Leánybúcsú ötletbörze

Tudod, mi kell egy igazán emlékezetes lánybúcsúhoz? Fergeteges hangulat, izgalmas, humoros feladatok, kreatív ötletek és helyszínek... Nézzük, hogyan tehetjük felejthetetlenné a bulit és milyen újdonságok lesznek idén, illetve 2018-ban!


A modern hen partik manapság az utcán vagy otthoni bohóckodással kezdődnek és egy fergeteges bulival folytatódnak. Ha ennél csajosabb, cukibb programra vágytok, akkor ellátogathattok egy cukorka vagy csokoládékészítő gyárba, ahol megnézhetitek, hogyan készülnek az ínycsiklandó, édes finomságok.

Kellemes kikapcsolódást jelenthet akár egy közös festő parti is, amely mindenkiből megpróbálja előcsalogatni a kreatív, felszabadult énjét. Az eszközök biztosítottak, nem kell hozzá rajztudás sem, csak egy kis kísérletező kedv! Sőt, akár egy grafológushoz is elmehettek, aki kielemzi a menyasszony írását - jó móka lehet, és érdekes dolgok derülhetnek ki az aráról vagy a vőlegényről, ha éppen egy általa (kézzel) írt szöveget is visztek magatokkal.
 

Játékötletek és izgalmas feladatok

Idén is felkapottak a kérdezgetős, illetve a szabadulós játékok, amikor az ügyességetekre, a szemfülességetekre és a logikus gondolkodásotokra hagyatkozva kell kijutnotok egy bezárt helyiségből vagy meg kell oldanotok az adott feladatot. Tökéletes módja a bemelegítésnek, ami a buli előtt feldobja a hangulatot és összehozza a társaságot!

"Én még soha nem..."

Először is mindenki tölt a poharába némi alkoholos italt, bemelegítésként pedig kezdjétek el az "Én még soha nem..." fantázianévvel ellátott játékot. Üljetek körbe és válasszatok ki közületek egy hölgyet, akinek el kell mondania valamit, amit még soha nem csinált életében, mint például: "Még soha nem szeretkeztem színész pasival", vagy "Még soha nem csókolóztam békával" stb. Ha a résztvevők közül valaki már átélt hasonlót, akkor annak kortyolnia kell az italából. A mennyiséget Te szabod meg, csupán az a fontos, hogy mindenki feloldódjon és jókedvre derüljön!

Még több bemelegítő, mókás feladat:

 • Gombvarrás, zokni párosítás, ingvasalás időre
 • Ételkóstolás kéz nélkül - mindent meg kell enni! (pl.: csípős paprika, főtt tojás, répa, sajtok, szőlő, stb. - Legyetek kreatívak!)
 • Szaglás alapján fűszereket felismerni - akár töménnyel is helyettesíthetjük a fűszereket.
 • Ismerd fel a tárgyakat bekötött szemmel - mosópor, nyújtófa, vágódeszka, vibrátor, vállfa, stb.
 • Üssétek fel a telefonkönyvet és keressetek egy olyan férfit, akinek a neve ugyanaz, mint a vőlegénynek. A menyasszonynak ezután fel kell hívni a kiválasztott számot, és meg kell kérdezni, hogy mi a jó házasság titka, vagy szerelmet kell vallania, esetleg Ti is kitalálhattok valami izgalmas kérdést!

Fogadalom

A leánybúcsúk tradicionális, egyben legfontosabb eseménye az ara fogadalom tétele, amikor is ünnepélyesen megfogadja, hogy ő lesz a világ legjobb felesége, amilyet még nem látott ember a földkerekségen. Belecsempészhetitek a vőlegény külső és belső jellemzőit is, amivel egyedivé tehetitek a szöveget. A fogadalom tétel után pedig következhet a fergeteges hen buli!

Íme, egy példa, amelyet kedvetekre alakítgathattok, továbbszőhettek:

"Én, XY ezennel az itt jelenlévő tanúk előtt fogadom, hogy férjemet
meccsnézés közben nem zavarom, dolgomat ilyenkor csendben végzem,
mindig ügyelve, hogy sörös korsója, üres ne legyen.
Sose hivatkozom fejfájásra, fáradtságra, mikor a férjem szerelmeskedésre vágyik.
Kedvenc ételét bármikor szívesen elkészítem és szépen tálalom.
Anyósomat napjában minimum egyszer dicsőítem,
miszerint Ő készíti a legfinomabb ételeket,
Ő vasalja legszebben ki a gatyát, inget,
neki a legtisztább a lakása és a többi, és a többi…
Férjem barátait mindig családtagként, kedvesen fogadom,
az Ő étkezésükről és sörükről is gondoskodom.
Férjemet, barátaival legalább heti három alkalommal engedem mulatni.
Ez idő alatt én nem csacsogok telefonon a barátnőimmel,
Férjemet tiszta lakással, meleg étellel, mezítelenül várom haza.
Itt és most megígérem, hogy a legjobb háziasszony leszek,
Uramat megbecsülöm, a pasikat messziről kerülöm.
Szeretgetem, cirógatom, hülyeséggekkel nem nyaggatom.
De, ha csak egyszer is csajozni mer, a baját, sodrófával látom el!"

Vőlegény kvíz

A (leendő) férj ismereti teszt fontossága majdhogynem az eskütétellel vetekszik. Írjatok össze minél több kérdést, melyekre a válaszokat előre megadja a vőlegény. A menyasszonynak ezekre a kérdésekre 15-20 másodpercen belül válaszolnia kell - ezt Ti szabjátok meg. Ha kifut az időből vagy rossz választ ad, akkor büntetés gyanánt innia kell valamilyen alkoholos italt. Ennél a játéknál érdemes felállítani egy mértékhatárt, nehogy időnap előtt "kidőljön" az ara. Amennyiben összességében jól teljesíti a tesztet, jutalmazzuk meg Őt egy oklevéllel!

Egy kis segítéség, hogy milyen kérdéseket tegyünk fel:

Mikor/hol csókolózott először a vőlegény?
Hol ismerték meg egymást?
Mikor/hol csókolóztak először?
Mi a kedvenc étele, itala?
Mit utál legjobban a világon?
Hány barátnője volt?
Hogy hívják az első szerelmét?

 


Megmérettetések szórakozóhelyekre - bevállalós menyasszonyoknak

 1. A férfi WC előtt kibilincselve szólítson le egy gavallért, aki fizet egy kört, vagy pénzt gyűjt nektek, táncol veletek esetleg még egy rögtönzött chippendale show-t is előadna!
 2. Az arát küldjük a Dj pulthoz, hogy mondjon be valami humoros szöveget, amit Ti találtok ki, végezetül pedig kiáltsa el magát, hogy imádja a barátnőit!

   

Izgalmas feladatok "vándorláshoz"

Ha lánybúcsú céljából a nyakatokba veszitek a várost és bulizni mentek, alkalmazhatjátok az alábbi feladatokat is:

 • A menyasszony gyűjtsön aláírást a pólójára
 • Vigyetek magatokkal héliumos lufit és énekeljen - akár ti is csatlakozhattok a hangulat fokozása érdekében
 • Készítsetek interjút idegenekkel, kérdezzétek meg milyen a jó feleség vagy hogy szerinte mi a jó házasság titka
 • Az ara keressen fiúkat és kérje fel őket egy csoportképre, ahol ő a lehető legszokatlanabb/legviccesebb helyzetben szerepel
 • Fontos, hogy az ünnepelt ne felejtse el gyakran kiabálni, hogy: "Egy vagy két hét múlva férjhez megyek!"
   

Még több vicces játék...

Tovább fokozhatjuk a hangulatot ezekkel a mókás feladatokkal - válogassatok kedvetekre!

 • játék baba pelenkázása
 • puzzle: egy vőlegényt ábrázoló képet vágjatok szét és az ara rakja ki - megadott időre
 • koktélkeverés becsukott szemmel, amit meg kell innia fenékig
 • lufi borotválás
 • uborka öltöztetése óvszerrel
 • óvszer eladás
 • WC papírból menyasszonyi ruha készítése
   

Új szelek fújnak - a koedukált buli

Amerikában, sőt már itthon is egyre több pár tart közös bulit. Legfőképpen azok a párok tartanak ilyen koedukált partit, akiknek azonos a baráti körük, vagy éppen nem szeretnének még egy éjszaka erejéig sem elszakadni egymástól. Természetesen ez egyáltalában nem ront a buli élményén: az, hogy jelen van a vőlegény és menyasszony is, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne vicces, szórakoztatóan kínos feladatokat kitalálni, és jól érezni magatokat! Rendezzetek házibulit, kerti partit, esetleg béreljetek ki egy külön termet a kedvenc szórakozóhelyeteken, és meg se álljatok hajnalig!
 

Ajándékötletek lánybúcsúra

Napjainkban divatos beöltöztetni a búcsúztató főszereplőjét, akinek így ajándékba adhatjuk a kiegészítőket, melyeket megvásárolhatunk vagy akár mi magunk is elkészíthetünk. Ilyen kellék lehet például a közkedvelt fátyol, korona, virágcsokor és az elmaradhatatlan vállszalag különböző feliratokkal: férjhez megyek, született feleség, elkelt, az év menyasszonya, stb. Akár Ti magatok is kitalálhattok valami frappáns szöveget!

A barátnők, illetve a vendégek is ölthetnek magukra vicces, szokatlan ruhadarabokat, mint például egyen pólókat tréfás felirattal, boát és színes kalapot vagy egyéb fejdíszt. Nyugaton nagy divatját élik a tematikus hen partik: ilyenkor a kiválasztott témának megfelelő jelmezben jelenjünk meg a csajos estén. Ünnepelhetünk egy klubban vagy diszkóban is, ez esetben pedig kötelező a szexi és dögös megjelenés mindenkinek - főleg az arának!

Minden vendégségbe, buliba illik vinni egy üveg alkoholos italt, ami íratlan szabály. Egy lány búcsúztatására kötelező jelleggel vigyünk magunkkal egy olyan italt, amit mi is szívesen elfogyasztanánk - ha pedig ezt szánjuk ajándéknak, akkor igyekezzünk az ara kedvencét beszerezni! Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy mindenkinek illik koccintani az arával, hiszen ezt a rendezvényt az ő tiszteletére rendeztétek!
 


Elengedhetetlen kelléke a mai hen partiknak a torta, amelyet készíthet egyvalaki, vagy a vendégek közösen is megrendelhetik. Formájukat tekintve a legnépszerűbbek azok a kreációk, amelyek a férfiak ékességét testesítik meg, illetve amelyek egy férfi testet jelképeznek, boxert viselve, fej, kéz és láb nélkül a lényeget kiemelve. Ez természetesen nem is csoda, hiszen az erotikus téma a lánybúcsú egyik fő eleme. Vannak egyéb alakzatok is, mint például egy női test fehérneműben vagy piás üveggel díszített klasszikus torta, aminek tetejét egy, spicces menyasszonyt formázó figura díszít, azonban választhatunk más, igazán csajos formát is. A tortát igazíthatjuk a menyasszony stílusához, ha szereti a vicces meglepetéseket, akkor nyert ügyetek van, - és ez igaz a többi ajándékra is!
 


Készíthetünk egy fotóalbumot is, melyben a barátnőkkel közös fotók találhatóak, így ez egy szívhez szóló ajándék lesz, mely emlékeket idéz fel mindenkiben. Meglephetjük a menyasszonyt egy szép ékszergarnitúrával is, amit viselhet majd az esküvőn. A pénztárcánkhoz mérve választhatunk a divatékszerek és a nemes fémekből készült példányok közül is.

Abban az esetben, ha nem akarunk unalmas tárgyakat ajándékozni, akkor forduljunk inkább a vicces és mulatságos irányba. Tréfás és szórakoztató ajándéknak tekinthető minden, ami egy háztartás része, illetve amit egy háziasszony használ. Ilyen lehet például a nyújtófa, a WC-kefe, kötény vicces felirattal, vagy egy zuhanysapka, melyeket akár kedvünkre díszíthetünk is.
 


A hen partik egyik leggyakrabb ajándékainak tekinthetjük még az erotikus csecsebecséket is. A lánybúcsú egy kiváló alkalom arra, hogy végre elmenjetek a szex shopba a barátnőkkel és együtt tekintsétek meg a felhozatalt. Sokféle csecse-becse közül válogathattok, ami ideális lehet a menyasszony számára, mint például egy vibrátor a férje nélkül töltött percekhez, egy szexi plüss bilincs, egy erotikus társasjáték a nászéjszakára, hogy ne unatkozzon az újdonsült pár vagy éppen egy felfújható gumiférfi, amit kiválóan alkalmazhattok a búcsúztatós játékoknál is. Kitűnő ötlet lehet a Kámaszútra könyv is, melynek biztos, hogy az ifjú férj is örülni fog, azonban maradhatunk egy klasszikus, ugyanakkor szintén az erotikus témakörbe tartozó ajándéknál is: egy gyönyörű és szexi fehérneműnél.
 


Bónusz ajándékként egy (vagy több) chippendale fiúval lephetjük meg a menyasszonyt - amely amúgy is kötelező eleme egy leánybúcsúnak. Akkor is jó ötlet lehet, ha az ara netalántán nem kedveli az ilyesmit, hiszen Nektek is kijár egy kis szórakozás! Az éjfél a legideálisabb időpont, hisz ekkor már általában garantált a felhőtlen jókedv.

Ne feledjétek, hogy fotók és videók és készítése kötelező, minden mennyiségben: minél több, annál jobb! Felejthetetlenül őrült bulit kívánunk minden menyasszonynak, édesanyának és barátnőnek!
 

Képek forrása: http://www.fashionfave.com, www.pinterest.com, www.london-taxi-cabs.com, passionateartist.tumblr.com