Extrém esküvői helyszín - Repülő és léghajó

Elmúlt alkalommal a hatalmas óceánjárókon megrendezett esküvőkről volt szó. Elegáns és fényűző rendezvények tökéletes helyszínei. Most azonban az extrémitás kerül a középpontba.Nos, szárnyaljunk végig a lehetőségek tárházán.

Sokan nem is tudják elképzelni a következő helyszínek bármelyikét saját nagy napjuk tökéletes helyszíneként. Pedig aki igazán egyedi menyegzőt akar magának szervezni, nem hessegeti el egy ilyen extrém helyszín lehetőségét. Egy repülőn a násznép is tökéletesen és kényelmesen elférhet, megfelelő hangosítással még az utolsó sorból is tökéletesen hallható az egész szertartás (ez egy személyszállítón alapkövetelmény).

Fogadásra nem igazán alkalmas, ha csak nem valami luxus-, vagy magángépről van szó, ami több teremből, szektorból áll, vagy a násznép a legszűkebb körű. Viszont a hangár vagy a repülőtér ideális helyszín lehet egy esküvői fogadásra akár elegánsan vagy épp bohón és lazán.

Összeesketés a repülőgépen

A fotósoknak igazi csemege lehet maga a téma és a helyszín, mert rengeteg szuper ötletet adhat egy repülőtér, nosztalgikus régi repülőkel, sétarepülésűvel vagy utasszállítóval pláne, ha a vőlegény pilóta. Vagy a poén kedvéért magára is öltheti a sármos pilóta egyenruháját civilként.


Maga a stílus adott lehet, játszadozva a légitársaságok szimbólumaival, egyenruháival, kiegészítőivel ilyen lehet egy PAN-AM stílusú esküvő, erre láthatunk is egy kitűnő példát.

Papír jellegű esküvői kiegészítőket, szintén igazíthatjuk a repülő járgányokhoz mi sem egyszerűbb, használni a repülőjegy formát, így a vendégek már sejthetik is, hogy ez egy nem mindennapi esküvő lesz, amin részt fognak venni. Koszorús lányaink stewardessként tündökölhetnek, míg a menyasszony extrém helyzetben fotózkodik egy repülőgépen újdonsült férjével és minden menet rendszerint zajlik (Itthon sajnos Malév megszűnésével viszonylag korlátoltak ezek a lehetőségek).

Gyakran előfordul az államokban, főleg bevándorlóknál, hogy a család és az ismerősök távol élnek a pártól több tízezer kilométerre, ilyenkor jó megoldás lehet egy kisebb kaliberű esküvő és egy utazással egybekötött lakodalom a menyasszony, vagy a vőlegény családjához, ahol már minden elő van készítve, hogy szeretteik körében tudjanak ünnepelni, a távoli rokonság meg osztozni tudjon a pár örömében.

Nászúttal is kombinálható ez típus ugyanúgy, mint az előzők, itt még egy kreatív fotózással is megspékelhetjük a lehetőségek száma véges, de elég tágnak mondható.

PAN- AM esküvő

A másik egyre népszerűbb extrém helyszín, amiről szeretnék bővebben mesélni az a léghajó vagy köznapi néven a hőlégballonok. Bizony erre is találhatunk már példát a nagyvilágban, hogy a szelek szárnyaira bízva magukat a párok az égben köttetik meg kapcsolatukat.

Egy normál hőlégballon méretéből adódóan ideális lehet az esküvő törvényes levezénylésére a párral, pappal, vagy anyakönyvvezetővel, és a két tanúval (nem beszélve a meteorológiai szolgálatról). Az aláírásokra azonban inkább a földön legyen mód a biztonság kedvéért jobb szilárd talajon befejezni a hivatalos szertartást.

Egy biztos, az érzés felülmúlhatatlan, ha mellettünk van életünk szerelme és a frigy szó szerint az égben, köttetik meg. Egyszerre laza és bohó, extrém és kalandos, na meg persze romantikus nem beszélve, ha előtte a fényűző Las Vegasban is látogatást tettek, ahol igazán exkluzív kreatív fotózás is lezajlott.
 

Las vegasi ballonos esküvő

A téma nagyon is hálás, ha azt vesszük, a léggömbök a földöntúli boldogság megtestesítői is egyben. Dekorációtól kezdve a meghívón át mindenhol visszaköszönhet esküvőnkön, mint motívum, a régies vintage esküvőn is kedvelt szimbólum lehet, de egy vidám modern fiatalos esküvőn is tökéletes választás sok benne a lehetőség csak tudni kell, hogyan használjuk ki. Hol jelenjen meg és milyen formában milyen mennyiségben, mert semmit sem szabad túlzásba vinni.

Ballonos esküvői dekorációk

Információkutatás közben bukkantam egy legalább annyira extrém természetű esküvőre, mint ami a sarkkörökön zajlott.

E szerint immáron nincsen lehetetlen, hiszen megvalósult az első űrben levezényelt házasságkötés is.Csak idő kérdése, hogy mikor számolhatok be egy űr-utazással egybekötött galaktikus menyegzőről. Addig is képzeletünk szárnyalhat földön innen és túl is. „Fly away with us !"

Soron következő alkalommal további járművek által ihletett kézfogókat fogok bemutatni melyek ideális helyszínek is, lehetnek mozgó rendezvények megtartására.

Ízelítő extrém és különleges járművekből:

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com