Természetes stílus - hippi esküvők

Hippik - a vagy vidámság, remény és szabadságvágy. Szeretnéd, hogy az esküvőd is ebben a laza, természetes és vidám hangulatban teljen? Mért ne lehetne egy esküvő is ilyen kötetlen és szabad? Megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz hippi-hangulatot a Nagy Napra!

Biztosan te is hallottál már azokról a fiatalokról, akik az 1960-as években fellázadtak a konzervatív társadalommal szemben, lázadásokat és tüntetéseket szerveztek a háború és a szabályok ellen. Őket nevezték hippiknek. Színes ruhákat hordtak, felrúgták a társadalmi normákat és saját értékrendjük szerint éltek. Szerették az állatokat és a természetet, fejlett igazságérzet és határtalan szabadságvágy jellemezte őket.

Napjainkban, mintha egyre inkább (újra) beférkőzne ez a hippi hangulat a divatba – legyen az zene, életmód vagy öltözködés-, olyannyira, hogy ma már hippi esküvőket is szerveznek.

Mi kell egy igazi hippi esküvőhöz?

Mindenekelőtt kell egy örök vidám, szárnyaló pár. Aztán sok-sok virág, lampionok, kézzel készített díszítések; színes, bohém kiegészítők. Időpontnak általában egy tavaszi vagy nyári napot válasszunk, egy erdei táborhely aranyos kis faházakkal tökéletes helyszín lehet. A hippi feeling azonban elsősorban a részletekben rejlik.


Vegyük először is a dekorációt:

Kitűnő lehet, minden mezei (vagy mezei hatású) virág: margaréta, jácint, gyöngyvirág, búzavirág, tátika; de a napraforgó is kitűnő választást, hiszen az életet szimbolizálja.

Mivel az ezoterika is szorosan kapcsolódik ehhez a stílushoz, néhány kellemes illatú füstölő, egy-két batikolt kendő és kézzel készített álomfogó még naturálisabb hangulatot varázsolhat.

Az újrahasznosított dekoráció is alapvető elemei egy hippi esküvőnek: befőttes üvegekből, konzerves dobozokból és rossz villanykörtékből csodás lámpások készíthetőek.

Például így:

Akár táborhelyet, akár más szabadtéri színhelyet választunk, felhasználhatunk bármilyen régi széket, asztalt, akár néhány vintage holmit is; a lomiból összeszedett cuccokkal bájos összhatás érhető el. Nem kell hozzá más, mint pár natúr színű vagy színes anyagdarab, csipke vagy vászon és egy kis fantázia. Elhelyezhetünk néhány plédet és kispárnát elszórtan a fűben is, ha a vendégek le szeretnének pihenni, de a gyerekeknek is kitehetünk néhány játékot a plédekre, így biztosan nem fognak unatkozni a kicsik sem.

Ha megvan a dekoráció, akkor jöjjön a menyasszonyi ruha!

A hippi esküvői ruha titka, hogy egyszerű legyen, nőies, a testet lágyan követő, libbenő fazonú. Míder, uszály és abroncs – ennél a stílusnál ezeket felejtsük el, a természetes, lágy esésű anyagokon van a hangsúly. Díszítésnek használhatunk csipkét, gyöngyöket, virágrátéteket.

A koszorúslányok ruhája pedig annál jobb, minél színesebb. Jó választás lehet egy színes, batikolt nyári ruha vagy más formabontó viselet.

Hippis kiegészítők

Ehhez a stílushoz a magas sarok nem igazán passzol, ezért sokkal látványosabbak az egyszerűbb csipkés felsőrésszel ellátott telitalpúak, gyöngyös saruk, szandálok, balerinák. De az sem baj, ha mezítláb vonulsz be, hiszen a hippi stílus alapvető lényege a természetesség és hát mi lehetne ennél természetesebb?

A hippik eredetileg nem viseltek ezüstből, aranyból vagy más fémből készült csillogó ékszereket, helyette bőrből, madártollakból és fagyöngyből saját kezűleg készített karkötőket és nyakláncokat viseltek.

Ma egy új irányzat van kialakulóban, amit én is csak nemrég fedeztem fel: a fényűző hippi. Noha az elnevezés már magában ellentmondás, mégis ízléses és gyönyörű megoldások születtek ebből a két, alapjában eltérő stílusból.

A frizurát tekintve bármi jó választás lehet, ami nem túl bonyolult. Fonatok, tolldíszítés, fejpánt, virágkoszorú; bármi, ami természetes hatású.

Végül, hogy a tortákról és a csokorról is ejtsek pár szót, a fehér ruhához tökéletesen passzolhat egy színes vadvirágokból összeállított esküvői csokor. A tortáknál pedig ugyanazt tudom mondani, mint a többi dekorációra: a szivárvány színeivel tarkítva, vagy virágokkal díszítve, a lényeg, hogy ne legyen „túlkombinálva”.

Tehát a hippi esküvőnél csak egyetlen szabály van: Érezd jól magad, kötöttségek nélkül!

Neked hogy tetszik ez a stílus?

A galériakép linkjére kattintva még több képet tudsz megnézni a hippi stílusú esküvőkről!