Esküvői Illemtan - mit szabad és mit nem?

Esküvői Illemtan - mit szabad és mit nem?

Szerző: Ráthgéber Réka

Azzal mindenki tisztában van, hogy fehérben nem illik megjelenni egy esküvőn, de milyen protokoll szabályok vannak még? Adunk pár tippet, mit kerülj el, ha esküvőre mész.

Fehéren kívül a fekete is tilos

Nem csak a fehér szerepel a színek tiltólistáján, hanem a fekete és a piros is. Előbbit inkább gyászolásra használjuk, míg utóbbi a menyecske ruha színe, így kerüld el ezeket, ha esküvőre mész. Válassz inkább valami vidám kéket vagy zöldet, és ha nagyon nem tudsz fekete nélkül élni, a kiegészítőid lehetnek ilyen színűek. Figyelj azonban arra is, hogy ne legyél túl rikító, inkább a letisztult vonalat kövesd.

Miniszoknyát szabad?

Ha a szép hosszú lábaidat szeretnéd mutogatni, nincs azzal semmi gond, csak ne egy esküvőn tedd. Ezen a napon a menyasszonynak kell a legszebbnek lennie, így inkább visszafogottabb, hosszabb ruhát válassz a nagy eseményre. Elég, ha a szertartáson betartod ezt a szabályt, utána a lakodalomra már választhatsz rövidebb, kicsit kihívóbb szerelést.

Ékszermánia

A protokoll szerint maximum 7 ékszer lehet rajtad, és egy fülbevaló egynek számít. Ha egy feltűnőbb nyakláncot vagy karkötőt választottál az esküvőre, akkor a többi kiegészítőre már ne fektess akkora hangsúlyt. A lényeg az arányokon van!

Inkább legyél alacsony

Ha a templomi szertartás előtt elmentek még az anyakönyvvezetőhöz, utána az étterembe, ami igazából csak pár száz méterre van, dönts inkább a lapos talpú cipő mellett. Sokkal könnyebben tudsz majd a násznéppel mozogni, ráadásul nem kell attól sem félned, hogy elbotlasz. Abban az esetben, ha mégis a magassarkú mellett döntenél, mindenképpen vigyél magaddal váltócipőt.

Templomba boleró vagy stóla

Lehet, hogy kint tombol a nyár, a templomban akkor is nagyon hideg van. Senki sem akarja, hogy nyáron megfázz, ezért mindenképpen vigyél magaddal egy bolerót vagy egy stólát. A násznép nem örülne neki, ha fedetlen vállakkal szaladgálnál ki-be a templomból, hogy egy kis meleget és D-vitamint szívj magadba.

Legjobb barátnőd férjhez megy és nem tudod, mit is kellene felvenned az esküvőre? Stylitunk segít megtalálni a tökéletes rucit neked, bármilyen stílusú menyegzőre is készülsz! Legyél te a legstílusosabb a násznépből!

Stylist csomagjaink

Kapcsolat:

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – BUDA
1011 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

Forrás: http://szaboimre.hu/csomagok/eskuvoi-illemtan/