Élő virágok az esküvőn

Az esküvő szinte elképzelhetetlen virágok nélkül. Leggyakoribb választás a friss, vágott virág, hiszen ki látott már esküvőt menyasszonyi csokor nélkül? Vegyük hát sorra hová érdemes becsempészni ezeket a szemet gyönyörködtető csodákat.

Friss virág a ruhacsodákon

Magát a ruhát díszíthetjük friss virággal, hiszen a ruha önmagában is gyönyörű, hát, még ha pompás virágokkal egészítjük ki. Érdemes olyan virágot választani, ami nem hervad gyorsan. Jó választás lehet a klasszikus rózsa vagy liliom- de kérjük ki a szolgáltatók véleményét, biztosan tudnak mondani valami újat, valami szokatlant. De ha ez messze áll tőlünk, akkor kezdjük is mindjárt a menyasszony és koszorús lányok csokraival. Idén megint sok menyasszony választja a rózsát. Ez a nemes virág jól mutat egy elegáns esküvőn krémszínben, vagy halvány rózsaszínben, de láttunk már szivárványban pompázó nemesített fajtát is, mely remekül feldobhat egy extravagánsabb esküvőt.


Nemesített rózsák

A tulipán ugyancsak tovább erősíti az eleganciát, gyönyörű formája és finom színei igazán titokzatos menyasszonyi csokrot alkotnak! Ha vintage esküvőt tervezünk, akkor is remek választás lehet a tulipán: színes, friss és bátran kombinálható mezei virágokkal, például pipaccsal is (erre azonban vigyázzunk, nagyon gyorsan hervadó virág!).

A gyönyörű orchidea nem éppen pénztárcakímélő megoldás, de kétségtelenül gyönyörű és elegáns virág. Ha megtehetjük, csempésszük a dekorációba és a vőlegény bokrétájába is! Amennyiben inkább az olcsóbb megoldást keressük, válasszuk a hortenziát vagy az orgonát. Igazán meghitté teheti az esküvőt, ha a nagy nap előtt együtt szedjük a csokornak valót a nagymamával, édesanyával.

A csokrok variációja végtelen. Lehet egyforma minden koszorúslánynak, lehet különböző. Egy valamit azonban ne felejtsünk el! A dobócsokrot! Így örök emlék lehet a saját csokrunk. Készítessük el annak kisebb mását és azt dobjuk a menyasszonyságra oly nagyon vágyó eladó lányok felé. Vicces megoldás lehet 3-4 kisebb csokrot feldobni egyszerre, így több lánynak is jut belőle (párjuk nagy örömére. A kislányoknak (és persze az arra vágyó nagylányoknak) pedig adjuk meg a virágszirom szórósának örömét.

Esküvői csokrok

Újabb csokor inspirációkat a galéria linkjére kattintva találsz!

A vőlegény is viseljen bátran virágot! A zakóra tűzött bokréta régi szokás Magyarországon is. A legények a kiszemelttől kapott bokrétát a kalapjukra tűzték. Na, már most a kalap megfakult ugyan, de a bokréta maradt: a mellkason. Színe és virágai lehetőleg passzoljanak a menyasszonyi csokorhoz, és/vagy a koszorúslányok virágaihoz. Visszatérhet az elegáns vonal liliommal, a vintage pedig egy szép búzavirág bokrétával. Merjünk kísérletezni, de az összhang ne maradjon el!A vőlegény virágai

Vőlegénykitűzőket, inspirációkat a galéria linkjére kattintva találsz!


A dekoráció elemei között, mindenhol- de tényleg mindenhol- megtalálható a virág. Legyen szó egy gyönyörű, virágokkal körbefont pavilonról, mely alatt örök hűséget fogadtok egymásnak, vagy asztaldíszről, szirmokról. De ha egy virágos mezőt választotok az esküvő helyszínéül, ráadásként kapjátok a természetes környezetet. Nagyon hangulatos például a levendula mező: az egész esküvőt e téma köré igazíthatod! A levendulának - sok más áldásos hatása mellett- megvan az a tulajdonsága, hogy egyszerre nemes és egyszerű. Megállja a helyét egy kifinomult, elegáns és egy egyszerű, vintage vagy öko esküvőn is.

 

Virág, mint dekoráció

És a torták! Igen, élő virág a tortán. Színpompás, édes, illatos virágok. Vagy akár az ételek díszítéseként is megjelenhet. Kevés ínycsiklandozóbb látvány van a cukros rózsasziromnál! Ha magad készíted őket, nem árt ellenőrizni melyik virág nem alkalmas emberi fogyasztásra (sajnos például a gyönyörű nárcisz sem). Érdeklődjünk a szolgáltatóknál a lehetőségekről, és vigyázzunk, hogy a nagy előkóstolgatásban, nehogy, "összemenjen a menyasszonyi ruha"!


Ennivaló virágok

Az esküvői meghívók és köszönőkártyák is felsorakozhatnak a virág-téma mellé. Egy préselt mezei pipacs vagy búzavirág a meghívóra ragasztva egy igazi vintage esküvő előjele lehet. De ha, nemesebb" virágra vágyunk, kacérkodjunk az orchideával vagy az írisszel! A vendégkönyv, vagy az ültető kártyák is mind bevonhatóak a virág-pompába. Köszönetképpen küldhetünk egy szál virágot is akár, egy kedves kártyával.
 

Virág a meghívón

Nem szabad elfeledkeznünk továbbá a menyasszonyi autó, hintó vagy bármilyen járműdíszítéséről sem! Mennyivel szebben mutat egy retro autó némi színes, hamvas virággal! A hintó és a lovak is bevonhatók a design-ba! Kérjük ki a szolgáltatók véleményét, biztosan tudnak számunkra megfelelő ajánlattal szolgálni.
 

Virágdíszítés

Kevés menyasszony nem visel fátylat, kalapot vagy bármi egyéb más kiegészítőt a hajkoronáján kívül a nagy napon. Miért ne lehetne ezeken is virág? A vintage stílus sajátja a virágkoszorú, de aki nem szeretne elköteleződni emellett, tűzzön kisebb virágokat a hajába, vagy egy szép és elegáns kálát.
 

Virágos hajköltemények

A galériakép linkjére kattintva még több vintage képet tudsz megnézni:


És ott vannak az ékszerek. Persze mind élő virágból. Hát nem gyönyörűek? Saját magad is elkészítheted, és köszönő ajándéknak sem utolsó. Sajnos nem tartanak örökké, de mindenképpen különleges kiegészítők.
 

Virágékszer inspirációk

Indiában a menyasszonyokat szokás szerint a barátnők öltöztetik a menyegzőre. Csodás virágokkal díszítik a menyasszony hajfonatát. Csodás kultúra és mindenképpen inspiráló azon hölgyek számára, akik bizonytalanak az esküvői frizurával kapcsolatban, esetleg valami különlegesre vágynak.
 

Indiai inspiráció: ha valami különlegesre vágysz!

A galéria képére kattintva még több indiai virág inspirációt találsz!

Nézz szét a galériában, ha kíváncsi vagy arra, hogy a különböző stílusú esküvőknél milyen virágokkal díszítenek és hogyan használják őket akár dekorációban, akár csokorban!

Kedves menyasszonyok! Azt, hogy mitől döngicsélhet a méh számtalan módon kifejezésre hoztuk. De azt, hogy mitől döglik a légy, csak Ti tudhatjátok! Legyen az kála, rózsa, ibolya, írisz vagy napraforgó, igazán széppé a Ti boldogságot sugárzó lényetek teszi ezt a csodás napot.

Még több esküvői virág inspirációt itt találsz:

 

Képek forrása: pinterest.com