóra alakon a V nyakú felső, melyből bátran választható egy mélyebben dekoltált fazon is. Kerülendő a csípőt hangsúlyozó fodor, ejtett öv, berakás, a comb két oldalára eső minta vagy zseb. Lábbelinek a kerek orrú és éksarkú cipők ajánlottak.

Egyenes / banán (rechtangle) testalkat

Egyenes/banán testalkat: A derék és a csípő között minimális eltérés van, ezért az alkat fiús, egyenes vonalú. Előnyös, ha derékrészen berakásokat vagy övet viselünk.

 Tipp: Szinte kötelező az egyenes testalkatúak számára a push-up melltartó. A felső ruházat legyen minél összetettebb, fodros, rafinált vagy mintás. Ajánlottak az egyenes alak öltözködése során a nőies kiegészítők, mint csipke vagy gyöngyberakás, illetve bizsuk és egyéb díszek. A derekat hangsúlyozó övek szintén segítik a formás idomok láttatását. Az övek sötétebb színből ajánlottak, hogy karcsúbbnak láttassák a derekat.

Fordított háromszög (inverted triangle) testalkat

Fordított háromszög testalkat: széles váll és mellbőség jellemzi keskeny csípő mellett ezt az alkatot.

Tipp: Előnyös viselet lehet a nyakba akasztós megoldású ruha és a csípő részen a fodor, berakás.

Képek forrása: Pinterest.com, www.romonakeveza.com, www.whiteonebridal.com