Luxus barbershop - férfi szakáll- és hajtrendek

Megosztunk Veled néhány információt, a szakáll és hajtrendekkel kapcsolatban, tarts velünk, ha igazán trendi szeretnél lenni idén, és miközben követed a divatot, Férfias megjelenésed is szeretnéd megtartani, hangsúlyozni!

 

Szerző: Révay Timi
Lektorálta: Tolvaj Vica

Az elmúlt években kéttípusú férfit különböztettek meg. Az egyik a lumberszexuális, aki szőrös, kockás inget és bakancsot hord, nem törődve külsejével. A másik a metroszexuális, aki talán túl sok időt is tölt a fürdőszobában, dizájner ruhákat hord és sehol sem akad rajta egy kósza szőrszál. Itt az ideje lerombolni ezeket a kasztokat. A barber stílus képviselői mind stílusosak, akár szakállal akár anélkül, figyelnek megjelenésükre, közben megtartva férfiasságukat. Íme, néhány frizura és szakálltrend, melyek idén nagyon divatosak és férfiasak.

Fade

A Fade hajstílus évek óta igen kedvelt a férfiak körében. Minden korosztály számára megtalálja a hozzá illőt a változatai közt. A klasszikus mellett megtalálható a rövid, közepes és a hosszú változat is, de a göndör hajúaknak is bátran ajánljuk. Az oldalt felnyírt frizura átmenettel felül hosszabbra van hagyva. Stílus szerint lehet kócosan, egyenesen felállítva, vagy kissé előre esőn hordani, de oldalra kihúzva is. Mivel maga a frizura is jól variálható, így a borostától a hipster szakállig minden passzol hozzá.

Undercut

Ez a stílus oldalt egészen rövidre van nyírva, míg felül hosszúra hagyja a fodrász. Lehet a hajad egyenes, hullámos vagy akár göndör ezt a stílust tökéletesen fogod tudni hordani és minden reggel beállítani, úgy hogy közben megtarthatod hajad természetességét.

A különbség a fade és az undercut közt, hogy még a fade oldalt fokozatosan rövidül, addig az undercut egy élesebb kontrasztot hagy a hosszú és a rövid rész közt. Hordhatod hosszabb vagy rövidebb szakállal, azonban arra figyelj, hogy érjen össze a hajad és szakállad, ne hagyj szünetet! Rövid körszakállal fiatalíthatod magad, de ha komoly úr küllemét szeretnéd magadra ölteni, akkor bátran válaszd a hosszabb fazont!

Pompadur

Ez a stílus is oldalt rövid felül pedig hosszabb. Itt a hosszabbra hagyott hajat elölről hátrafelé viselendő, magasan megemelve elől. A hosszú és a rövid haj között nincs átmenet. A hosszú része akár 10 cm hosszúra is lehet hagyva. Ma a modern pompadur a klasszikustól eltérően kócos is lehet. Ezt a stílus Elvis Presley hozta divatba az 50-es években, és azóta is hódít, bár kissé modernizálódott a megjelenése. A rendezett frizurát tökéletesen feldobhatod egy rendezetlen szakállal, és máris tökéletes az egyensúly.

Side Part

A side part stílus időtlen klasszikus, letisztult és professzionális megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ha szeretnéd feldobni egy erős választékkal, megteheted. Ekkor a fodrász borotvával ráerősít a természetes választékra. Ez a viselet leginkább az egyenes hajú férfiaknak áll jól, mert göndör fürtöket nagyon nehéz beállítani. Tökéletes választás stílusos üzletembereknek.

Ha a frizura megvan már csak a hozzá illő szakállat kell megtalálni. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az arcszőrzet és a bőr, legalább annyi törődést igényel mint a haj. Ha kicsit ritkább az arcszőrzeted, de mégis szeretnél szakállat, akkor ez a stílus a tiéd. Itt nem probléma, ha nem ér össze a pajesz rész, bátran hagyd szabadon!

Borosta

George Michael hozta divatba a 1980-as években. Az volt a célja, hogy durva, férfias és szándékosan rendezetlen külsőt kölcsönözzön. Ma igazán trendinek számít. Persze ezt is karban kell tartani. A nyaknál és a bajusz vonalánál szépen eldolgozott élekkel nagyon stílusos, és férfias külsőt kölcsönöz viselőjének. Nem hiába választja oly sok sztár.

Professzionális szakáll

Itt már igazán szakállról beszélhetünk. A kontúrok már sokkal erőteljesebbek. Az arc sokkal karakteresebbé válik. Az áll vonalánál és a bajusznál határozott élt kell borotválni. Tökéletes választás üzletembereknek is. Egy rövid, összekuszált frizurával kombinálva pedig biztosan bármely hölgy szívét meghódíthatod!

A teljes szakáll

Sokan ezt tartják a legférfiasabb szakállformának. Nem igényel annyi karbantartást, mint a professzionális szakáll. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb szakállforma. A hosszabb, dúsabb szakállhoz remekül passzol a félhosszú vagy hosszú haj, lazán hátra simítva, vagy lófarokba kötve. Fontos, hogy laza hatást kelts a frizuráddal megtörve a szakáll komolyságát.

Hipster szakáll

Ez a típus sok törődést igényel. Akik nem szeretik az úgynevezett „nyakszakállat” azoknak a nyak borotválására és a szép ív megtartására kell figyelni. Mások a bajszukat nem hagyják túl hosszúra nőni. Extrémebb viselői viszont egy pödrött bajuszt is bátran bevállalhatnak mellé, Ferenc József is büszkén viselte anno. Ennek megfelelő beállítása viszont mindennapos procedúra. Hajadat pedig hagyd egy kicsit hosszabbra nőni elől, hátul pedig vágasd föl, és a hosszabb részt lazán csapd előre, vagy oldalra.

A „Van Dyke”

Ez egy speciállis szakállforma. Elvékonyodó bajuszból és enyhén hegyes szakállból áll. Ezek beállításához wax szükséges, és erős törődést igényel. Az arc oldalain nincs szőr. Művészi külsőt kölcsönöz viselőjének. A makulátlan megjelenés fenntartásához viszont rendszeres ápolást igényel.

Gondolkodj el a fent leírtakon, és válaszd a hozzád legközelebb álló stílust! Ha eddig nem próbáltad a szakáll hordását, akkor itt az ideje, mert idén hódít az arcszőrzet minden korosztályban.

Forrás: http://szaboimre.hu/luxus-barbershop/