Extrém esküvői helyszín - Vonat és nosztalgia vasút

Ezúttal egy olyan cikksorozatot szeretnék megosztani kedves olvasóimmal, mellyel kedvet szeretnék ébreszteni a kissé extrémebb, mégis elegánsabb esküvők választására. Extrém helyeken, mozgó járműveken elképzelt különleges menyegzőket szeretnék bemutatni, méghozzá olyan ötletek és stílusok felhasználásával, ami harmonikussá varázsolhatja rendezvényünket.

Az ötletek zöme külföldről származik, viszont ma már itthon is képesek lehetünk olyan helyszíneket felkérni, akik örömmel ajánlják fel nosztalgikus vonataikat egy-egy rendezvény megtartására bizonyos létszám kötöttségek mellett. A Vasúttörténeti Park 20-50 fős kisebb családiasabb és meghittebb menyegzőkre ideális választás, elég lehet csak 2-3 kocsit igénybe venni, továbbá ha nászúttal kombinált esküvőre vágyunk, akkor a nosztalgikus hangulatú hálókocsit is lefoglalhatjuk, ez utóbbira inkább külföldről érkezett párok esetében látni példát.

MÁV nosztalgia vonat

Még akár útra is kelhetünk velük egy megadott útvonalon elzakatolhatunk a naplementébe, hogy kimondhassuk az igent kedvesünknek, és utána a kellemesen feldíszített étkező kocsikban ültetett vagy szimpla álló fogadást rendezhessünk szeretteink körében.

Azt fontos megjegyezni, hogy maga a bérlés nem olcsó és plusz illeték ellenében indítják be a nosztalgikus masinát, viszont ha a megfelelő kocsit megtaláljuk a kevesebb néha több elvén a dekorációt, sem kell túlzásba vinnünk a kisebb tér miatt.

Számtalan ideálisabbnál- ideálisabb szerelvényt mondhatok a nagyvilágból, amik kellőképpen ideálisak és felkészültek, lehetnek egy exkluzív mozgalmas esküvőre, ilyen például a legendás Orient Expressz Agatha Chirstie híres regényének színhelye, vagy az Andalúz luxus vasutak valamely kocsija, esetleg az Orosz luxus vonat Mikhailov étkező kocsija, vagy az India Maharaja elnöki vonata a felső tízezer számára. Kellemes kinézetük megteremti azt az atmoszférát, amivel akár időutazást is tehetünk egy-egy adott kultúra korába.

Persze érdemes olyan stílust választani, ami kötődik is a nosztalgikus vonatokhoz, ilyen például az 1920-as évek stílusa, Vintage, Charleston, és a mostanában egyébként is népszerű Gatsby stílus.

Terítéstől kezdve, a korhű ételek és italokon át a legutolsó kiegészítőig is igazodhatunk hozzá kreatív viszonylatban. Esküvői ruhákat illetően ma már dúskálhatunk a korhű darabokban.

Színek tekintetében is a világos pasztell jó választás lehet, míg a Gatsby-ben merészebb vörös és arany is dominálhat.

Kreatív fotózás a sínek között

Gatsby esküvő

De akár a dualizmust is választhatjuk, amikor is vonattal való utazás igazán divatosnak és modernnek számított. Fajtájában ezek a rendezvények már tematikusnak számítanak, ahol központba kerülnek a járművek, éppen ezért a papír jellegű kiegészítők, mint a meghívó menü és ültető kártya is kötődhet a nagy gőzösökhöz, menet jegyformaként minden fontos információval, ami csak az eseményhez kötődik. Ilyen jellegű rendezvénynél célszerű dress- code-ot is megadni, hogy a vendégek is át tudják élni az esküvő hangulatát ugyan úgy, mint az esetenként jelmezbe bújt párok.


Mindehhez feltétlenül szükséges, hogy egy profi fotós a lehető legtöbbet hozza ki az esküvő napjából. A mesterségesen létrehozott rendezvény környezetének természetesnek kell hatnia, hogy az esküvő stílusának a hangulata visszaköszönjön a kész képeken, és a videón. Fekete-fehér és szépiás technika használatával ezt még fokozhatjuk is.

Valamint az esküvői külön fotózás is helyben megtartható a nosztalgikus környezetben, nem szükséges további helyszínek kutatása, mellyel nem szakítjuk meg a rendezvény ritmusát, azzal hogy elszakítjuk az ünnepelteket az ünneplőktől.

Számos kreatív fotó elkészítésére nyílhat mód, amik tükrözhetik a pár egyediségét, és személyiségét bohó és játékos természetét is.

Viszont fontos, hogy csakis akkor válasszák ezeket a stílusokat, ha közel állnak hozzájuk, nem pedig azért, mert trendi és divatos. Nincs annál rosszabb, mintha nincs egy szinkronban az ember a stílussal, ha idegen számára és képtelen átélni azt. Ami nem megy, azt ne erőltessük és magunkra, és mások (szülők) a környezetünkből, hisz a legfontosabb az, amit a pár akar a nagy napon.

Következő cikkben a mozgó tengerjárókon megtartott menyegzőkről lesz szó és az akár több napig tartó féktelen lakodalomról. "Hiszen a határ itt is a csillagos ég lehet".

Ízelítő a különleges és extrém járművekből:

Forrás: http://www.vasuttortenetipark.hu,  http://www.mavnosztalgia.hu

Hozzászólások