Swarovski kristály vagy cirkónia?

Manapság egyre divatosabbá válnak a Swarovski kristályokkal és cirkóniával foglalt ékszerek, azonban nem mindenki van tisztában a kettő közötti különbséggel, nézzük meg együtt!

Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg a ma is ismert cég elődjét, már fiatal gyermekkorában magával ragadta a kristályüveg megmunkálása után létrejött termékek csodás csillogása. Ezzel új korszak nyílt az üvegkristályok világában. Ma már a világ vezető minőségi kristályüveg-ékszereket gyártó cége a SWAROVSKI, emblémája a hattyú sziluett, mint a tisztaság és az elegancia jelképe. Napjainkban a cégnek több divíziója is van, SWAROVSKI márkanévvel ellátott különleges lakásdekorációs termékeket, kiegészítőket is készít a vállalat.

Bár a kristály örök, újabb fejlesztések látnak napvilágot folyamatosan. Olyan újítások fűződnek a Swarovski névhez, mint például a Crystal Fabric, amely összeolvasztja a szövetet és a kristályt, ezután ezek a modellek tetszés szerint felhasználhatóak.
 


Napjainkban egyre gyakoribb, hogy a karikagyűrűk női párjában is kis apró kövek csillognak díszítésként. Válassz akár drágakövet, Swarovski kristályt vagy cirkóniát a kiválasztott gyűrűbe, a lényeg az, hogy a gyűrű egymás iránt érzett szeretetek, szerelmetek jelképe az idők végezetéig...

Mi az a cirkónia?

A cirkónia egy mesterségesen előállított szintetikus drágakő, mely pompás utánzata a gyémántnak. Talán a legelterjedtebb az ékszeriparban, mert első ránézésre nagyon hasonlít a gyémántra, viszont jelentősen kedvezőbb áron juthatunk hozzá. Szinte bármilyen színárnyalatban létrehozható, és sokféle csiszolási formában elérhető a cirkónia.

Képek forrása: Pinterest.com