Rövid hajtrendek 2016 ősz - tél

Az elején nehéz bevállalni, hogy megválj hosszú hajzuhatagodtól, ám lehetséges, hogy tudtod nélkül sokkal jobban illik az arcformádhoz a rövidebb haj. Nézzük meg együtt milyen trendi frizurák közül választhatsz, ha rövid a hajad!

Szerző: Metz Zsófia

Miért jó a rövid haj?

Az elején nehéz bevállalni, hogy megválj hosszú hajzuhatagodtól, de lehetséges, hogy tudtod nélkül sokkal jobban illik az arcformádhoz a rövidebb haj. Van, akinek világéletében is rövid frizurája volt, ezért nem is tudja milyen érzés, mikor a szél belekap a hosszú fürtökbe…

Minden évben és minden évszakban divat a rövid haj. Lényeg, hogy passzoljon a stílusodhoz és korodhoz. Legjobb tulajdonsága, hogy nem kell vele sokat szöszölni. Formázáshoz elég hajhab vagy hajlakk, és egy kisebb fésű. Idén ősszel azonban ezeket a kellékeket kissé mellőzhetjük, mert a szélfútta, laza, rendezetlen hatás lesz a legtrendibb. Az ősz divatszíneivel kombinálva te lehetsz a legstílusosabb a hideg hónapokban egy jól választott rövid hajjal!

Ha szeretnél változtatni hajhosszodon, de még hezitálsz, most azt is megtudhatod egy könnyű módszerrel, hogy neked jól állna-e a rövid haj. John Frieda brit sztárfodrász dolgozta ki az 5,5 centis szabályt, melyhez nincs szükség másra, csak egy ceruzára és egy vonalzóra. A vonalzót függőlegesen helyezd a fülcimpád alá, míg a ceruzát vízszintesen az állad alá! Ha a ceruza hegye kevesebb, mint 5,5 centiméter távolságot mutat, akkor bátran vágasd le a hajad, mert minden bizonnyal jól fog állni a rövid frizura. Abban az esetben viszont, ha az 5,5 centinél magasabb az érték, maradj a hosszabb frizuránál, mert számodra az az előnyösebb!

Messy Bob

Idén már nem a kivasalt, tökéletesen egyenes bob frizura a divat. Inkább göndörítsd és kelts természetes hatást. A dióbarna kócos bob frizuránál nincs is szexibb látvány idén ősszel. Igaz, hogy inkább a félhosszú kategóriába tartozik, de jó választás azoknak, akik nem akarnak először nagyon merész vágással próbálkozni.

Long Pixie

Ebben a stílusban a pixie frizurát kissé megcsavarjuk. Hagyjuk, hogy hosszabbra megnőjön a frufru elől. Ezáltal lágyabb hatást érünk el. A pixie az egyik legjobb mód, ahogy viselhetjük a rövid hajat. Egyszerre nőies,elegáns és vagány. A sztárok körében is egyre népszerűbb ez a stílus, hisz az elmúlt években JenniferLawrence és KaleyCuoco is ilyet viselt.

Felnyírt Mohikán

A felnyírt mohikán frizurában bátran kiélheted kreativitásod és sokszínűségedet. Lehet rövid és hosszú, göndör és ötletes fonott is. Fantasztikus és eredeti a maga módján. Ezekkel a típusokkal képes leszel elérni a magabiztos és független megjelenést könnyedén. Egy jó módja annak, hogy kifejezd a lázadó éned. És a legjobb dolog az, hogy a mohikán frizuránál nincs különösebb életkori korlátozás. Válassz ki egy változatot, ami a legjobban tetszik, és merd bátran bevállalni! A lélegzete garantáltan eláll majd mindenkinek.

Fru-fru

A hűvösebb évszakok beköszöntével mindig visszatér a frufru a trendek közé. Nagyon könnyű mellélőni ezzel a választással, de akinek magas homloka van, nyugodtan elrejtheti egy frufru mögé. A divatházak tavaly imádták, és most se lesz ez másképp.

Színek

A 2016-os ősz és tél divatszíneiben már inkább a sötétebb, vörösösebb árnyalatok uralkodnak. A fahéj, a gesztenye és csoki barna színek dominálnak - de a platina szőkét is preferálni fogjuk, amit a nyárból viszünk magunkkal.


T

Forrás. http://szaboimre.hu/rovid-hajtrendek-2016-osz/