Extrém esküvői helyszínek

Nézzük meg, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik esküvői ceremóniájukat egészen kivételes körülmények között szeretnék szervezni.

Akik abban reménykednek, hogy egy extrém esküvő megszervezése kevesebb időbe és anyagi áldozatba kerül, tévednek. A lehetőségek egész tárháza áll a fiatal párok előtt, hiszen manapság a legvadabb ötleteket is valóra lehet váltani. Figyelembe kell venni azonban, hogy a furcsa, esetleg egyedi helyszínekre szervezett esküvők extra költségekkel járhatnak. De mi is számít extrémnek? Melyek is a legnépszerűbb helyszínek, ahol a párok különleges körülmények között mondhatják ki a boldogító igent?  Egy extrém ceremónia megszervezésének legkényelmesebb módja, ha egy profi rendezvényszervező céget bízunk meg a feladattal, esetleg utazási irodán keresztül bonyolítjuk le az esküvőt.
 


Azon bátor házasulandóknak, akiknek nemhogy víziszonyuk nincs, de egyenesen a vízi világ szerelmesei, érdemes fontolóra venniük a búváresküvő lehetőségét. A víz alatti esküvők specialistája az elejétől a végéig megszervezik a különleges ceremónia előkészületeit. A házasságot vizsgázott, diplomás anyakönyvvezető előtt köti meg a fiatal pár, akár itthon, akár az egyiptomi Hurghadán vagy Dahabban zajlik a ceremónia.

A kalandos esküvőt azok is kérhetik, akik még nem próbálták a búvárkodást. Tapasztalt oktatók néhány óra alatt megismertetik őket a legszükségesebb víz alatti tudnivalókkal. Természetesen a menyasszonyi ruha és fátyol valamint a vőlegény öltönye sem maradhat el: ezeket az iroda biztosítja és a búvárruhára kell felhúzni őket. A násznép szintén részese lehet a ceremóniának, de értelemszerűen csak búvárfelszerelésben alámerülve. A legfontosabb esküvői szolgáltatásokról a búváresküvőt választóknak sem kell lemondaniuk, hiszen a víz alatti házasságkötésről fotók és videofelvételek is készülnek. Egy ilyen esküvő megszervezése az ifjú pár 500-600 ezer forintjába kerül, a kísérők pedig fejenként mintegy 150 ezer forintos költséggel számolhatnak.
 


Azok, akik szívesebben mondják ki a boldogító igent hazánkban, de a helyszínnel kapcsolatos elvárásaik eltérnek a megszokottól, gyakran választják a légi házasságkötést, esetleg egy eldugott, vadregényes erdei tisztást néznek ki maguknak. Ebben az esetben szertartásvezetőt érdemes megbízni, mivel a hivatal ilyen jellegű extrém esküvőkön nem vesz részt. Az esküvő szervezése előtt már hónapokkal célszerű utánajárni, hogy ki és mennyiért vállalja az extrém körülmények közötti esketést, egy extrém kültéri esküvő díja többnyire 50 és 100 ezer forint között változik.

Az extrém esküvők rendezése Magyarországon még gyerekcipőben jár. A légi esketés mellett különleges helyszínnek számít még a felszentelt jánoshegyi kilátó, ahol az ifjú párt pap is összeadhatja, miközben lent a násznép kivetítőn nézheti a ceremóniát. Extrém esküvőt lehet kötni akár hőlégballonon is, de vannak olyan balatoni esküvők is, ahová az ifjú pár motorcsónakkal érkezett.
 


A költségek tekintetében a szertartásvezetőn kívül számolni kell a helyszín bérleti díjával, ha van ilyen. Jármű, hőlégballon, repülő esetében pedig az óradíj megállapításakor az is fontos, hogy hány személy és mennyi időre veszi igénybe az adott "esküvői helyszínt."

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com, TFlotta