Két vőlegény egy esküvő

Sokak meglepetésére a menyasszonyok mellett egyre több cikkünk szól vőlegényeknek (is). Így van ez most is, hiszen rendhagyó módon nem egy, hanem mindjárt két vőlegényt szeretnénk megszólítani. Fontosnak tartjuk, hogy nemre és identitásra vonatkozó tekintet nélkül, minden házasodni készülőt inspiráljunk és tájékoztassunk.

Korábban már volt szó az azonos nemű párok jogairól és lehetőségeiről itthon és külföldön. Írtunk a két menyasszonyos esküvői trendekről és lehetőségekről, így elérkezett az idő, hogy a másik oldalt is jól megvizsgáljuk. Két vőlegény ugyanolyan lelkesen készül a Nagy Napra, mint bárki más... és ugyanolyan kíváncsiak is.
 

A képre kattintva további információkat tudhattok meg az azonos neműek házasságáról!

A saját nemükhöz vonzódó urak többsége kiemelt igényességgel válogatja ki ruhatárát. Nincs ez másképp az esküvőn sem. Több lehetőség is van, a legáltalánosabb az a felállás, mikor az egyik vőlegény fehér szmokingban a másik feketében van. Ennek további variációja, ha az egyik vőlegény frakkot, a másik öltönyt vagy szmokingot húz.
 

A képre kattintva tájékozódhattok a bejegyzett élettársi kapcsolatról!
 

Gyakran járható egy másik út is, amikor egyforma öltönyben állnak az anyakönyvezető előtt. A nyakkendőtől kezdve a zoknin át az ingig minden egyforma. Itt szeretnék külön figyelmet szentelni a mókás feliratú zokniknak, többféle felirattal kaphatóak és már egyedi szöveg is hímezhető bele. Ha máskor nem, viseljétek a fotózáskor, nagyon különleges.
 


A stílusesküvők is igen népszerűek a két vőlegényes menyegzőkön. És a nemzetiségi lakodalmakkor is szívesen bújnak egyforma ruhába. Nyugaton nagy hagyománya van például, hogy a skót vőlegények nemzeti szoknyát viselnek a menyegzőn. Az egész esküvő dizájnja erre építhető. Nagyon fontosak a hagyományok, és ha az egyik vőlegény skót származású, biztosan jó pont a családnál, ha a másik úr is osztozik vele e szép szokáson.
 


Ha sem a fehér, sem a fekete nem a Ti világotok, akkor sincs baj. A vajszínű öltöny igazán elegáns, és egy nyári esküvőre például kifejezetten ajánlott! Nem lesz benne olyan meleged, mint egy fekete szmokingban, sőt, még az esetleges foltok sem olyan feltűnőek rajta, mint a fehéren. Szolid és elegáns, és illik hozzá a vintage vagy a barokk stílus is.

Nézz szét a galériában, inspirálódj!


A bokréta minden esetben jár az urak mellkasára, melynek természetesen a díszítés színvilágához kell igazodnia... és ha már a virágoknál tartunk, ne higgye senki, hogy a vőlegények nem érdemelnek csokrot. Valóban ajánlatos egy szolidabb, letisztult stílusú csokrot választani. Színben azonban jöhetnek a friss, vidám, nyarat idéző árnyalatok.
 


A vőlegényeknek is lehetnek koszorúslányaik. A legnépszerűbb a feketébe öltözött hölgykoszorú, de sokan választanak halvány rózsaszínt vagy más, élénkebb színt. Ha a dekoráció kellőképpen szolid, nyugodtan megengedhettek magatoknak élénk, extrém színű koszorúslányruhákat. Trend a szmoking is a nyoszolyólányok körében, szerintünk nagyon vagány, és tökéletes egy ilyen alkalomra! Színes nyakkendővel, bokrétával könnyen feldobható!
 


Végül ejtsünk szót a tortától is. Persze a marcipánból a két vőlegényt formázzák meg, de jöhetnek a vicces figurák, öltöny vagy csokornyakkendő marcipánból, stb. Sok tortán, főleg az elegáns, letisztult stílusú esküvőkön nincs is figura a sütemény tetején. Rengeteg változat van természetesen, csak a végén tudjatok választani!

 


Az interneten további ötleteket is találtok, de reméljük, tudtunk segíteni Nektek. Nagyon fontos számunkra a Ti Nagy Napotok is, kérdéseitekkel bátran keressetek minket! Az esküvő egy új élet kezdete. Egy izgalmas, néha nehéz, de mindenképpen gyönyörű szakasz első nagy lépése. Sok boldogságot kívánunk ehhez!

Képek forrása: Pinterest.com