Csodás esküvői haj- és fejdíszek

A káprázatos ékszerek mellett a fej- és hajdíszek is fontos kiegészítők, hiszen kiemelik az arcot és feldobják a megjelenésedet is. Ma már rengeteg stílus, forma, anyag és szín közül választhatunk. Nézzük, 2016-ban melyek lesznek a legtrendibb darabok!

Szerző: Szabó Anna

A káprázatos ékszerek mellett fontos szót ejtenünk a különböző fej- és hajdíszekről, hiszen ezek is fontos kiegészítők, melyek egyedivé tesznek és kiemelik a szépségünket. Ma már rengeteg stílus, forma, anyag és szín közül választhatunk. Nézzünk meg néhányat közülük!

Hajdíszek, fejdíszek

Az esküvői frizura akkor tökéletes, ha tükrözi a menyasszony egyéniségét. Egy, az ara által megválasztott egyedi díszítő elem kifejező erővel bír, valamint kiegészíti az elkészült hajkölteményt. Többféle típus és motívum közül lehet választani és miután a lehetőségek tárháza igen széles, a Szabó Imre Szalonokkal összegyűjtöttük a legsikkesebb darabokat, hogy megkönnyítsük a döntést. Válassz stílusos kiegészítőt, hogy igazán divatos, mégis egyedi menyasszony lehess életed egyik legfontosabb napján!

Vintage stílusú romantika - "Virágot a virágnak"

A klasszikus romantika képviselőjeként a virág, mint hajdísz mindig remek választás. Ősszel és télen az élő virág helyett válasszunk vintage stílusú virágot ábrázoló darabokat. Lehet strasszos, tollas, sőt akár csipkéből készült is, mindenképpen hozzájárul majd az elkészült frizura látványához.

Élővirág koszorú

A tavasz beköszöntével ismét előtérbe kerülnek az élővirág díszítések, mennyiségi korlátozás nélkül, hiszen kétségtelen, hogy ezek a legkülönlegesebb fejdíszek. Egy-két szál virág már önmagában is feldobja a frizurát, de választhatunk akár virágkoszorút is, ami igazán jól mutat például egy bohém, hippi vagy természetes stílusú esküvőn.

A virágkoszorú egy fantasztikus lehetőség arra, hogy egy kis színt vigyünk a megjelenésünkbe. Amire érdemes odafigyelni, az a virágok mérete. Kerüljük a túl nagy virágokat, hiszen előfordulhat, hogy túl hangsúlyosak lesznek, így elnyomva az összkép többi fontos elemét.

Tollas darabok

Ha kissé pikánsabb, extrémebb megjelenésre vágyunk, válasszunk bátran tollas kiegészítőket, izgalmas része az idei esküvői hajdíszek széles skálájának! Akár önállóan, akár virág motívummal vagy fátyollal kombinálva, a vintage stílus kifinomult, kihívóbb oldalát mutatja be.

Csenjünk színt a sok fehér közé! Például, egy, a 30-as éveket idéző tollas fejdísz, meseszép árnyalatokkal, megkoronázza a megjelenésünket. Egy laza tarkókonttyal és egy visszafogottabban díszített ruhával remek triót alkot!

Gyöngyök

Az esküvői frizuratrendben mindig is meghatározó szerepet kaptak a hajkölteményt díszítő gyöngyök. Kitűnő dekoráció a kontyba tűzve, de akár az első tincseken is viselhetjük. Viszont tartsuk szem előtt a régi mondást: a kevesebb néha több!

A fátyol

A fátyol sohasem megy ki a divatból, csak a funkciója változott meg némileg az elmúlt években. Bár továbbra is dekorációs elem, mégis inkább az arc hangsúlyozása, sem mint elrejtése a célja. Választhatunk klasszikus darabot, mely a fej hátsó részén kerül rögzítésre és a tarkóra omlik. Ha a menyasszony szeretne valami igazán divatosat, akkor a kisebb méretű csipke fátylakat ajánljuk. A klasszikus stílus kedvelői pedig nyugodtan válogathatnak a földig érő, sőt még hosszabb darabok közül. Ezek bár feltűnő darabok, mégsem terelik el a figyelmet az arcról, sokkal inkább kiemelik az ara szépségét.

Hajlánc

A bohém esküvők egyik kedvelt kiegészítője az úgynevezett hajlánc, ami nem csak a menyegzők világában tűnt fel. Több tervező is foglalkozik ezekkel a különleges ékszerekkel, amelyek nőiességet és bájos eleganciát varázsolnak, legyen szó rövidebb vagy hosszabb, egyenes vagy hullámos hajról. A vékonyabb, egyszerűbb változatok pedig, az elegáns, minimál stílushoz illenek nagyszerűen. Tipp: Egy kövekkel ékesített hajlánc, gyönyörűen mutat például kiengedett ombre frizurával.


Forrás: http://szaboimre.hu/eskuvoi-hajdiszek/