Beltéri esküvő - Mit kell tudnod róla?

A beltéri esküvőknek megvan az egyedülálló tulajdonsága, hogy az időjárástól függetlenül mulathattok. Számtalan lehetőség és helyszín létezik, sok a hagyomány és az új áramlat.

Ha esküvői helyszínt választasz, mindenképpen tartsd szem előtt, hogy hány fő lesz a násznép. Ha kisebb, egy fogadóban is kényelmesen elfértek majd, míg egy nagyobb násznépet zsúfolás helyett inkább egy bálterembe ajánlatos invitálni. Szintén nagyon kínos, ha a hatalmas teremben alig lézeng pár vendég.
 


A polgári esküvő helyszínéül válasszatok egy világos, jól belátható, ám meghitt termet. Ez azért fontos, hogy mindenki jól hallja és lássa az esküvő legfontosabb pillanatait. Több kastélyban és hotelben van erre a célra használható kisebb díszterem. A helyszín kiválasztásakor át kell gondolnotok az esküvő stílusához illerszkedő dekorációt is, hiszen páldául egy kastályban már nem sok díszítést kíván a helyszín, mivel az adott, ám egy fogadóból is kilehet alakítani álmaid varázslatos helyszínát a dekorációval. Mindenképpen tapasztalt dekorációs szakember segtíségét kérd! A helyszín kiválasztásához kapcsolódó egyéb lényeges tudnivalókról itt a linre kattintva olvashatsz!

Különleges helyszín inspirációkat a galériákban találsz


A templomi szertartás meghitté tehető, ha egy kisebb kápolnában tartjátok. Sok kastélynak van saját kis kápolnája is, ami tökéletesen megfelel erre a célra. Ha ez a feltétel nem adott, akkor a helyi plébánián kell bejelentkeznetek, és megbeszélni a helyszínt. A nagyobb templomok különleges varázsa, hogy hosszú utat kell megtenned az oltárig. Nagyon látványos, és olyan, mint ahogy a Nagy Könyvben meg van írva. Különösen ajánljuk ilyen alkalmakra a hosszú uszályt, fátylat.
 


Manapság nagyon népszerűek a ,,pajtában” tartott esküvők. Persze nem a szó szoros értelembe véve! Sok helyszínt direkt úgy rendeznek be, hogy úgy nézzen, mint egy rusztikus, fával borított, régi épület. Olyan, ahol régen a táncmulatságokat is tartották! Igazán hangulatos, és a fa illata kellemes légkört varázsol.
 


A helyszín kiválasztásnál vegyük figyelembe a vacsora helyszínéhez legközelebbi termeket is. Például a gyerekeknek szánt játszó terem, külön terem a felszolgáló részleg, illetve egy kisebb szoba is jól jön, ahová esetleg vissza tudtok vonulni. Ez utóbbi hasznos lehet, ha valamilyen baleset folytán igazítani kell a ruhádon, vagy a sminkeden.
 


A tánctér kialakításnál vegyük figyelembe, hogy aki táncolni akar, ne zavarja azokat, akik az asztaloknál beszélgetnének. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a kis térben a zenén kívül semmit sem hallani... a saját hangotokat sem. Emellett a technikai háttérről is informálódjatok, legyen minden adott a zenekar számára.
 

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com