Márvány körömtrendek

Azt nem tudjuk, kinek a konyhapultja, vagy fürdőszobai csempéje ihlette, de az biztos, hogy 2016-ban útjára indult a márvány hatású körmök trendje és 2017 felé is töretlenül halad.

Szerző: Marján Melinda

Ami nem is baj, mert mi is imádjuk és büszkén viseljük körmeinken. De mi is ez pontosan, hogyan készül és melyek a legstílusosabb árnyalatok? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatsz.

Hogyan is készül a márvány köröm?

Talán bonyolultnak és aprólékosnak tűnket ennek a manikűrnek az elkészítése, de könnyebb, mint hinnéd, így akár otthon is elkészíthető. 4 egyszerű lépésben el is magyarázzuk a menetét. Először vigyél fel egy alap lakkréteget, ez lehet például fehér. Miután ez megszáradt, egy kis szivacs darabra pöttyints egy másik színű lakkot, ami lehet akár a fekete, ez fogja megadni a márványos hatást. A szivacsra vitt lakkot nyomogasd hozzá körmeidhez, így az egy maszatos, természetes hatású mintát fog adni. Miután ez a réteg is megszáradt, egy vékonyabb ecsettel, vagy akár fogpiszkálóval fess a második lakkal (a példa szerint a feketével) nem túl egyenes, természetes hatású vonalakat. Kenj rá egy átlátszó fedőréteget és már kész is a márványos manikűröd. Hát nem egyszerű? Most pedig jöjjenek a színek!

Ragyogóan fehér

A letisztult és elegáns trendek kedvelője vagy? Akkor a márvány körömtrendek közül neked a fehér márványt ajánljuk. Ez a manikűr fehér alapon fekete mintákkal és foltokkal készül. Akár használhatsz sötétebb vagy világosabb szürkét is fekete helyett, ha még természetesebb hatást szeretnél elérni, mert így is izgalmas lesz manikűröd. Különleges, mégsem túl feltűnő, így akár a mindennapokban is remekül viselhető, de egy fontos eseményen is megállja a helyét.

Stílusosan fekete

Ha szereted a bevállalósabb trendeket, próbáld ki a fekete márvány stílust. Itt az előzőhöz képest megcserélődnek a színek. A fekete lakk lesz az alapszíned és fehérrel viszed fel rá a foltokat és csíkokat. Mivel ez egy sötét alapon lévő lakk, jobban vonzza a tekintetet és sokkal inkább észreveszik, mint fehér társát. Akkor ajánljuk, ha amúgy is közel állnak hozzád a sötét lakkszínek vagy, ha szeretnél valami olyat kipróbálni, amit eddig még nem. Különlegesebb alkalmakra tökéletes lehet ez a manikűr, biztosan elnyeri mindenki tetszését! Próbáld ki bátran!

Izgalmas türkiz

Ha a monokróm helyett inkább valami színesre vágysz, válaszd a vidám és élénk türkiz árnyalatait. Legyen kedvenc türkiz kéked az alapszín, a márványos hatás eléréséért pedig használj egy olyan sötétkék lakkot, ami passzol az alaplakkhoz. Ez a két szín már tökéletesen elég, de ha szeretnéd még mélyíteni a márványos hatást, a harmadik lépésként felkenendő vonalakat készítheted feketével is.

Fiatalos barack

Ha imádod a friss barack színt, szerencséd van, mert ez is a márvány körömtrendek egyike, így ezt is belecsempészheted manikűrödbe. Ennek 2 módja van. Az egyik, hogy barack alapszínre fekete festékkel készíted el a foltokat és márványos vonalakat. Így egy sötétebb hatású végeredményt kaphatsz. Ha a világosabb árnyalatokat szereted, kezdj egy fehér alappal. Erre készíts barack színű foltokat a szivacsod segítségével, majd a márvány vonalait sötétszürkével készítsd el. Ha kicsit még természetesebbre szeretnéd elkészíteni, a szürke vonalakra rámehetsz még pár barackos foltot. Szuper csajos és trendi lehetsz ezekkel az árnyalatokkal!

Aranyos csillogás

Ha különlegességet szeretnél alkotni, használd az ősz egyik trend színét is, az aranyat! Ez legyen csak egy kis területen, hogy kihangsúlyozhassa körmeidet. Leginkább a fehér, vagy fekete alapú márvány manikűrhöz ajánljuk, mégpedig úgy, hogy az arany lakkot a megrajzolt csíkokra fested rá vigyázva arra, hogy ne fedd el őket teljesen. Különleges alkalmakra remek megoldás lehet ez a díszítés.

Stílusok keveréke

A márvány körömtrendeket keverheted más stílusokkal is. Kipróbálhatod úgy is, hogy a márványos díszítést csak néhány ujjadra teszed fel hangsúlyként, a többit pedig egy színűre fested ki. Figyelj arra, hogy ne használj túl sok árnyalatot, ezt úgy érheted el, hogy az egyik olyan színnel fested ki körmeidet, amit a márványosnál is használsz. Egy másik módja a stílusok variálásának, ha vonalakat viszel manikűrödbe, ami szintén az év egyik slágere. Készítsd el a márványos festést körmeidre, majd arany lakkal húzz vízszintes vonalakat egy-egy ujjadra. Ha más aranyos megoldást próbálnál ki, festheted fémszínűre a körmeid tövét is, a maradékot pedig márványhatásúra. Bármelyik ötlettel klassz és figyelemfelkeltő manikűrt készíthetsz magadnak és nem is olyan nehezek!

Extra csillogás

Nagy divatja van mostanában a kis fém körömdíszeknek, miért ne használnád őket a márvány körömtrendek esetében is? Az elkészített festést követően ragassz fel pár kis arany, vagy ezüst díszt körmeidre. Legyél kreatív! Tehetsz minden körmödre díszt, vagy kiválaszthatsz párat, amire ragasztasz. A lényeg, hogy stílusos legyen és ne zsúfold túl körmeidet díszítéssel, mert a márványos lakk már eleve különleges és könnyen el lehet vetni a sulykot ezekkel a kis kövekkel. Ha ezt próbáld mi a márvány körömtrendek közül, biztos lehetsz benne, hogy mindenki észre fogja venni körmeidet!

Forrás: http://szaboimre.hu/marvany-koromtrendek/