Szemüveges vagy és nem tudod milyen smink passzolhat hozzád?

Szemüveges vagy és nem tudod, hogyan sminkelj? Adunk néhány olyan tippet melyet bátran használhatsz Te is!

Pánikra semmi ok, mi segítünk. Sokan vannak ám úgy a gyengébben látók társaságában, hogy ők bizony köszönik szépen, nem fognak holmi kontaktlencsékkel bíbelődni, az bizony egy macerás játék. Ebben az esetben marad a jól bevált szemüveg, ami manapság már különböző színekben és formákban pompázhat, így egy különleges pillantáshoz határ a csillagos ég.

Ám nem csak maga a keret lehet különleges, amennyiben a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni a szemüvegedből és a két szép szemedből, nem árt ellesned pár apró, ám meglehetősen hasznos sminktippet, legyen szó egy egyszerű nappali, vagy akár egy merész parti sminkről.

Kezdjük mindjárt a legnyilvánvalóbbal, a szemek kiemelésével.

Sminktippek #1: A szempilla göndörítő a legjobb barátod

Leginkább azért, mert használatával megakadályozhatod, hogy a szempilláid ráhajoljanak a szemüvegedre, amely így könnyedén összemaszatolódhat. Arra mindenképpen ügyelj, hogy a gumi még véletlenül se jöjjön le a göndörítőről, különben úgy jársz, mint Jessica Alba és a levágott szempillái. Kellemetlen.
Amennyiben pedig még nem használtál szempilla göndörítőt, még a szempilláid kifestése előtt használd, a töveknek egészen a közelében miközben kissé hátrahajtod a fejed.

Sminktippek #2: Az a jó öreg szempillaspirál...

Nyugodtan éld bele magad a szempilláid spirálozásába - a töveknél. Ám ügyelj arra, hogy a pilláid végénél már ne használj túlontúl sokat, ez ugyanis idővel újra kiegyenesítheti a pilláidat, amelyek így ismételten a szemüveged lencséjén fogják végezni.
Érdemes továbbá invesztálnod egy vízálló szempillaspirálba, így még inkább elkenődés mentes lesz a sminked.


Sminktippek #3: Színes, fekete, vastag vagy vékony tusvonal...

A tusvonal szép és jó, bár szemüvegviselőknek kellő figyelmet kell fordítaniuk olyan apróságokra ezt illetően, mint például a szín. A megszokott fekete vonal egy szemüvegesnek túl nehéz lehet, de csak semmi pánik - nyugodtan dobd meg a sminked egy kellemes kék (barna vagy kék szemhez) vagy akár burgundi (főleg zöld szemszínhez) tusvonallal. Ezek a színek gyönyörűen kiemelik a szem természetes színét anélkül, hogy elnehezítenék az összhatást.
Mellékesen megjegyzendő pedig, hogy annak ellenére, hogy a feketét nem ajánlják szemüvegeseknek, mégis rengetegen dolgoznak vele és valljuk be, nagyszerűen is áll még így is sokaknak, főleg, ha széles szemüvegkeretekről van szó.

Sminktippek #4: Készíts egy egyszerű, füstös burgundi sminket!

Nem kell túlbonyolítanod a sminked akkor sem ha szemüvegben akarod belevetni magad az éjszakába. A kevesebb sokkal több, nemes egyszerűséggel csak satírozz el egy úgyszintén burgundi szemceruzát a füstös hatás elérése érdekében. Ismételten, a fekete nem feltétlenül a barátod, de legalábbis nem ipari mennyiségben, mert elnehezítheti a tekintetedet.
Ám ha mégis őrülten vágysz a szemhéjfestékeidre, mindenképpen neutrális színeket és/vagy csillámos festéket használj, hogy semmiképpen se tűnjön nehéznek az összhatás.

Sminktippek #5: Emeld ki a szemed - alul!

Ha nem vagy az a macskaszem típusú lány, ne aggódj, szerencsére kismillió dolgot kiemelhetsz a tekinteteden, beleszámítva az alsó szemhéjadat is. Gyönyörű, nyitott és friss pillantást varázsolhatsz egy csillogós, vagy akár csak egy szimpla nude, esetleg fehér szemceruza használatával. Csak menj végig velük az alsó vízvonaladon, a belső szemzugot nem kihagyva, sőt, ha érzed magadban a késztetést, nyugodtan kihúzhatod az alsó szempillasort is egy kicsit vastagabban.

Sminktippek #6: Na és mi újság a szemöldökkel?

Lehet, hogy a szemüveged keretezi azt a két szép szemet, de a szemöldököd keretezi az arcod, úgyhogy mindenképpen formázd, festegesd, emeld ki ha úgy akarod - persze a jó ízlés határain belül.

Sminktippek #7: Alapozásra fel!

Úgy alapvetően esztétikusabb, ha kevesebb alapozót, BB krémet vagy akár CC krémet használsz, de egy szemüvegviselő esetében ez azért szignifikánsabb lépés, mert napközben a felesleges alapozó könnyedén felkerülhet a szemüvegedre - főleg az orrnyeregnél és a szemed alatt. Plusz tipp: használj púdert, hogy fixáld az alapozód, így még biztosabban elkerülheted, hogy elvándoroljon az arcodról.

Sminktippek #8: Ne felejtsd el a korrektort sem!

Ha máskor nem, hát most fontos, hogy ne legyenek karikásak a szemeid, ugyanis a szemüveg mindezt nagyszerűen felerősíti, úgyhogy mindenképpen használj egy sárga tónusú korrektort, ami eltüntető a sötét karikákat.

Sminktippek #9: Azok az ajkak!

Nem muszáj a szemed sminkelésére fordítanod az összes energiádat - teremts kontrasztot egy erős rúzs használatával! Hála a legújabb szépségtrendeknek, rengeteg hatás közül választhatsz: szájfény, velvet, vagy akár teljesen matt hatás. De nem feltétlenül kell élénk színekkel kiemelned az ajkaidat, nyugodtan orientálódj a szintén rendkívül divatos nude árnyalatok felé is.

Szeretnél még többet tudni az igényes és profi smink elkészítéséről? Akkor jelentkezz professzionális sminktanácsadásunkra, ahol magasan képzett szakembereink a legjobb minőségű eszközökkel és termékekkel vezetnek be Téged a szakma rejtelmeibe!

Tudj meg többet tanácsadásunkról és jelentkezz be hozzánk online!

Professzionális sminktanácsadás

Kapcsolat:

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – BUDA
1011 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

Forrás: http://szaboimre.hu/sminktippek-szemuvegeseknek/