A tökéletes örömanya ruha kiválasztásának fortélyai - Hogyan befolyásolja megjelenésed a ruha felsőrésze és a nyakkivágás

Az örömanya ruha karakterét nagyban meghatározza az is, hogy milyen nyakkivágást álmodott meg a tervező a ruha felső részére. Nézzük meg, hogy ezeket hogyan tudjuk a leginkább alakunk szépségeinek kiemelésére, apróbb hibáink elkendőzésére alkalmazni!

Nem csak a különleges alkalmakkor, hanem a hétköznapokon is érdemes tisztában lennünk azzal, mi az, ami jól áll nekünk, mi az ami előnytelen és hogyan emelhetjük ki előnyös tulajdonságainkat. Ma már rengeteg vállmegoldást láthatunk, mégsem áll jól mindenkinek a spagettipántos, a vállnélküli, vagy éppen az ejtett vállú ruha...
 


Csodás alakot biztosít a fűző (franciául corset), amelynek az összehúzásra alkalmas része leggyakrabban a háton, míg ritkábban a ruha front részén helyezkedik el.

A fűző legelőször a XIV. században jelent meg, a spanyolok egyik ruhadarabjaként, de akkor még sokkal keményebb, páncélhoz hasonlító anyagból készült. Igazi sikertörténete az 1700-as években indult, amikor hozzátartozott mind a hölgyek, mind az urak viseletéhez. Aztán a feminizmus erősödésével a hölgyek megszabadultak tőle, így fejezve ki függetlenségüket. Manapság leginkább az esküvői és az alkalmi ruhákon találkozunk vele.

Tipp: A fűző segítségével karcsúbb derekat varázsolhatunk magunknak, és emellett a melleket is megemeli, csodás dekoltázst létrehozva. A férfiak imádják, akár fehérneműként, akár felsőként viseljük, mivel rendkívül szexi ruhadarab.
 


2008 óta divatos az egymásra kicsit legyezőszerűen hajtott és levarrt anyagú nyakkivágás, amelynek a felső vonala nem egyenes, hanem inkább hullámosabb és térbeli hatás kiváltására alkalmas, így jótékonyan befolyásolja a mellméretet. A tervezők ennél a fazonnál előszeretettel választanak tartással rendelkező, kicsit keményebb anyagokat, ezzel alakítva ki ezt az érdekesebb és egyedibb formát.
 


Tipp: Az anyagnak a ruha felszínén történő ráhajtása, redőzése mindenképpen áldásos hatással van az alakunkra, mivel annak a megfelelő helyen és módon történő elhelyezése képes eltakarni néhány kilót vagy éppen kiemelni a karcsú alakot. A szép levarrások lehetnek a ruha saját anyagából, de tüllből is kialakíthatók akár ferdén lefutó vonalakban is.
 


Nagyon divatosak a ruha dekoltázsába bevarrt áttetsző csipke betoldások, amelyek igen sejtelmessé, titokzatossá és romantikussá teszik minden nő nőviseletét.
 


Tekintsük át, hogy milyen alkathoz milyen nyakkivágást ajánlott választani.

Tipp: A homokóra és az alma alkathoz a legideálisabb a V nyakkivágás, míg ha a vállad szélesebb, mint a csípőd, akkor optikailag keskenyebbé tudod tenni egy zártabb fazonú, szögletes dekoltázzsal vagy aszimmetrikus vállmegoldással.
 


Tipp: A körte alkatú hölgyeknél a cél, pont ellentétes, itt a felsőtestet kell szélesíteni, például vízszintesen elhelyezkedő rakásokkal vagy csónakkivágással. De jó szolgálatot tehet a válltömés és a buggyos ujjmegoldás.
 


Tipp: Ha vékonyabb, fiúsabb, úgymond modell alkat vagy úgy tudod a mellméretedet növelni, ha a ruha felső részére kerül a legtöbb díszítés, fényes csillogású flitterek, kövek és kristályok. Alkalmazz minél több rakást, fodrot. Turbózd fel a formádat pliszével, ránccal, húzással. Másik megoldásként javaslom még, hogy elöl ne legyen túl mély a dekoltázs, ezen a részen inkább magasabban záródjon a ruhád, és a hátadon legyen egy nagyobb, szexi kivágás.
 


Tipp: A magas vékony hölgyeknek a keresztbeszabott, vállpánt nélküli felsők, míg az alacsonyabbak a hosszanti szabásvonal és a nyakba kötött fazonok a legelőnyösebbek.
 


Kattints a galériakép linkjére és nézd meg csodás örömanya ruha inspirációnkat!