Körömtrendek 2017

Tudd meg, mit fogsz a körmeidre kenni 2017-ben! Azt már most elmondjuk, hogy ami a körömformákat illeti, négy választásunk lehet, ha a 2017-es kifutótrendeket nézzük: lekerekített, ovális, lekerekített négyszögletes, illetve hosszúkás mandula alakú. Na de mi a helyzet a körömlakkokkal és a különböző körömfestési technikákkal? Most megmutatjuk Neked, mely körömtrendek lesznek garantáltan a kedvenceid!

Szerző: Kuna Kata

Ha körömtrendek, akkor a legsötétebb sötét színek

2017 telén nagyon menő lesz sötét színű körömlakkokkal barátkozni, úgyhogy bátran szerezz be egy sötétlila, bordó vagy fekete árnyalatot idén ősszel! Amennyiben fel szeretnéd őket turbózni egy kis sikkel, kenj rájuk egy mattító hatású fedőlakkot! Továbbra se feledkezz meg a köröm és ajkak passzolásáról: sötét körmökhöz sötét rúzst párosíts!

A megunhatatlan klasszikusok

A 2017-es körömtrendek hamarosan izgalmasabbá válnak, de előtte még hadd tegyünk említést a tényleg megunhatatlan, szimpla monokróm változatokról. Ne aggódjatok, nemsokára visszasírjátok őket. Addig próbáljátok ki a nude színeket, amelyek a klasszikus elegancia hírvivői és tuti minden pasinak tetszeni fog ez a természetes hatás! Plusz öröm, hogy ezekhez a visszafogott árnyalatokhoz szinte bármilyen színű ajakpingáló passzol.

Két szín? Legyen két szín!

Máris lépjünk egy eggyel magasabb szintre, már ami a körömfestési technikákat illeti: használj egy szín helyett máris kettőt! Való igaz, ennek a körömtrendnek a magyarázatát bizony nehéz lenne túlkomplikálni - legyen szó ombre körmökről vagy csak egy francia manikűrről, két színt használni a szokásos egy helyett idén rendkívüli módon preferált lesz.

A nem túl francia francia manikűr

Láttunk már fordított francia manikűrt, de most eggyel nő a tét: fesd be fehér helyett feketével a körmöd végét vagy akár bármilyen más színnel. A lényeg, hogy a francia manikűr szabályait vedd alapul, majd tegyél egy jó nagy csavart a történetbe. Így egyszerre leszel sikkes és kifinomult, az egyszerűség erejével.

Vonalak - vonalak mindenütt

Az egyik legszuperebb trend: egyszerű, nem túl hangsúlyos, de kétségkívül az egyik legjobban mutató. Annak is remek választás, aki szereti az izgalmas körömdíszítéseket, és annak is, aki éppen hogy csak fel szeretné dobni a manikűrjét. Még annak sem kell túlkomplikálnia a trendet, aki nem éppen az egyenes vonalak sztárja: ha veszel egy egyszerű, fekete, vékony ecsetű körömlakkot és húzol egy vonalat a körmeidre, már gratulálhatsz is magadnak, mert elérted a kívánt hatást.

Színtelen?

Még egy az egyszerű, de nagyszerű körömtrendek tárházából: ki mondta, hogy az egész körmödet be kell festeni ahhoz, hogy menő legyél? Mi ugyan nem és az is biztos, hogy a Delpozo, Veda, vagy a DorhoutMees kreatívjai sem. Fesd be egyszerű színtelen körömlakkal a körmöd - vagy ne, ahogy kívánod -, majd dobj rá egy pöttyöt, egy vonalat, a monogramodat, amit akarsz, a lényeg, hogy minél kevesebb erőfeszítést tegyél.

Ezüstök

Ezüst, metálfényű lakkok és ami belefér! Kivételesen most nem az arany színekről kell úton-útfélen hallanunk, idén ugyanis az ezüst lesz a legjobb barátod. Ez már csak azért is szuper, mert noha az arany nem feltétlenül áll jól például a tél típusú lányoknak, az ezüst garantáltan jó választás mindenkinek!

Csillámos manikűr

Jövőre az abszolút körömcsillogásé a főszerep, ez már nem kérdés. De nem kell ám az egész körmödet csillámba öltöztetned, ha csak egy apró részére is csillámos körömlakkot teszel, máris rendkívül trendinek érezheted magad! Arra azért ügyelj, hogy ha az abszolút csillogást választod, a sminked és az outfited mindenképp legyen visszafogottabb, minimalistább, hogy az összhatás ne legyen túlontúl harsány.

Gyöngyös körömdíszek

Nem elégszel meg a szimpla ezüsttel vagy a csillámokkal? Hát jó, ebben az esetben díszítsd kacsóidat gyöngyökkel és strasszkövekkel! A szabály itt is ugyanaz, mint az előbb: minél több és minél nagyobb díszítést választasz, annál kevésbé szükséges túlzásokba esned az öltözködéseddel. Ebben az esetben a legjobb az, ha a körmeiden van az abszolút hangsúly.

Kilencvenes évek a körmeiden

A kilencvenes évek nem csak 2016-ban, de 2017-ben is nagy visszatérő lesz. Miután az öltözködésünkben abszolút átvette az uralmat ez a trend és időről-időre szinte mindig visszatér, nem csodálkozunk, hogy a körmünkre is felkúszott. Éljenek az ennek megfelelő grafikák, színek és körömmatricák, meg minden, ami belefér! Amennyiben az öltözködésedben eddig nem alkalmaztad ezt a trendet, akkor itt az ideje, hogy kicsiben változtass ezen!

Egy kis márvány

Ezen aztán már végképp nem lepődünk meg: már 2016-ban is gyakorlatilag mindenünk márványba borult - persze akárcsak a körmeink - és nézhettük a temérdek márvány hatású laptop, telefontartó és egyéb társaik garázdálkodását a nagyvilágban. Így már csak természetes, hogy 2017-ben a körmünk is tele lesz márványhatású festésekkel, ez már cseppet sem lesz szokatlan. És hát valljuk be: tényleg szuperül néz ki.

De hogy senki se hajtsa nyugodtan álomra a fejét, íme egy trend a kifutókról, aminek elterjedése már-már kisebb aggodalommal tölt el bennünket is:

A "fur", az extra feliratos és a még furább furcsaságok éve

Nos, amennyiben azt hitted, az öt centiméter hosszúságú műkörmödben nehéz volt mosogatni, hát tévedtél. Ahogyan azt a Libertine és a Blonds bemutatóin is láthattuk, ha körmökről van szó, 2017-ben nem lesz olyan, hogy túl sok. Vagy túl nagy. Vagy túl szőrös körmök. A tipikusan ChiaraFerragni stílusát idéző elemek meghódították a manikűrök világát is. Szokatlan, kérdés ebből valóban lesz-e trend? Mi azért nem igazán ajánljuk ezt a divathullámot.


Forrás: http://szaboimre.hu/koromtrendek-2017/