Tippek tengerparti esküvőhöz

Sok párnak megfordul a fejében, hogy milyen csodálatos lenne egy egzotikus tengerparton, a puha homokban kimondani a boldogító igent, miközben a lágy hullámok morajlása tölti be a csendet. Ráadásul ebben az esetben az esküvő helyszíne egy csodás nászút helyszínéül is szolgálhat a számunkra. Ha ezt az álmot a valóságban is meg szeretnénk valósítani, lássunk hozzá néhány tippet inspirációul.

Ha esküvőnket szabadtéri helyszínen tartjuk, és várhatóan egy meleg nyári napnak nézünk elébe, akkor ehhez kell igazítanunk az öltözékünket is. A menyasszony számára a lágyan omló chiffon és szellősebb pamutcsipke ruhák az ideálisak, laza testvonalat követő, váll nélküli vagy nyitott hátú szabással. Ha tradicionálisabbat akarunk, válasszuk a hűvös selymet és élvezzük jótékony hatását.

Igen ajánlottak a nem teljesen földig érő fazonok, amelyek megkönnyítik a homokban történő vonulást. A hossz tekintetében divatos az ún. tea lenght, azaz térd és boka közötti hosszúság, de hasonlóan trendik a mini tüll ruhák vagy az elől rövidebb hátul hosszabb aszimmetrikus szabásvonalú darabok. Ha bokáig érő vagy hosszabb szoknyát szeretnénk viselni, szexissé teheti a megjelenést, ha combközépig érő, vagy oldalt magas hasítékkal bolondítjuk meg a ruhát.

Kiegészítőként fátyol helyett válasszunk inkább élő virágot a frizuránkba, ami valami szép egzotikus helyi növény legyen, pl. orchidea. A csokorba leginkább fehér virágokat kötessünk, kiegészítve vékony, kék selyem masnival, vagy opálos gyöngyökkel.

A lábunkra vegyünk aranyszínű sarut, csillogó kövekkel és kristályokkal kirakva. Ha pedig ragaszkodunk a kecsesebb darabokhoz találó választás lehet a kötélfonathoz hasonló kék bőrből készült pántos szandál, a hófehér telitalpú, nyitott orrú cipő, vagy a romantikusabb stílushoz egy natúrszínű, virágokkal díszített kecsesebb modell dukálhat.

A vőlegény öltözéke persze ilyenkor is lehet komplett öltöny, de leginkább halvány bézs színben és szellős lenvászonból szabva. Tengerparton azonban inkább javasolnék egy könnyű világos nadrágot (fehér vagy homokszínben) kiegészítve fehér vagy világoskék inggel. A lényeg, hogy a pár ruhája harmonizáljon egymással. Láttam már olyan esküvőt is, ahol egy igen fiatal sportos menyasszony fürdőruhában, míg a vőlegény szörfös nadrágban esküdött örök hűséget egymásnak. Legyünk bátrak, igazodjunk saját életstílusunkhoz és személyiségünkhöz ezen a nagy napon is.

Ha van rá mód, hogy koszorúslányok is velünk ünnepeljenek, az ő ruhájuk is lenge anyagból készüljön, azúrkék vagy lágy pasztell színekben.

A dekorációnál felhasználhatjuk a tenger kínálta lehetőségeket, mint például kagylókat, tengeri csillagokat, amelyek nemcsak asztaldíszként, de az esküvői torta motívumaiként is megjelenhetnek. Csodásan mutat a kék minden árnyalata a hűvös fehér mellett, vagy a natúr homokszín.

Ha a fenti kérdésekben tudtunk dönteni, már nem is hiányzik más csak egy gyönyörű naplemente az emlékezetes esküvői fotóhoz.