Tematikus esküvők 2017-ben - Vintage

Korunk egyik közkedvelt esküvői tematikája a vintage stílus, amely az esküvők világa mellett, megjelenik a lakberendezésben, fotózásban, dekorációs kiegészítőkben, vagy akár virágkötészetben. De vajon mit is jelent az oly sokszor emlegetett vintage stílus?

Kezdetben a vintage (ejsd: vintidzs) vagy vintázs szó elsősorban a borászatban és a fotográfia területén használatos szakkifejezés volt. Az angol vintage szó eredeti jelentése szüret. Eredetileg a borászatban használták ezt a kifejezést a régi évjáratú, nemes borok megnevezésére. A fotótörténelemben pedig vintázs kópiának („vintage copy”/”vintage print”) nevezték az első kópiát, azaz az eredeti negatívról készült másolatot, mely a felvétellel nagyjából egy időben készült és a művész ellenjegyezte szignóval vagy pecséttel. A divat világába innen szűrődött át, s vált a ’20-as évektől a ’60-as évekig viselt öltözékek, kiegészítők, lakberendezési tárgyak és esküvő stílusának összefoglaló nevévé.


Klasszikus, patinás, nosztalgikus, “békebeli” hangulatot idéz, leginkább a részletgazdag, finoman megmunkált dekorációs elemek jellemzik. Főbb színei a púder és cukorka színek, valamint a fekete és fehér. Kedvelt anyagai a csipke, selyem, bársony, damaszt, szatén, gyöngy és a tüll. Ez a stílus egyfajta életfelfogás, hogy hogyan tudjuk a múlt értékeit a jelenbe varázsolni, régi tárgyaink új megvilágításban, és köntösben.Egyszerre pompás és kifinomult, melyben kiegyensúlyozzák egymást a pazar és visszafogott részletek. A vintage stílus sok virágot, csipkét, díszes kiegészítőket használ. Virágokból a klasszikus, és romantikus típusok a jellemzőek, mint például a hortenzia, a rózsa, szellőrózsa, bazsarózsa, lisyantus, tulipán a pasztellszínek különféle finom árnyalataiban. A vintage hangulatért felelős alapvető kellékek:
antik, vagy kopottas bútorok, régi bőröndök, madárkalitka, amelyeket virágokkal díszíthetünk, régi írógép, zászló füzérek, régies brossok. A dekoráció részét képezhetik még csipkerátétes befőttesüvegek és régi könyvek, fekete-fehér és szépia családi képek, különféle régi családi emléktárgyak, ereklyék, porcelánok.


Az egyedi megoldások idejét éljük. Mindenki arra vágyik, hogy egy különleges és gyönyörű környezetben mondhassa ki a "boldogító igen"- t. Sőt a legpazarabb dekorációval és kiegészítőkket nyűgözhesse le a vendégeit. Szerencsére néhány jól megválasztott szolgáltatóval ez könnyen megoldható. Ahogy a tökéletes partner, úgy az egyedi igények megvalósítói a dekorosok is szinte olvasnak a gondolatainkban.

Mint minden stílusnál, itt is érdemes figyelni az arányokra, nem túlzásokba esni. A gondos szervezés és szakemberek segítségével, minden részlet a helyére kerülhet, és esküvőnk igazán stílusos és egyedi lehet, ősi családi emlékekkel megfűszerezve.

Nézd meg meghívó és egyéb dekorációs kiegészítőink ízelitőjét! A galériakép linkjére kattintva megnyílik a galéria


Ha tetszett, amit láttál, olvastál és Te is szeretnél esküvődöre gyönyörű meghívót, dekorációs kiegésztőket és a trendi színeket viszontlátni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot! Személyes találkozó, konzultáció alkalmával megbeszéljük, kialakítjuk az egyéni elképzelést mind színvilágában, mind formailag, hogy a legegyedibb, leg személyre szabottabb esküvői dekorációt, babaváró köszöntőt vagy akár csak egy kis apró meglepetést nyújtsuk át szolgáltatásunkkal...

Elérhetőség:

SouvenirSalon

1043 Budapest Ilka utca 25- 27.
Telefonszám: +36 1/ 952-0-414
+36 30/ 415-5-821
Email: info@souvenirsalon.hu
Honlap: www.souvenirsalon.hu
Kapcsolattartó: Simovics Máté Zsuzsa
M
áté Anna Luca