Két menyasszony egy esküvő

Napjainkban nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy bizony már van olyan esküvő, ahol két menyasszony áll az anyakönyveztető előtt. Ők is ugyanolyan menyasszonyok, és Ők is megérdemlik azt a kiemelt figyelmet, amit minden lány az esküvője napján.

Magyarországon 2009 januárja óta engedélyezett két egynemű személy házassága, illetve külföldön több országban már templomi szertartás keretein belül is összekötheti életét két hölgy vagy két úr. De milyen legyen a dekoráció? A stílus eltérő? Mi a helyzet a különböző ruhákkal és a tortával? Sok kérdés, melyre segítünk megtalálni a választ.
 

A képre kattintva informálódhatsz a bejegyzett élettársi kapcsolatról!

Kezdjük a leginkább szembetűnővel, a ruhával. Valljuk be, minden lány álma, hogy hófehérben végigvonuljon a padok között. Két menyasszony esetében a hófehér ruhák mellett további megoldások is születnek az aktuális trendeknek megfelelően. A legnépszerűbb opció, hogy mindkét hölgy egy fehér ruhacsodában érkezik az esküvőre. Sok pár választ egyforma kreációt, de előfordul, hogy az egyik hölgy egy rövid, a másik egy hosszabb fehér ruhát visel. Ugyanígy a fátyol is, ritkán van mindkét lányon. Jöhetnek a fejdíszek, csatok és virágkoszorúk!
 

A képre kattintva megtudhatod, mely országok engedélyezik az azonos neműek házasságát!

Ha két kultúra képviselője a két menyasszony, akkor a helyzet némiképp adott. Például az indiai kultúra menyasszonyai nem hordanak fehéret az esküvőn, hiszen számukra ez a gyászt jelenti. Ezért az egyik menyasszony egy színes, még a másik egy klasszikus, hófehér darabot visel. Itt külön megjegyezzük, hogy a színes ruhához igazított dekoráció nagyon jól mutat, illetve a fehéret viselő hölgyön is legyen valami, ami a harmóniát erősíti.
 


Ha a két lány közül csak az egyik ragaszkodik feminin énjéhez, akkor további lehetőség várnak még. A legkézenfekvőbb, ha a másik lány szmokingot húz, mely ritka estben a megszokott fekete vagy szürke. Általában fehérben vagy csontszínben pompázik a mellény és nadrág, illetve a zakó valamikor rózsaszín. A variációk száma végtelen! Nagyon különleges, egyszerű, de mégis nőies.
 


Ha már nadrág, rengeteg gyönyörű, hófehér nadrágkosztüm közül válogathattok az esküvőtökre. Egy tengerparti menyegzőn is csodásan mutat egy laza, könnyed anyagból készült darab. Egy elegánsabb esküvőre azonban maradjatok egy szolidabb, hagyományos darabnál.
 


Ha már megvan a menyasszonyok ruhája, bizony a koszorúslányokra is gondolni kell. Az egyik leggyakoribb szín az esküvőkön a kék és árnyalatai. De sokszor pompáznak a koszorúslányok a szivárvány minden színében, mely jelképezi a Pár identitását is. Csokraik legtöbbször ruhájuk színéhez igazítottak és megegyeznek a menyasszonyokéval.
 


A tortát illetően a marcipán általában két hölgyet mintáz meg. De sokszor valamilyen vicces figura ül a sütemény tetején, vagy egyáltalán semmit nem tesznek oda. Nagyon sokféle variáció van, de mindig azt tartsátok szem előtt, hogy Nektek mi az, ami tetszik, Titeket mi jellemez a legjobban!
 


A dizájn ezeken az esküvőkön a legtöbb esetben romantikus, vintage ihletésű. Száraz virágok, régi kalitkák és hófehér, kopott bútorok... hát nem gyönyörű? Kicsit régies, de mégis trendi. Egy szabadtéri esküvőn még több a lehetőség, hiszen a természetben esküt kötni igazán nagy élmény. A csokrok tekintetében is legyetek merészek, és ha nem szívesen vesz mindkét menyasszony csokrot a kezébe, hát az egyik hordjon egy kis bokrétát a ruháján, mely a menyasszonyi csokor kicsi mása.

Nézd meg a galéria képeit, inspirálódj!


Rengeteg ötlet található az interneten, amivel különlegessé és emlékezetessé tehető két hölgy egybekelése. A Menyegzőlap feladata, hogy minden lány tökéletes menyasszonynak érezze magát az esküvőjén. Az pedig, hogy álmaid férfijével, vagy asszonyával kötöd össze életed, számunkra mindegy. Az igazán fontos a Te boldogságod, szerelmed, a Ti Nagy Napotok!
 

Képek forrása: Pinterest.com