Miért válassz szertartásvezetőt?

Következő anyagban egy különleges szolgáltatás lesz a figyelem középpontjában. Ez lehet voltaképpen a garancia, hogy egyedi, különleges, esküvő legyen a nagy napon. Tulajdonképpen a funkciója teljesen megegyezik egy anyakönyvvezető szerepével...

Különlegessége abban rejlik, hogy bárhol és bármikor megtartható általa egy ceremónia és teljesen egyedivé tehető maga az egész ceremónia a törvényességi rész megtartása mellett. Legyen az éjszaka, hajnal egy tengerparton, erdőben. Olyan helyeken, olyan időben, amit a pár megálmodott. Itt azonban meg kell jegyezni, hogy ha különleges helyszínen, szertartásvezető által megtartott esküvőt szeretnénk, az esküvő előtt szükséges a fomalitást elintézni az anyakönyvi hivatalban, aláírni a házassági lapot két tanú közreműködésével, hogy minden hivatalos és törvényes legyen, ezután voltaképpen a szertartásvezető már csak megismételi a metódust, akkor, és amikor a pár akarja, úgymond megerősíti a házasságkötést.

Hogy miért is van szükség az efféle „színjátékra”, ha esküvőről van szó, ennek több oka is van. Vannak olyan anyakönyvi hivatalok, ahol még díj ellenében sem engedélyezett a külső helyszíni esküvő, így az anyakönyvvezető nem megy ki a külső helszínre. Másik ok lehet az, ha a párunk más nemzetiségű, és szertartásvezetővel megtartott ceremónia bensőségesebb, meghittebb légkört varázsol, sőt több nyelven is megtartható. Legfőképpen, ha egyedi szertartást szeretnénk, ahol személyre szabottan vezeti a törvényes részek mellett a szertartásvezető a ceremóniát akkor mindenképpen döntsünk a szolgáltatás igénybe vétele mellett.

Ha vendégeink között külföldiek is vannak, akik nem beszélik, nem értik a magyar nyelvet, akkor kérhető kétnyelvű szertartás levezetése, hogy a más nemzetiségű meghívottak,, rokonok, barátok, ismerősök is értsék és átélhessék az adott pillanat varázsát. Ez kétféle módon kivitelezhető: a szertartásvezető saját maga angol - német - spanyol - francia - olasz nyelven is levezeti a szertartást a magyar mellett vagy tolmács igénybevételével, mindkettő egy nagyon szép gesztus és elegáns megoldás,

A szertartásvezető az esküvői szertartásra vonatkozóan hasonlóképpen funkciónál, mint egy jó esküvőszervező, mindenben igyekszik a pároknak segíteni, a különböző, esküszövegek megfogalmazásától kezdve, az egyéni rituálékon át (gyertyagyújtás, homokszórás) tippeket is adhat a zenék kiválasztásához, mindenre ügyel, és tanácsokkal is ellátja a párt a ceremóniára vonatkozóan, mi hogyan szokás, hogyan fog lezajlani.

Ha még többet meg akarsz tudni a szertartásvezetésről kattints >>

Szertartásvezető örömteli feladata lehet még esküvőn kívül a fogadalom megújítása a második esküvő levezénylése is a portfóliójában szerepel. Bármelyik házassági évforduló alkalmas lehet egy fogadalom megújítására is, életkortól függetlenül. Legnépszerűbb az 5,10,15,25,50. évforduló, de külföldi példa nyomán megvalósult már 66 éves házassági évfordulón tartott fogadalom megújítás is.

Igen mégegyszer, örökkre

Források: http://www.szertartasvezetok.hu/ és http://journality.hu, Pinterest.com