Vámpírok inspirálta lakodalom

Igazi kuriózum....

Éppen ezért igen egyedülálló és különleges ötletnek tartom egy olyan hetedhét országra szóló lakodalom megszervezését, aminek díszítéséhez és hangulatához az Alkonyat film rusztikus és egyben tündéri dekorációkkal megtervezett menyegzője adja az alapötletet. Tudom, tudom, tudom. Nemcsak az én számomra, hanem még sok más Alkonyat rajongó számára is a filmbeli esküvő felépítése jelenti magát az extravaganciát, nagyszerűséget,

Rengeteg legenda szól róluk, amiknek természetesen a nagy része csak mese és az emberi élénk fantázia szüleménye. Ahogy az én képzelőerőm szerint, úgy az Alkonyat című sorozat története szerint is ők azok, akik halhatatlanok, a sötétben érzik jól magukat, napfény hatására bőrük csillámlóvá válik, erősek és hihetetlenül gyorsak. Vért isznak, méghozzá nem az emberét. Ők azok a jó vámpírok, akiknek bőrébe oly sok fiatal képzeli magát nap mint nap. Talán közéjük tartozom még én is.

A vámpír filmek vonzereje a szereplők fiatalságában és szépségeben rejlik. Ehhez a fent említett tulajdonságok csak további csáberőként társulnak. A számunkra misztikus és megfoghatatlan világban élő, hősnek titulált, nem emberi lények egy olyan birodalomban élnek, aminek az egyedisége bizony sok mindenkit magával ragad. Itt külön kiemelném a főhősök öltözetét és a vámpírokra annyira nem jellemző érzelmi kitöréseket, hullámokat. Gondolok itt elsősorban a kulcsszereplő vámpír, Edward és szerelme, Bella, aki viszont halandó emberi lény, esküvőjére.

Twilight esküvő

Éppen ezért igen egyedülálló és különleges ötletnek tartom egy olyan hetedhét országra szóló lakodalom megszervezését, aminek díszítéséhez és hangulatához az Alkonyat film rusztikus és egyben tündéri dekorációkkal megtervezett menyegzője adja az alapötletet. Tudom, tudom, tudom. Nemcsak az én számomra, hanem még sok más Alkonyat rajongó számára is a filmbeli esküvő felépítése jelenti magát az extravaganciát, nagyszerűséget, egyfajta természetességet és az egyszerű szépséget. Véleményem szerint a filmben nagyon jól használták a rusztikus dekoráció úgymond “világos” oldalát, és nem emelték ki, illetve tették a központba a vámpírokra annyira jellemző drámai sötétség, vadság elemeit.

És hogy egy kis kedvet csináljak vámpíros esküvőnk szervezéséhez, ajánlom minden kedves olvasóm figyelmébe a filmbeli mesés esküvő még mesésebb és romantikusabb aláfestő zenéjét.

Most már akkor bele is vághatunk a sorozat által ihletet esküvőnk részleteinek aprólékos megtervezésébe. Íme néhány ötlet, hogy az általunk megálmodott Nagy Nap tényleg olyan misztikus legyen mint amilyenre Bella és Edward esküvője is sikeredett.

Kezdjük a legelején. A meghívóknál. A szétküldött invitációknak a lehető legegyszerűbbeknek, de mégis nagyon elegáns kinézetűeknek kell lenniük. Természetesen csakis a szükséges esküvői információkat tartalmazva. Mondjuk egy halvány szürkés alapon, fekete, nyomtatott betűket használva. Dekoráláshoz csillámló, ezüst színű tollat vegyünk. Figyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásba a meghívó díszítésénél sem. Találjunk ki valami letisztult, cicomátlan mintát, amit esetleg alsó – felső szegélyként rajzolunk be.

Szolid esküvői meghívó


A következő fontos állomás a házasságot szimbolizáló gyűrűk kiválasztása. A sorozatban Bella eljegyzési gyűrűje Edward anyukájáé volt. Egy nagyon gyönyörű, fehérarany gyűrű a tetején ovális alakú gyémánttal díszítve. Magamból és barátaimból kiindulva tudom, hogy ezt bizony nem sokan engedhetik meg maguknak. Éppen ezért egy ehhez hasonló, kevésbé drága utánzat ugyanolyan jól megfelel a célnak. A tényleges házassági gyűrűknek sem kell a filmbeli platina karikagyűrűknek lenniük. Egy egyszerűbb, olcsóbb koppintás itt is tökéletesen megteszi.

A hírhedt eljegyzési és házassági gyűrű

Majd jön a menyasszonyok kedvence, az örök élményt nyújtó menyasszonyi ruha. A filmbeli

A filmbéli Bella Swannak az esküvői ruhája, mely Carolina Herrera alkotóműhelyéből került ki, nyugodtan mondhatom, hogy ámulatba ejtette, felülmúlta az olvasók képzeletét és túlszárnyalta a nézők elvárásait. Bármennyire is szép volt Bella ruhája, javasolnám, hogy vegyük figyelembe a saját alkatunkat és maradjunk meg személyiségünk mellett, és válasszunk egy hangulatban azonos, mégis minket képviselő ruhát.

A filmbeli menyasszonyi ruhaNe feledkezzünk el azonban a menyasszonyi kiegészítőkről sem. Ezek teszik ugyanis teljessé, tökéletessé az ara öltözetét és megjelenését. Hosszú hajú menyecskéknél például a hajtű vagy valamilyen hajdísz használata szinte kötelező. A filmben Bella hajában egy csodaszép kövekkel kirakott hajtű ékeskedett, ami imádott nagymamájától maradt még rá. Az én esetemben, mivel rövid hajam van, egy a menyasszonyi ruhához stílusában is odaillő, sikkesen bohó hajpánt mutatna nagyon jól. Vagy az érzéki nőiességet, romantikus hangulatot és könnyed bájt jelképező menyasszonyi fátyol.

A hajékek mellett a megfelelő lábbeli kiválasztása teszi még hibátlanabbá, káprázatosabbá a menyasszony megjelenését. Fehér esküvői ruhához jól mutat akár egy fehér, ezüst csattal kirakott magassarkú topánka, vagy ha színt viszünk az esküvői ruhába, akkor azzal a színnel megegyező színű cipellő. A filmben Bella a köves megoldást választotta.

kiegészítők

Majd válasszuk ki gondosan a menyasszonyi csokrot. Itt istörekedjünk az egyszerűségre, de mégis vigyük bele valódi énünket a virágbokrétába. Bella az esküvőjén egy elefántcsontszínű virágokból álló, elegáns, kézi csokrot tartott kezeiben, mely jácintból, fréziából, violából és boglárkából tevődött össze. Hogy mégse legyen teljesen ugyanolyan a csokrunk mint Belláé, de azt az érzést, hangulatot adja vissza, javasolnám, hogy határozzuk el magunkat egy a fodros tulipánból készült egyedi, kedves csokor mellett. Halkan megjegyezném, ez a szépséges virág található az Új Hold című fejezet könyvborítóján is.

Bella menyasszonyi csokra

Mivel a házasságkötés napja nem csupán az aráé, alaposan végiggondolva készítessük el az örömben úszó völegény öltönyét is. Vámpíresküvőhőz méltan maradjunk a klasszikus, elegáns öltözetnél. Egy fekete szmokingnál, amit a menyasszonyi csokorból elvett elefántcsontszínű virággal díszítünk. Krémszínű mellénynél a szmoking alatt, ugyanolyan színű csokornyekkendőnél, és ingnél. Hogy még jobban adjunk az eleganciának, tegyünk szintén krémszínű vászon zsebkendőt a szmoking zsebébe.


Edward esküvői szmokingja


Persze az igényeinknek leginkább megfelelő helyszín megtalálása a legfontosabb. Bella és Edward esküvőhelyszíne nemcsak hogy pazar volt, de megkockáztatom, hogy utánozhatatlan is. Az Ő esküvőjüket követve mindenképpen kinti, kerti, esetleg kastélyhoz kapcsolodó kültéri részt bérelve kell saját menyegzőnk színterét elképzelni. Kihangsúlyozva a szürke, lila és fehér színek gyönyörű, csillámló árnyalatát. Törekedjünk a romantikus hangulat megteremtésére, ezért ne féljünk a szinte már túlzásba eső virágdekorációtól sem. Bátran használjuk a szépséges fréziát, a szerelmetes fehér levendulát és az édesen lágy hangulatot idéző cseresznyevirágokat is. Hazánkban itt az ország cseresznyéskertje, ahol április környékén tartják a cseresznyevirág fesztivált. Én lehet megpróbálnám odaszervezni különleges esküvőmet, vagy akár Miskolcra, ahol szintén nyilnak tavasszal a cseresznyevirágok.


A filmbeli helyszín

És persze még sok más apró trükk teheti igazán alkonyatossá leendő esküvőnket. Sorolhatnám a legalább három emeletes (na jó, a filmben öt emeletből rakták össze) fehér cukormázzal, apró marcipán gyöngyökkel és akár élő virágokkal díszített esküvői tortát. A vendégek fogadásakor kínált vörös színű, vért jelképező bort. Az egyedülálló vámpíri esküvői zenét, vagy a filmből kölcsönzött házassági fogadalmat jelképező beszédet.

“-Szeretlek - suttogtam.
- Most már te vagy az életem - felelte egyszerűen.”