Vintage

Következő cikkemben, mint korstílus tűnik fel a Vintage. Voltaképpen kijelenthetjük, hogy az 1800-as évek végtől és 1900-as évektől kezdve jelen van és hódít napjainkban is. Abban a különleges helyzetben tisztelhetjük, hogy bármilyen irányzattal kombinálhatjuk, lehet elegáns- vintage, rusztikus vintage, naturális, bohó, klasszikus, art deco. Azon kívül megoldhatjuk francia, amerikai rock and roll és magyar stílusjegyekkel is.

Hangulatkép vintage-ben

Elképesztően sokszínű, éppen ezért elmondhatjuk, hogy a 21. században nagyon sokan döntenek emellett a stílus mellett, ha esküvőről van szó. Nem hivalkodó, sokkal inkább bensőséges, családias, hiszen az emlékekből és a múltból táplálkozik.


Helyszíneket illetően a felhozatal igen változatos, lehet egy elegáns szállodában, étteremben, de ha igazi vintage esküvőre vágyunk szervezzük a szabadba, rétre, ligetre, erdőbe, vagy akár saját kertünkbe. Kastélyok kertjei vagy hatalmas arborétumok ugyan csak megfelelhetnek. Csűrök, pajták, parkok bárhová tervezhetjük, ahol a természet uralkodik. Költözzünk ki bútorostól a szabadba egy napra, garantáltan nem lesz átlagos a menyegzőnk.

Egyházi esküvőre pici, meghitt családias kápolna lehet ideális, vagy maga a természet, ahol együtt élhetünk meg minden boldog pillanatot szeretteink körében.

Egyházi szertartás a szabadban

Dekoráció tekintetében minél naturálisabb annál jobb, és minél több antik régies tárggyal keverjük, annál jobb lesz. Virág felhasználást nem kell túlzásba vinni, törekedjünk a harmonikus dekorációra kivitelezésnél. Kutathatunk értük nagyszülőknél, pincében vagy a padláson, spejzokban-kamrákban ahol csakis autentikus eszközökre bukkanhatunk. Régies étkészletek, poharak vázák, kupák, de még akár egy régi koffer is lehet remek dekorációs elem. Minden csak azon múlik, milyen irányba tereljük elegánsba vagy rusztikus-naturálisba. Ez vonatkozik a meghívókra és az összes további kiegészítőre, ültető, menü kártyára, asztalszámra, de még a köszönetajándékokra is. Lehet régies üdvözlő- levelező lapon, képen, jegyen. De kombinálható csipkével és gyönggyel is, hiszen ezek a tipikus anyagok amikkel játszhatunk.


Esküvői menyasszonyi ruhák tekintetében nincs előírás, lehet hosszú testhez simuló, tea-length hosszúságú pörgős szoknyájú, nagyabroncsos, vagy egészen rövid fazonú. A fehértől kezdve a pasztell rózsaszínig, csontszínű is akár. Egy biztos, csipkét mindenféleképpen tartalmazzon, ha meg nem, akkor régies szabása legyen, mely valamelyik retro korszakot felidézheti. Számomra egy teljesen autentikus vintage darab csipkés, és lenge, kényelmes, mely ideális lehet a természetben. Csipke fátyol bármilyen fazonban, igazodva a ruhához előfordulhat.

A galériakép linkjére kattintva vintage stílusú rövid fátylakat tudsz megnézni!

A galériakép linkjére kattintva vintage stílusú hosszú fátylakat tudsz megnézni!

Férfi viselet az elegánstól a bohóig igen tág lehet. A helyszíntől függ leginkább mi lenne a legalkalmasabb igazodva a menyasszonyi ruha stílusához, ha lenge könnyed nem lehet nagyon formális öltöny, tartózkodjunk a feketétől inkább világosabb színeket viseljünk.

Tökéletes összhang

Ékszerek is a régi korszakokat idézhetik fel, a gyöngysorok antik családi ékszereket bátran hordhatunk, a férfiaknak elegáns lehet a zsebóra, nők brossokat és kitűzőket, antik régies ékszereket, láncokat, fülbevalókat viselhetnek. A frizurákban megengedhetőek a régies intarziás hajpántok és csattok is. Frizura is nagyban függ az irányzattól, vagy könnyed, naturális, hullámok, vagy marcell hullámmal tarkított változat, berakott frizurákból szédületes féloldalas, vagy tarkókontyok készíthetők, emellett előfordulnak különleges fonási technikával készült frizurák is melyet naturálisan virágokkal, koszorúkkal is feldobhatunk.Sminkben törekedjünk a visszafogottságra, nem túl élénk, romantikus smink éppen elég lehet a fotózáshoz is, törekedjünk az egyszerű, de nagyszerű üde megjelenésre.

Ha már fotók, visszaidézve a retrót bőséggel kérhetünk szépiás, fakó képeket, vagy fekete –fehér technikával készülteket ettől lehet igazán autentikus a vintage esküvőnk mindenesetre nem árt ezért megfelelő helyszíneket is keresni a szabadban, vagy éppen régies enteriőrű helyszíneket, cukrászdákat, éttermeket, olyan épületeket ahol érezhető az a kor, amit vissza kívánunk idézni, lehet az egy régi mozi vagy színház.

Torták és édes sütemények naturális díszítéssel lehetnek a legszebbek egy vintage esküvőhöz nem ritka a desszert asztal használata, melyet szintén dekorálhatunk virágokkal a természet lágy ölén. E tekintetben az ételek lehetnek könnyedek, és könnyedén fogyaszthatóak főleg ha gasztro-party feelinget szeretnénk elérni.


Torták a természetben

Egészen változatosnak mondhatom a jármű felhozatalt, régies autók, buszok, kerékpárok, vagy tóparti helyszín esetében csónakokat is használhatunk.

Számtalan módon létrehozhatunk magunk számára vintage-et, de arra figyeljünk, hogy lehetőleg önmagukról szóljon az egész, vagyis a pár stílusa köszönjön vissza benne.