Vera Wang - Az esküvői ruhák királynője

Biztos te is hallottál már az esküvői iparban méltán híres Vera Wang nevéről és munkásságáról. Ha esetleg mégsem, a cikk végére érve már mindent fogsz tudni az esküvői ruhák divatdiktátoráról, de azoknak is fogunk tudni újat mondani, akik már találkoztak a világhírű divattervező sikerével.

A hiedelmekkel ellentétben az esküvői ruhák világában is jelen van a divat, ami folyton változik és megújul. Ennek a legnevezetesebb képviselője a közismert Vera Wang. De nézzük meg jobban, honnan is indult és hogyan építette fel a mai napig is jelentős saját márkáját.

A kezdetek

Vera Wang rengeteg mindennel foglalkozott mielőtt a divatnak szentelne volna az életét. Manhattanben nőtt fel, elit magániskolában tanult majd a tánc szerelmese lett és több évig a School of American Ballet-ban táncolt. De ez még semmi. Amit biztos nem tudtál róla, hogy eredményes műkorcsolyázó is volt. Továbbá művészettörténetből diplomázott. Az egyetem után kezdődött a divat iránti szenvedélye, mikor a Vogue magazinnál kezdett dolgozni és mindössze 23 éves korára már szerkesztő lett. Közel 16 évet töltött a magazinnál ahol nem csak hasznos kapcsolatokra, de üzleti tudásra is szert tett.

Tizenhat év után ott hagyta a Vogue-t és Ralph Laurennál helyezkedett el. De még mindig nem tudjuk miért és hogyan került Vera Wang az esküvői ruhák világába. Itt jön az érdekes történet. 1989-ben házasodott össze Arthur Beckerrel, de elégedetlen volt az esküvői ruhák választékával így saját maga tervezte meg álomruháját. Itt kezdődött el az azóta is világhírű divattervező meghatározó karrierje az esküvői piacon. Édesapja segítségével megnyitotta első üzletét New Yorkban, ahol eleinte olyan hírességek ruháit árulta, mint Christian Dior, majd később megtervezte saját lenyűgöző esküvői ruha kollekcióját amire később az egész márkáját építette.

Az esküvői stílus

Talán az esküvői ruhák világában még nehezebb az élen maradni, és folyamatos divatot diktálni, hiszen sokkal nehezebb megújulni egy olyan piacon ahol az embereknek egy tradicionális képük alakult ki az esküvői ruhákról. Épp ezért még inkább figyelemre méltó amit Wang elért. Igazi újítóként van jelen az elmúlt 25 évben, felismerte, hogy nem minden menyasszony akarja ugyanazt. A klasszikus elegancia jellemzi modern formába öltve. Ruhakölteményeivel folyamatosan a határokat feszegeti, beleértve a színesebb, rózsaszín kék, akár fekete esküvői ruhákat is. Az Interview magazinnak adott egyik interjújában mesélt arról, hogy egyik évben a tervezőcsapata minden ruhát egy kád teába áztatott be, mindent abból a célból, hogy átírja a divatvilágban szótárában elterjedt hagyományos fehér szín jelentését.

Simply Vera – a hétköznapi divatban is hódít

Vera Wang neve nem csak az esküvői ruhák világában kiemelkedő. Olyan márkát sikerült felépítenie, amely magába foglalja a hétköznapi divatot, a kiegészítőket, saját napszemüveg kollekciója is van, illetve a parfümökről sem szabad elfelejtkezni. Mindent úgy hogy közben mégis megmaradt az eleganciát és nőiességet hangsúlyozó esküvői vonal erőteljes és meghatározó volta. Stílusa itt is az egyszerűséget és kifinomultságot követi. Főként fekete és fehér színekkel dolgozik, de a drapp és barna illetve kékes árnyalatokat is megtalálhatjuk kollekcióiban

Hírességek Vera Wang ruhákban

A hétköznapi és esküvői ruhák terepén kívül Vera Wang az esélyi ruhák tervezésében is jelentős figyelmet érdemel. Nem véletlen, hogy a vörös szőnyeg sztárjai között is gyakran felbukkan egy-egy Vera Wang költemény. De sok sztár viselte már a híres divattervező ruháját az esküvőjén is Alisha Keys, Mariah Carey, Ivanka Trump vagy akár Kim és Kloé Kardashianról is elmondhatjuk, hogy Vera Wang által tervezett esküvői ruhában mondták ki a boldogító igent.


Filmszerepek

A gyönyörű esküvői ruhái illetve maga Vera Wang is több filmben feltűnt, közülük kettő jelentőset emelnék ki a filmtörténet polcáról. A több országban is sikereket futó GossipGirl c. sorozat, amely hazánkban Pletykafészek címmel ismert is büszkélkedhet a híres divattervező munkájával. Az egyik főszereplő, Blair Waldorf a divat földi helytartójaként szerepel a sorozatban és nemcsak egy Vera Wang ruha tűnik fel a képernyőkön, hanem maga, a divatdiktátor is.

És persze nem hiányozhat az örök kedvencem, a BrideWars, avagy a Csajok háborúja, amely az esküvő rajongók egyik legalapvetőbb filmjei közé tartozik. Tekintve hogy fő témája az esküvő, nem hiányozhat belőle Vera Wang neve sem. Egy káprázatos, pánt nélküli ruhakölteménye tűnik fel a filmvásznon, amelyet a karaktert alakító színésznő, Kate Hudson visel.

Szerző: Várkoly Enikő

Hamarosan itt az esküvőd? Ha megtaláltad a tökéletes ruhát már csak ránk van szükséged! Válassz exkluzív esküvői csomagjaink közül, hogy neked már semmi mással ne kelljen törődnöd. Profi csapatunk megszépít életed legfontosabb napjára, de ennél még sokkal többet tudunk nyújtani számodra! Kozmetikai kezeléseket hogy felkészülj a nagy napra és gyönyörű, ragyogó külsővel állhass az oltár elé.

Jelentkezz be hozzánk most!

Kapcsolat:

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – PEST
1056 Budapest, Belgrád rkp. 26.
+36 1 318 0410
+36 70 635 2235
pest@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 07:00 – 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

SZABÓ IMRE HAIR AND BEAUTY – BUDA
1011 Budapest,Krisztina krt. 45.
+361 212 4407
+36 70 63522 26
buda@szaboimre.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 08:00- 20:00
szombaton 08:00 – 16:00
vasárnap zárva

Forrás: http://szaboimre.hu/vera-wang-az-eskuvoi-ruhak-kiralynoje/