Csokorformák

Bizony annyiféle és fajta csokor van már a virágosok repertoárjában, hogy az ember lánya már azt sem tudja hol áll a fátyla. Bemutatjuk Nektek a legszebb és legismertebb formákat, virágokat és trendeket.


Az esküvői virágok szerves részét képezik a menyegzőnek. Ott van mindjárt a menyasszonyi csokor, a dobócsokor, a koszorúslányok virágai, a szülőköszöntő virágok... és akkor még nem is beszéltünk a dekorációhoz felhasznált csokrokról. A színek és a virágtrendek évről évre változnak ugyan, de napjainkra kialakult néhány állandó forma, amit gyakran rendelnek az arák.
 

Gömb:

Kétféle képpen valósíthatják meg ezeket a virágcsodákat: vagy egy hungarocell/ szivacs gömbbe tűzdelik, vagy annyi virágot használnak fel, olyan sűrűn, hogy szabályos formát nyerjenek. Nagyon elegáns és nőies. Arról nem is beszélve, hogy olyan szorosan kötik, hogy biztosan nem fog szétesni, aktívabb esküvőre kitűnő választás.
 

Kerek:

A kerek az egyik legelterjedtebb forma. Praktikus és költségkímélő is, hiszen Te határozod meg, mennyi virágból legyen kötve. Ha szárát hosszabbra hagyja a virágos, akkor több napig is friss és szép marad.
 

Zuhatag:

Kétség kívül a legfenségesebb, igazi királynői csokor. Lényege, hogy mint egy futónövény, lágyan leomlik a kezünkből… akár egy valóságos virágzuhatag. Nem éppen a legolcsóbb mulatság, és sérülékeny is, de mindenképpen megéri, hiszen gyönyörű.
 

Karra fektethető:

A rusztikus aráknak, vagy azoknak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat, kiváló megoldás lehet a hosszú szárral vágott, karra fektethető, ívelt virágköteg választása. Nem készíthető el bármilyen virágból, és nem egyszerű egész nap tartani. Ez utóbbira mindenképpen gondoljunk: ha például az egész városon gyalog szeretnénk végigparádézni, felejtsük el azt a csokrot, mert nehéz lesz tartani.
 

Lógó gömb:

Ez a csokorfajta főleg a kislány koszorúslányok körében népszerű. Tulajdonképpen az egész nem más, mint egy viráglabda. Praktikus, könnyű és nagyon tartós. Sokféle elkészítési módjának, és díszítési technikáinak köszönhetően bármilyen menyegzőn megállja a helyét. Nem csak a legkisebbeknek ajánljuk! Kiváló menyasszonyi csokor lehet, főleg, ha a hosszú ruhádat kell fognod.
 

Ékszercsokrok:

Bizony egyre többen választják a bling-hatás jegyében a csillogó-villogó ékszerekkel megpakolt csokrot. Sőt, van, aki a virágokat egyenesen mellőzi is a csokorból. Ízlések és pofonok, mi azt mondjuk, hogy a legegyszerűbb stílusú esküvőt is feldob egy ilyen kis ékszerdoboz hatású csokor!

A galériában ékszercsokrokat találsz!

Természetesen számos más csokorforma is létezik, ha egyáltalán némelyiket lehet csokornak nevezni. Sok ara legyezőbe kötteti a virágot, van, aki retikülbe és sokan egyetlen szál virággal állnak az oltár elé. Vagy hallottál már a muff-csokorról? Csak szőrme helyett csodás virágokat használnak. Nagyon elegáns, és kitűnő éke egy téli esküvőnek.

A galériában extrém csokor inspirációkat találsz:

 

 

A királynői megjelenést sugározza továbbá a jogar csokor is. Itt a virágok gömbformába vannak kötve, és a szárak szorosan, valamilyen anyaggal át vannak húzva. Teljesen úgy néz ki, mint a mesékben a jogarok. Nagyon elegáns, és klasszikus. De ott van a balerina csokor is, ami a kerek csokor és a tüll szerelméből született. Nagyon nőies és romantikus. Sokan használnak tollat a virágok mellett, amivel szintén érdekes, keleties hatás érhető el. Egy igai különlegesség a csokrok világában a Glamelie. Szirmok tömegéről van szó, amely egyetlen virágfej formába van rendezve. Mintha egy óriás virágfej lenne. Érzékeny, rövid életű csoda.
 


A virágok tárháza tehát végtelen. Semmiképpen ne feledkezz meg azonban néhány apróságról: menyasszonyi csokor, dobócsokor, koszorúslány csokrok, vőlegény és vőfély bokréták plusz szülőköszöntő virágok, dekoráció, szirmok szóráshoz, autódíszek. Sok mindenre kell gondolnod, de a virágkötő biztosan készségesen segíteni fog, hogy teljes legyen az összhang.

Képek forrása: pinterest.com