Csatlakozz Te is a jótékonysági mozgalomhoz, ments meg egy kis ártatlan életet!

Nap, mint nap foglalkozik a média a magára hagyott, megkínzott, gazdájuk által kirakott háziállatokkal. Sokan csak szánakozva figyelemmel kísérik a történéseket, miközben azt gondolják, én úgysem tehetek semmit. Ez nincs így!


"A hit a képesség látni a láthatatlant, hinni a hihetetlenben, és elfogadni, amiről a tömegek azt hiszik lehetetlen."

Mindannyian felelősök vagyunk a ránk bízott életekért. Ahogy az édesanya nem hagyja magára gyermekét, úgy nem feledkezhetünk meg háziállatainkról sem. A világ minden táján - és ez alól sajnos Magyarország sem kivétel - siralmas a háziállatok helyzete. Nagyon sok kutya és macska kerül az utcára, emberek ezrei válnak meg „kedvencüktől”, ami mélységesen elszomorító.

Mit tehetsz Te azért, hogy el a helyzet változzon? A Menyegzőlap szívügyeként kezeli az elkallódott, kidobott, állatok mentésének támogatását, rehabilitációját és új otthonra találását, ezért önkéntes munkában jótékonysági mozgalmat indít, hogy közös erővel elősegítsük a jótékony cél megvalósulását.


Az állatok is ugyanúgy, ahogyan mi emberek, éreznek: fáj nekik, ha bántják őket, szükségük van egy meleg otthonra, egy jó szóra. Ha netán szomorú vagy bármi gondja, baja van a gazdának azt is megérzik, ők is törődésre, figyelemre és szeretetre vágynak... akár csak mi emberek. Néhol már családtagnak számítanak. Együtt nevelik a gyerekeket a szülőkkel, elkísérik őket az óvodából az iskolába. Sőt, kutatások bizonyítják, hogy a háziállat mellett felnőtt gyermekek kevésbé válhatnak felnőttkorukra allergiássá, és szociális kapcsolatokban is előrébb járnak majd, mint a ,,kutya-mentes" életet élők. Kedvencünk segít egészségünk megőrzésében, képes mosolyt csalni arcunkra, jókedvre deríteni bennünket.

Felmerül hát a kérdés, ha háziállatainknak ennyi jó tulajdonsága van, miért bánunk velük mégis szívtelenül? Miért ununk rájuk? Miért nem vállalunk igazán felelősséget értük? Mert már nem kölykök, nem aranyosak, játékosak? Öregebb korukra több törődésre szorulnak? Gondolkodjuk el egy picit... nem így van ez az embernél is? Elgondolkodtató az is, hogy mi mit várnánk el egy ilyen feltétel nélküli, hűséges élet után... ezek a kutyák és macskák igazi társak, jobban szeretnek bennünet, mint önmagukat, velünk vannak szeretetben és bánatban is. Nem érdemelnek ilyen bánásmódot! Segíts Te is és mentsünk meg együtt minél több életet!

Hozzuk vissza együtt a csillogást a szemükbe!

Cégként, szolgáltatóként is rengeteget tehetnek a jótékonysági esküvők kapcsán, hiszen amellett, hogy népszerűsítik az adományozást, csatlakozhatnak a jótékonysági mozgalomhoz és támogathatják a célt, adakozhatnak, örökbefogadhatnak akár virtuálisan is. Amikor például a virtuális örökbefogadáskor általad támogatásként átutalt néhány száz vagy néhány ezer forinttal hozzájárulsz egy kiválasztott mentettt állat tartásához, orvosi kezeléséhez, már ez is nagy segítség sok esetben! Te már legalább teszel valamit egy ártatlan kis életért! Egy élet megmentése könnyebb, mint gondolnád! Másik módja ennek, hogy a Pár által kifizetett szolgáltatás összegéből bizonyos százalékot erre a jótékony célra elutalsz.

Gyere gazdi focizzunk!

A Menyegzőlap célja, hogy minél többen csatlakozzatok esküvőtökkel a kezdeményezéshez, minél több jótékonysági esküvő legyen, sokat és sok helyen tudjunk segíteni közös erővel. Legyen a Ti boldogságotok napja egy másik, új élet kezdete is!

Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva


Milyen módja van a sgetségnyújtásnak?

Külföldön rég elterjedt és szinte már szokás az esküvőkön, hogy pl. a köszönetajándékokra szánt összeget inkább odaadományozza a Pár jótékony célra, egy állatvédőszervezetnek vagy állatvédő szervezet által üzemeletett menhelynek. A násznép pedig kap egy kis, jelképes oklevelet, ami tartalmazza a mentett lélek fotóját, adatait és az adományozásért a köszönetnyilvánítást. Aki csatlakozik esküvőjével a jótékony célhoz az feltünteti ezt a meghívóján is, így, aki a násznépből szívesen segítene, az megteheti! Másik módja az adományozásnak, ha a menyasszonytánc alatt befolyt összeg egy részét ajánljátok fel eme jótékony célra. Biztosan sok hálás szempár lesz a jutalmatok és mindemellett a lelkünknek is megnyugató az, hogy közreműködésünk által menekült meg és lelt új otthonra egy sokat szenvedett kis lélek.

A harmadik lehetőség az örökbefogadás ténylegesen vagy akár virtuálisan. Még emlékezetesebb lesz a gesztus, ha a felajánlott pénz mellett egy kis kedvencet haza is visztek vagy arra buzdítjátok a vendégeiteket, hogy fogadjanak örökbe akár fizikálisan vagy virtuálisan. Csodás új kezdet Neki és Nektek is. Ő egy ÉLETET, új otthont, melegséget és törődést kap, Ti pedig egy esélyt arra, hogy megmutassátok, nem minden ember szívtelen és ami a lényeg, egy őszintén hálás kis lénnyel lesztek gazdagabbak, aki élete végig feltétel nélküli szerettel rajong körül benneteket. Buzdítsátok a meghívóban is a násznépet, kövessétek példátokat: vállaljanak ők is egy kutyust a menhelyről akár vitruálisan is vagy támogassák egy kisebb összeggel a menhelyi kutyusok ellátását, orvosi kezelését, mentését. ezzel már sokat tettetek egy ártatlan kis léelek megmentéséért! Mutassuk meg mi az emberség, ám vegyük nagyon komolyan a tényleges örökbefogadást, mert az örökbefogadás nem játék!

Még több lehetőség a támogatásra, nézd meg a linkre kattintva!

Egy kutya örökbefogadása nagy felelősséggel jár, ezért mielőtt meghoznánk a végső döntést, gondoljunk át néhány fontos dolgot. Először is legyünk biztosak abban, hogy felkészültünk egy kutya nevelésére, ellátására és szeretetére. tudjuk -e biztosítani számára az alapvető dolgokat. Mert egy sorsára hagyott, kidobott netán megkínzott kutya, ha újra bizalmába fogad valakit, aztán újdonsült gazdája is továbbpasszolja, hogy másról ne is beszéljünk, akár a halálát is okozhatjuk, hogy újra csalódnia kell!

Megfelelő nagyságú mozgástér:
A kutyáknak általában nagy a mozgásigényük. Ha kert nélküli házban, panellakásban élünk, és mégis szeretnénk állatot tartani, akkor egy idősebb kutyát válasszunk, aki már nem szeret annyira mozogni, vagy kifejezetten szobakutyát vegyünk magunkhoz.

Elég idő és energia:
Egy kutyának, ha nincs kert, naponta háromszor szüksége van arra, hogy sétálni vigyék, szüksége van a gazdája közelségére, gondozni kell a bundáját, játszani kell vele és tanítani. Ezért gondoljuk át, hogy a munkánk, családunk mellett mennyi időnk és energiánk van arra, hogy házi kedvencünknek mindent meg tudjunk adni, amire csak szüksége van.

Pénz:
Állatorvos, kutyaeledel, póráz, pokróc, tálka… … Csak pár dolog azok közül, amire a kutyánknak szüksége van és pénzbe kerül. Mielőtt magunkhoz veszünk egy állatot, mérjük fel, hogy anyagilag képesek leszünk-e úgy ellátni, hogy semmiben se szenvedjen hiányt.

Türelem:
Egy kutya, főleg, ha kiskutyáról van szó, sok türelmet igényel. Legalább annyit mint egy kisgyerek. Időbe telik, amíg megtanítjuk neki a szobatisztaságot, az együttélési szabályokat, például, hogy ne rágjon szét semmit, ne vonyítson az éjszaka közepén és ne ugorjon fel az ágyra.

Örökbefogadóként csak akkor vegyünk magunkhoz kutyát, ha úgy érezzük, minden téren bírni fogjuk a kiképzést és maximálisab képesek vagyunk érte, az életéért felelősséget vállalni! A kutyákat bántalmazni, kidobni akkor is, ha „rosszalkodtak”, emberileg és törvény által is elítélendő!

A videóban is láthatod, a kutyusok csak szeretetre, törődésre, figyelemre vágynak... semmi másra!


Tudod mi történik a kutyusokkal sok gyepmesteri vagy ugynevezett sintér telepen azon kívül, hogy bezárva tartják őket? Szeretetet, gondoskodást, igazi törődést nem igazán kapnak, túlzsúfoltság... és a további körülményekről akkor még nem is beszéltünk.... És bizony a gyepmesteri, sintér telepen sok esetben elfogy a kapacitás, a hely, az élelem... és akkor bizony sok helyen megtörténik az a bizonyos elkerülhetetlen... megfosztják az állatot az életétől! Az állatvédelmi törvény ide vonatkozó rendelkezéseit itt olvashatod a linkre kattintva. Ami ellen tehetünk, ha mind összefogunk és segítünk! Ha Ti, a baráti kör, a meghívott vendégeid közül akár 1 kutyust is örökbe fogadtok, akkor 2 lelket mentettek meg, hiszen az állatvédők által üzemeltetett menhelyeken az örökbefogadottak helyére újabb kiszolgáltatott, szeretetre éhes, megkínzott élet érkezhet a menhelyre, akik számára így nincs hely.

Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva

Virtuális örökbefogadással pedig "nevelőszülőként" támogatni tudjátok egy adott összeggel havonta a kiválasztott kutyus ellátását, orvosi kezelését a felépülést, egészen a tényleges örökbefogadásig, amíg családhoz kerül.

Néhány kutyus, mely jótékony megmentőik által visszakapták az életet, a galériakép linkjérre kattintva tudod megnézni a képeket!


Fogjunk össze, segítsünk együtt! Ne legyen több kóbor, kidobott kutya kitéve a vadorzók kínzásainak! Állítsuk meg együtt a zsúfolt gyepmesteri, sintér telepeken bevezetett kényszeraltatást! Mondjunk nemet a rideg állattartásra! A kutya az ember hű társa, barátja és szövetségese... nem a rabszolgája, akin kénye - kedve szerint kiélheti agresszióját!


Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva

Menyegzőlap az állatokért!

Jótékonysag az esküvőn

E-mail: jotekonysagazeskuvon@menyegzolap.hu
Twitter oldal: Jotekonysagazeskuvon