Szépségápolási programok örömanyáknak

Szépségápolási programok örömanyáknak

Szerző: Kondacs Judit

A legtöbb édesanya kitartóan járja lányával az esküvői ruhaszalonokat, elkíséri fehérneműt és cipőt vásárolni, illetve a szépségszalonba, ahol a próbafrizura és próbasmink is készül, legtöbbször azonban a sok teendő miatt teljesen elfelejtkezünk az ő ünnepi kinézetükről. Miért is hagynád ki ebből, ha akár egyszerre is szépülhettek a Nagy napra? Miközben elkísér Téged a szépségszalonba, szakítsatok időt arra is, hogy kitaláljátok, milyen legyen az örömanya frizura és sminkről is beszélj a szakemberekkel.

Hoztunk most Nekik néhány jó tanácsot és pár trendi tippet, hogy a Nagy napon mind a ketten tökéletesen mutassatok.

A smink:

Az első és legfontosabb dolog mindig a rendszeres bőrápolás, hiszen minden smink alapja a szép bőr! Érdemes 6 hónappal az esküvő előtt a bőrtípusnak megfelelő termékekkel kezelni a bőrt, emellett nem árt bejelentkezni egy kozmetikushoz is egy teljes körű (tisztító, hámlasztó, vitaminfeltöltő, folyadékpótló, bőrmegújító) kezelésre! Így a nagy napon sima és egészséges lesz az arcbőr.

Kérjetek próbasminket! Nem mindegy, hogy kosztümöt, sikkes koktélruhát vagy nagystílű hosszú ruhát, esetleg elegáns nadrágkosztümöt fogunk viselni. Azt is el kell dönteni, hogy a hagyományt követve kalapban vagy esetleg anélkül jelen meg az esküvőn. Azért is ajánlott próbasminket kérni, ha nem, vagy csak ritkán sminkeled magad. A profi sminkesek gyakran vállalják, hogy az esküvő napján házhoz mennek. Ez nagy segítséget jelent, hiszen így nyugodtan készülődhettek.

Legfontosabb jelzők: Finom, diszkrét, könnyálló smink!

A lényeg az, hogy ne próbáljuk eltakarni a ráncokat vastagon felkent alapozóval, mert csak jobban felhívjuk rá a figyelmet a „maszk” hatással. Lágyítani tudjuk őket a kozmetikumok helyes használatával. Alkalmazzunk korrektort, mellyel elfedhetjük a ráncokat az arcon. Majd vigyünk fel olyan alapozót, amely egy árnyalattal világosabb a saját bőröd színénél. Sötétebb árnyalatot használhatsz az áll környékén, hogy a figyelmet eltereld a nyak ráncairól. Egy bézs vagy réz tónusú krém lággyá és fiatalosabbá teszi külsőd.

A rúzst – ami legyen visszafogottabb színű – célszerű ecsettel felvinni az ajakra. Sokkal jobb megoldás, mint a szájkontúr. Így a ráncok a száj körül kevésbé lesznek feltűnőek. A természetes hatású mályva- és málnaszínű rúzs szinte mindenkinek jól áll, és a legtöbb ruhához illik. A nagyon erős vagy földes színek a száj, az áll, a toka területét sötétnek és előnytelennek mutatják.

A szemhéj festéséhez matt árnyalatok ajánlottak, mert a selyemfényű színek felerősítik a szarkalábakat. Ugyanígy, használjuk a barna és szürke szemceruzát illetve szemöldök ceruzát a sminkhez, a fekete helyett – tartsuk fenn a lágy, kellemes, finom megjelenést! Óvatosan végezzük a szemek körüli korrigálást is, a túl vastag réteg besülve a ráncokba felerősíti azokat, a túl világos szemkörnyék, főleg a fotón, bagolyszerű külsőt kölcsönöz. Csakis tartós hatású, vízálló termékek jöhetnek szóba, mert az örömanyák a forgatókönyv szerint könnyekre fakadnak az esküvőn.

A könnyed natúr sminkről érdemes még tudni, hogy egyrészt hihetetlen önbizalmat növelő hatása van, jó hatással van még a legstresszesebb mamára is, másrészt jó érzés lesz majd viszontlátni magunkat a fotókon.

A divatos, sminket kedvelő mamának sem szabad azonban túlzásokba esnie! Ha az örömanya szerencsés alkatú és olyan remekül karbantartott fiatalsággal rendelkezik, hogy akár 20 évet is letagadhatna, akkor sem elegáns dolog „sztár” sminkkel vagy frizurával lenyomni a menyasszonyt. Furcsa eredményre vezethet az is, ha valaki hajdani gimnazista stílusú sminkjét és frizuráját akarja feleleveníteni. Végül egy kis púderrel fejezd be a sminket.

Frizura: csak semmi túlzás!

A nagy kalap kérdés a nagy napra

Az örömanyák frizurája merőben más, mint a menyasszonyé, mivel korban egy idősebb generációt képviselnek, ezért szinte kötelező a finom elegancia mind ruhában, mind pedig frizurában. Az örömanyákat gyakran öltöztetik kalapba, ami a frizura szempontjából nem túl jó hír. Ezek a kalapok bármilyen szépek is, sajnos minden esetben elnyomják, lelapítják a frizurát. Gondoljuk csak meg, van-e értelme a szertartáson kalapban villogni, ha a nap hátralevő részében egy tönkrement, összenyomott frizurában fogunk díszelegni?

Fontos tudnunk, hogy mennyit leszünk szabadban és zárt helyen. Nyáron a szép, széles karimás kalap véd a nap ellen, és megakadályozza, hogy állandóan hunyorogjunk, ráadásul jótékony árnyékba vonja - ennek persze a fotós nem örül! - az arcot, palástolva a melegben esetleg fénylő homlokot. Ha a kalapos megoldásra esik a választás, kerüljük az agyon tupírozott, kőkeményre lakkozott frizurát, mert ezekre nagyon nehéz feltenni a kalapot. A kalap minőségéről még annyit beszéljünk, hogy a nyári kalap gyakoribb az esküvőn, mint a télin.

Extrém vagy visszafogott?

Ha mégsem a kalap mellett döntünk, akkor az alkalmi frizura választásnál nem feltétlenül kell eltérned a mindennapi hajviselettől. Lényeges azonban, hogy a festés friss, a vágás tökéletes legyen.
Félhosszú hajúak választhatnak feltűzött frizurát. Ám kellő önkritikára van szükség a jó döntéshez, mert nagy toka vagy erősen ráncos nyak esetén nem előnyös a konty.

Ha lehetséges kerül az extrém, nagyon feltűnő fazonokat és a „kiabáló” hajszíneket! Ezzel ellenkező hatást érnél el.
Az ünnepi frizurát mindenképpen ajánlott fodrásszal elkészíttetned. Már csak azért is, hogy a tartás megfelelő legyen, hiszen nincs bosszantóbb annál, amikor a tökéletesen „belőtt” forma néhány óra után szétesik, lelapul, kuszává válik. A professzionális hajformázószerek, a rugalmas tartást adó hajlakkok és hajwaxok által frizurád egész nap tökéletes marad.

Öröm – köröm

Az esküvőn minden részlet nagyon fontos. Nemcsak az ünnepi frizura, hanem ápolt és díszes manikűr is hozzájárul ragyogó megjelenéséhez. A trendek jönnek-mennek, de ami mindig ott marad a kifutón az a francia köröm. A francia manikűr a klasszikus lehetőségek közé sorolható, egyszerű, de elegáns változata a körömdíszítésnek, az egyik legjobb választás az örömanyáknak. A természetes letisztult színek sosem mennek ki a divatból, finom elegáns megjelenést kölcsönöz kezednek a nagy napon. A pasztellszínek alkalmazásával körmünk illeszkedhet az esküvő témájához, ruhánk vagy sminkünk színéhez. A bevállalósabbaknál akár rózsaszín, bézs, piros vagy a kék szín is felbukkanhat.

Tipp: ahogyan a fodrász próbafrizurát, a kozmetikus pedig próbasminket készít az esküvő előtt, úgy a műkörmösöddel is hasonlóképpen járjatok el.

Ha szeretnéd szakemberre bízni esküvőd legapróbb részleteit, válaszd menyasszony + örömanya vagy koszorúslányok szépségcsomagunka! Szépüljetek együtt a Nagy Napon! Miközben készül a csodás esküvői frizura és smink, profi csapatunk megszépíti a koszorúslányokat és az Örömanyát is. Várunk szeretettel Titeket egy csodás készülődés erejéig!

Kedvezményes csomagunk tartalma:

  • Próbasmink és próbafrizura a menyasszony számára
  • Esküvői smink és frizura a Nagy Napon
  • Gyönyörű alkalmi smink és frizura a koszorús lányoknak és/vagy az Örömanyának

Ára: 97.000 Ft helyett 82.700 Ft, esküvői stylist fodrásznál* 86.700 Ft

Kapcsolat:

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – BUDA
1011 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

Forrás: http://szaboimre.hu/szepsegapolasi-programok-oromanyaknak/