Tökéletes esküvői smink évszakok szerint

A tavaszról lágy, romantikus színek, a nyárról vibráló narancsok, az őszről az aranyló, bronzos árnyalatok jutnak eszünkbe, míg télen a drámai kékes tónusoké a főszerep. Kíváncsi vagy melyik évszakhoz milyen sminket ajánlanak a profik?

Írta: Geiger Zsófi, kozmetikus, sminkes, pesti szalon

Igaz, többnyire a tavasz és a nyár az esküvői szezon, azonban nem csak ezekben az évszakokban mehetünk férjhez. Nézzük évszakok szerint, mikor milyen smink ajánlott a nagy napon.

Smink tavaszi esküvőre

Romantika minden mennyiségben, mondhatnánk, ha röviden kellene jellemezni a tavaszi esküvői sminktrendet. Jöhetnek a pink és barackos pirosítók, az élénkpiros rúzsok, a babásan kifestett arc. Romantikus, rózsás rúzsok, szájfények és pirosítók, ezekkel idén tavasszal nem nyúlhatunk mellé. Egy tavaszi esküvőhöz tökéletesen illik a pezsgőszín, a halványrózsaszín és a vintage stílusban megjelenő pasztellszínek. A száj hangsúlyozásával egy klasszikus, romantikus, nőies vonalat képviselhetsz életed nagy napján.

Smink nyári esküvőre

A nyári esküvői smink annyiban különbözik a tavaszitól, hogy itt az erős napsütés és a forróság miatt még jobban ügyelni kell a tartósságra. Idén divatos még a klasszikus Marily Monroe piros száj és a kihúzott szem. Pirosítónak inkább a bronz és a burgundi különböző árnyalatai hódítanak, és szépen kiemelik a ruhád fehérségét.

Tipp: Ha a hajba tűzöl virágot vagy kiegészítőt, akkor a sminked legyen visszafogottabb. Az ajkaidon bátran visszaköszönhet a menyasszonyi csokor vagy a virágos hajdísz egy színe.

Smink őszi esküvőre

Az tavaszi-nyári esküvői trendekhez hasonlóan itt is fontos a tökéletes bőr illuziója, vagyis az alapozó, korrektor vagy highlighter használata. A pink árnyalatai és a föld színei jellemzik legjobban ezt a trendet.

Erőteljes rúzsok vörös és a fekete árnyalatban, lágyabb pink árnyalatok, modern megoldások, 70-es évek és tökéletlenül tökéletes smink, talán így lehetne a legrövidebben összefoglalni az idei őszi-téli esküvői sminktrendeket.

A füstös szem tökéletesen megállja a helyét menyasszonyi sminkként is, ráadásul rengeteg variációban elkészíthető. Esküvőn is fantasztikusan fest a hangsúlyos cicaszem (markáns tusvonal, halvány barna árnyékolás, hatalmas szempillák) és piros vagy hot pink száj.

Smink téli esküvőre

Legyen mesés sminked a téli esküvődön. Rozsdabarna, rezes csillogás, picit okkeres sárgászöldek. Gyönyörűen passzolnak minden szemszínhez. Bőségesen használhatunk szemhéjpúdert, és nyugodtan satírozhatjuk el az alsó szempillák alatt is. Natúr smink mellett mutat igazán, tehát kötelező a természetes hatású alapozás, a feltűnésmentes árnyékolás a bőrszínhez passzoló arcpirosítóval, és az ajkadra maximum szájfény kerüljön, de még jobb a picit fényes ajakír.

Használjunk a bőrszínnel megegyező színárnyalatú alapozót, hogy hibátlan, babaarc legyen az eredmény. Az erős arcpír télen természetes, egészséges hatást kelt. A barnás árnyalatok helyett próbálkozhatunk barack, korall vagy rózsaszínnel. A mély lilát és a barnát most egy kicsit háttérbe szorítja a sötétpiros, a bordó, a fekete szeder színe.

Tipp: erőteljesebb smink, csak arra figyeljünk oda, ha a szem hangsúlyos, akkor a száj nude legyen, illetve ha száj hangsúlyos akkor a szemhéj legyen természetesebb.

Álmodd meg az évszaknak megfelelően, hogy milyen sminket szeretnél az esküvődre és professzionális sminkeseink elkészítik neked a nagy napra!

Esküvői csomagjaink

Kapcsolat:

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 14:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – BUDA
1011 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 14:00
vasárnap zárva

Forrás: http://szaboimre.hu/eskuvoi-smink-evszakok-szerint/