Extrém esküvői helyszín - Tengerjáró, óceánjáró

Előző cikkemben a vonatokról és nosztalgia vasutakról volt szó. Mennyi potenciált és ötletet adhat akár egy jármű az esküvőnkre, mely nem csak a transzfert, hanem a rendezvény helyszínét is megjelölheti? Továbbá a stílust is meghatározhatja, mégis milyen legyen a fogadás vagy a ceremónia hangulata.

Most egy extrémitásban kevéssé domináns jármű következik. Annyit leszögezhetünk, hogy minden kategóriájában is luxusnak számító a helyszín. Fényűző és elegáns, emellett technikailag modern, de hangulatában lehet régimódi is, ha azt szeretnénk hangsúlyozni. Többet nyújthat, mint egy szimpla rendezvényház vagy központ, hiszen ezek a több emeletes monstrum hajók minden tekintetben univerzálisak, több étteremmel, bolttal, kaszinóval, esetlegesen több bál és táncteremmel.

Lehetőség van az esküvő teljes lebonyolítására is kint a nyílt tengeren, óceánon, hiszen egyházi szertartás is teljesen legálisan elvégezhető, sőt a legtöbb luxus hajón már hajó kápolna is található. Bár legtöbbször a fedélzeten történik a ceremónia egy tiszt kíséretében és gyakran a kapitányra, hárul a megtisztelő feladat, hogy összeadja a jegyespárt.

Előfordulhat az is, hogy egy távoli homokos tengerparton történik a ceremónia, míg a fogadást a tengerjárón tartják meg. Változatosan kombinálható szervezés tekintetében.

Ceremónia változatok

Több előnye is lehet egy óriás tengerjárón tartott lagzinak, ami pénztárcától függően több napig is eltarthat. A számtalan külön teremnek, étteremnek köszönhetően bármikor zártkörűvé tehetjük, de ha arra vágyunk, hogy mindenki osztozzon az örömünkben az utazókat is vendégül láthatjuk, ettől lehet igazán laza és fékevesztett egy hajón tartott lagzi. Ám vigyázat, a biztonsági intézkedésre triplán kell odafigyelni éppen ezért a team koordináló munkája elengedhetetlen egy ilyen tömegrendezvénynél is. Itt is megvalósulhat az a forma, hogy az esküvőt összekötjük a nászúttal is.
 


Vannak olyan szolgáltatatók, akik csak a tengeri esküvőkre specializálódtak, különböző csomagokkal, melyben a szervezéstől kezdve mindenre ügyelnek, hogy a helyén legyen. Gondoskodnak a virágdekorációról, a menyasszony virágcsokráról, tortáról, amit a pár nevével, vagy monogramjával is szignóznak, a vendégek fogadására biztosítanak egy exkluzív díszített hall-t is természetesen minőségi welcome italok felszolgálásával. További bővített csomagok tartalmazzák a profi fotóst és egy bőséges luxus reggelit. Egy másikban, pedig a teljes szépülést és készülődést könnyítik meg az ara és vőlegény számára különféle extra szépítészeti kezelésekkel és fakultatív programokkal a luxus érzés jegyében.

 


Az esküvők témáját tekintve a hajón többféle stílus közül választhatunk. Mozirajongó párok visszanyúlhatnak a századfordulós Titanic korába, ahol az előkelően elegáns fogadások zajlottak minden este. Vagy modern elgondolásokkal adjuk meg a módját az egész eseménynek jégszoborral a fogadáson, a fedélzeten galamb vagy lepkeröptetéssel. Hozzá nyúlhatunk a hajó témához és tengerhez is a kiegészítőket illetően, pl: tortát és az asztali dekorációt is különlegessé tehetjük a "tenger ajándékaival".

 

Jégszobor az esküvői fogadáson

Esküvői példának ezúttal egy gyönyörű karácsonyi hajós esküvőt szeretnék mutatni, melynek különlegessége hogy a vőlegény tengerésztiszt volt, így természetesen egyenruhához hűen alakult maga a stílus is. Fehér és vörös szín dominált, a fedélzeten hűvös idő ellenére a ceremónia helyszín is harmonikus volt a korlátokon levő égősorral és a fenyőkoszorúkkal a Queen Maryn.

A menyasszony szolid, de elegáns stílusú egyenes vonalú, kis uszályú ecru csipke ruhát választott, melyhez tökéletesen passzolt a visszafogott színvilágú rózsa-gardénia csokor is. Ez utóbbi Jackie Kennedy esküvői csokrának interpretációja.Koszorús lányok mind vörösben, kisebb sziromszóró kislányok fehér és vörös kombinációjában pompáztak a dress code-nak megfelelően.Finom fehér és vörös virágfüzér tekergett a fedélzeten a felépített fa pavilon oszlopain.A krémszínű tortán, mindenféle tengeri herkentyű díszelgett fehér csokiból és a tetején a pár tökéletes mása foglalt helyett.

Köszönet ajándékként kézzel festett arany és pezsgőszínű kagylós karácsonyfadíszt kapott a násznép, melyen a menyasszony szorgosan dolgozott.

Háttérben, egy stílusában harmonizált feldíszített karácsonyfa tündökölt. Egyszerre elegáns és családias meghitt és belsőséges karácsony előtt öt nappal.
 

Karácsonyi esküvő a Queen Marry-n

Persze választhatunk karibi hangulatú esküvőt vagy bármi mást, ami a tengert a középpontba helyezheti, lényeg a teljes stílusbeli harmónia.

Következő cikkben egy igazán extrém helyszín kerül majd középpontba. Szárnyra kelünk, hogy bepillantást nyerjünk a repülőn vagy léghajón tartott menyegzők háttér szervezéseibe.

Bon Voyage!

Ízelítő extrém és különleges esküvői helyszínekről:


Forrás: tengeri-luxus-hajoutak.hu