Különleges esküvői helyszín - Esküvő a természet lágy ölén

Szenvedélyes túrázók, vagy a különleges esküvőre vágyók menyegzőjének pazar helyszínül szolgálhat egy mesebeli erdő is, ahol a tiszta vadon és élővilág a maga töretlen módján veszi körbe a jegyeseket és a násznépet. A fák lombkoronáján áttüremkedő napfény, ami végül megpihen a talajon és a bokrok levelein elénk idézheti Robin Hood és a Sherwoodi erdő lélegzetelállító világát. Még csodásabb érzést nyújt, ha a szertartás egy kis patak mellett törté

A környezet után sóvárgók esküdhetnek akár mezítláb is, így még jobban érezve a természetes talaj egyenetlenségét, göcsörtösségét, és ez által szinte teljesen egyé válva a környezettel. A ceremónia utáni fogadást tarthatjuk egy közel eső tisztáson, amit körbevesznek a több száz éves fák, de ha beltéri lakodalmat szeretnénk, vagy az időjárás vagy a terep nem alkalmas kültéri eszem-iszomra, akkor a környékbeli magányos vadászházak kitűnő színhelyt biztosítanak ennek megtartására. A fehér színű kő- vagy vályogfalak és a természetes fagerendák otthonos és kellemes hangulatot árasztanak. Ráadásul a hangerőt sem kell visszafogni. Ha azonban az erdőségekben nem találunk kedvünkre való helyszínt, egy arborétumban, fűvészkertben, meghitt falusi hangulatot árasztó majorban, csodaszép növényvilággal büszkélkedő ranchon vagy modern lovastanyán romantikusan elegáns helyszínt biztosíthatunk menyegzőnknek.


Nem csak a természet-szeretőknek, de azoknak, akik ki akarnak szabadulni a város falai közül páratlan esküvői helyszín lehet az Alföld. A végtelenbe nyúló zöld puszták hazája, ahol a szem látóhatárát nem korlátozzák házak, nem zúgnak el autók, buszok, villamosok a közvetlen közelünkben és dudálásukkal sem szakítják meg a csendet és a békét. Itt kiemelnék két, különböző hangulatú esküvőt.

 

Az egyik egy sugárzóan fényes, meleg nyári napon történik egy repce vagy akár pipacsvirágokkal tarkított réten. A virágrengetegben úgy érezhetjük magunkat, mint Aliz, aki bemászott a nyúl üregébe. A színek és formák egységes kavalkádja, amit maga természet alakított és formált, fantasztikus helyszín lehet egy legendás esküvőre. A tereprendezés sajnos mindenképpen szükséges, de a környék látványán és hangulatán egyáltalán nem ejt csorbát.


 

A másik esküvő egy puszta alföldi síkságon történik, leginkább napnyugtakor. A lemenő nap színvilága rendkívüli: narancssárgái, vörösei, rózsaszínei, lilái és kékei alapeleme egy tetőtől-talpig romantikus esküvőnek. Az Alföld szépsége azonban ezen felül még abban rejlik, hogy az ég és a föld a látóhatáron összeérnek, így szemeink elé egy kimeríthetetlen, fenséges látvány tárul. Mire a szertartás véget ér pont beesteledik és a hatalmas mennybolton megjelenek a csillagok is. A fogadást lehet tartani egy fehér sátorban, a világítást pedig tompa fényekkel és mécsesekkel lehet még romantikusabbá tenni. Az esküvőt megkoronázva pedig világító lampionokat is lehet égnek engedni.

 


Ehhez csodálatosan vonzó helyszínként választhatjuk észak alföld egyik központi helyén található radicionális falusi hangulatot árasztó és hamisítatlan falusi környezetet biztosító majort. Ahol az egymásra talált szerelmespárokat kellems hangulatú és meghitt körülményeket biztosító helyszín várja életük legfontosabb napján.

A Menyegzőlap által ajánlott különleges hangulatú esküvői helyszín:

 

 


A szabadtéri, romantikus esküvőknek egy egyedi és nem mindennapi eleme a lovas esküvő. Ilyenkor a pár tagjai lóháton érkeznek, és a ceremónia után együtt. lóháton is távoznak. A különböző lovardák extra különlegességekkel is hozzájárulhatnak esküvőnkhöz, például biztosíthatnak korhű dáma illetve huszárlovas kíséretet, hintót sőt, olykor-olykor a lovas képek elkészítéséhez saját fotóst is!


 

Romantikus esküvői helyszín inspiráció a szabadban:

 

 

 

Léteznek még úgynevezett spirituális esküvők is, amelyek szintén a természetben köttetnek. Az ilyen esküvők lényege, hogy a két félből, a két lelki társból egy lesz, amit egy különleges esküvői ceremónia keretében valósítanak meg. Többféle spirituális esküvő létezhet. Egyiknél az ősi erőket hívják segítségül, és a nyílt szabadtéren, a természetben a négy elemhez (tűz, víz, föld és levegő) kapcsolódva kötik meg a nászt. Egy másiknál azonban nincs egymásnak tett ígéret, hanem a két félnek a házasság során is megőrzött szabadságáról szól. A gyűrűt is a saját ujjukra húzzák fel, hiszen ha egyik a másik fél szabadságát akarja korlátozni, ott nincs szeretet, szerelem pedig főleg. A spirituális esküvő kevésbé hagyományos, mint az általános esküvők. Egyediségéből kifolyólag, pedig - bizonyos elmondások alapján - széttéphetetlenebb kötelék születik a két fél között.