Különleges esküvői helyszín - Esküvő vízparton, vízparti helyszínek

Ha a szabadtéri esküvőt meg kellene filmesítenünk, akkor bizonyosan egy idillikus képsorral, kezdődne. Szemeink előtt megjelenik egy nyugalmat árasztó tópart, ahol egy vörös szőnyeg kúszik végig a talajon, megtörve ezzel a természetes fű zöldességét. Két oldalán sorakoznak a még üres székek, amelyek mind a tó irányába fordulnak: ennek közvetlen partján áll egy virágokból, növényekből kialakított kapu.

A székeket és az eskető kaput díszítő fehér szalagokat, fátyol-szerű anyagokat néha-néha meglebbenti a tájon áttáncoló kósza szellő. Az egész látványból árad a természetesség, békesség es harmónia. Érződik a levegőben, hogy különleges ez a nap: hamarosan a székeket elfoglalják az izgatott násznép tagjai, a fehér virágos eskető kapu alatt pedig két szülőnek a lánya és másik két szülőnek a fia fogja összekötni az életét. A szabadtéri esküvők olyan érzetet válthatnak ki az emberből, mintha maga az anyatermészet is áldását adná a frigyre.

 


Ha ilyen élményre vágyunk esküvőnk napján, akkor hazánkban több gyönyörű környék között válogathatunk. Gondoljunk csak a Balatonra, ami körül a kisebb-nagyobb települések csodásabbnál csodásabb rálátást biztosítanak a magyar tengerre. Ezen kívül ott van még a méretben kisebb, de szépségben szemernyivel sem kevesebb Velencei-tó, vagy a magyar-osztrák határon elterülő, Sopron környéki Fertő-tó.

 


Az ilyen a helyszínek azért kedvezőek, mert többféle lehetőséget is felkínálnak a jegyesek pároknak. Olyanok számára is kielégítő megoldásokat nyújtanak, akik csak a ceremóniát képzelik el a szabad ég alatt, de az esküvő utáni fogadást már inkább beltéri helyszínen, kényelmes keretek között szeretnék megvalósítani. A tó környéki hotelek, éttermek, vagy akár csárdák szeretetettel várjak a házasulandó párokat, hogy szolgáltatásaikkal minél felejthetetlenebbé tegyék a nagy napot.
 

 

Akik azonban a zöld természetben, fűzfák árnyékában, a víz közelében szeretnék tölteni esküvőjük teljes napját, szabadon valóra válthatják minden vágyukat, kültéri környezetben ugyanis szó szerint nem állnak falak a fantázia útjába - a határ a csillagos ég. Akár nyári, akár téli esküvőt tervezünk, mindkét esetben állíthatunk fel sátrat, ami védelmet nyújt a tomboló hőség, a nap égető sugarai, illetve a téli hó és fagy ellen - ez utóbbi esetben nem árt odafigyelni, hogy elég fűtőberendezéssel legyen felszerelve, meleg időben pedig a ventillátorok használata praktikus megoldás. Nyáron mindenkeppen számolnunk kell a vízpartok egy kevésbe előnyös tulajdonságával: az olykor-olykor igencsak felerősödő széllel, ami felveri a hullámokat, így a hangosításra is külön oda kell figyelnünk. Ezek mellett nem célszerű ilyenkor a menyasszonynak kibontott hajat viselnie, és a sátor kiválasztásánál is fontos, hogy ellenálljon a légáramlás kifürkészhetetlen szeszélyeinek.

 

 

Vízparti esküvői helyszínre vágysz? Akkor ez lehet akár egy állóhajó, de a folyón, tavon sikló hajón is meg lehet kötni álmaink esküvőjét. Előnye mindenképp a lenyűgöző, újra és újra megújuló, változatos panoráma, akárcsak ha Budapesti Duna-kanyarra vagy a Budapest-Esztergom távolságra gondolunk, ahol a hegyek szinte összeérnek a víz fölött. Erre van lehetőség a Balatonon, a Dunán és a Tiszán is hogy csak a híresebbeket említsük.

Ha azt szeretnéd, hogy professzionálisan és egyéni kívánságokat figyelembe véve szervezzék meg a NAGY napot, és gondoskodjanak arról, hogy minden esemény egy felejthetetlen élménnyé váljon, akkor vedd fel a kapcsolatot a T-Flotta szervezőivel! Cégük közel 10 éve foglalkozik hajós esküvők lebonyolításával illetve a szárazföldi ceremónia megszervezésével.

A Menyegzőlap által ajánlott különleges esküvői helyszín a Balatonon:

 

 

Ha csodálatosan szép festői Magyar tengeren, a Balatonon tervezed exkluzív esküvődet, a 23 hajóból álló hajóflotta hangulatos környezetet biztosítanak esküvőd megrendezéséhez és lehetővé teszik a pár főtől akár több száz fős esküvők, családi- és szakmai rendezvények megtartását is.

A Menyegzőlap által ajánlott különleges esküvői helyszín a Balatonon:

 

A Dél-Alföld egyik legromantikusabb esküvői helyszínét Szegedhez közel egy csodálatos, hatalmas ranchon találjuk. ahol a boldogító igen-t a gazdag és színpompás növényvilág, a kis tavak társaságában, a romantikát fokozó kis hidak és a vízesések meghitt környezetében mondhatjátok ki egy csodaszép örök emléket biztosítva menyegzőtök napjának. Ahol a helyszín tulajdonosa különösen ügyel az esküvőjüket ünneplő párok minden kívánságára, kényelmére, többek között egyedi tervezésű sátrunk van, melyben nyáron is hűvösebb van mint kinn, és fűthető is hűvösebb éjjelek idején. A sátor, a pavilon és a vendégek szabadtéri székei elhelyezésénél figyelembe veszik a délutáni nap állását is. Emellett szálláshelyet is tudnak biztosítani a pár meghívottai számára.

 

 

A kültéren tartott esküvők nagy előkészületeket igényelnek. Mindenekelőtt meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a kiválasztott helyszínen engedélyezik-e a szertartást az illetékes hivatalok, és ha igen akkor melyek a feltételei (például pénzdíj, egyéb feltétel). Ezek után, mivel a külső helyszínek időjárás-függők, tanácsos egy beltéri esőhelyszínt is választani a biztonság kedvéért, ami lehetőleg ne az előzőleg már kiválasztott beltéri fogadás helyszíne legyen – kavarodás lehet ilyenkor, hogy melyik vendég hivatalos a ceremóniára, és ki csak a fogadásra.


 

Ha szeretnél elegáns ám csöndes, nyugodt helyszínt esküvőd napjára, távol a nagyváros zajától, akkor a Római-parton közvetlenül a Duna partján elhelyezkedő hotel hangulatos környezetet biztosít exkluzív esküvőd megrendezéséhez. A hatalmas gondozott park, a szemet gyönyörködtető csodálatos panoráma, a finom ételek, a természetben megtartott szertartás, azt követő fogadás varázslatossá és felejthetetlenné varázsolja menyegződ napját.

 

A Menyegzőlap által ajánlott helyszín Budapesten a Duna-parton:

 

 


A meleg időben tartott esküvőknek ezeken kívül elengedhetetlen feltétele, hogy legyen sok hűsítő folyadék (víz) és árnyékos hely, ahova be tudunk menekülni az égető sugarak elől (például sátor). Naptejet használni is hasznos, és az ételek kiválasztásánál is fontos szempont, hogy ne legyenek hamar romlandóak. A szabadtéri esküvőknél érdemes gondolni arra is, hogy a vendégek szemébe ne süssön a nap – ehhez terepfelmérés szükséges, hogy a nap milyen fényszöget vet az esküvő kiválasztott időpontjában, és ehhez mérten hogyan ültessük a násznépet.

Helyszín inspirációkat láthatsz a galériakép linkjére kattintva!

 


Egy kültéren tartott esküvő kiragadja az embert – a jegyespárokat és a násznépet is – a mindennapok monotonitásából, a város szürke falai közül, az folytonos idegeskedésből. Egy nyugalmas oázis, elvágva a világ szűnni nem akaró rohanásából. Az ilyen menyegző örök emlék marad, amire boldogan lehet visszaemlékezni a házasság alatt esetlegesen előforduló nehezebb időszakokban, erőt lehet meríteni belőle, hogy milyen fantasztikus nap is volt az, amikor rajtunk, a kedvesünkön és az általunk szeretett embereken kívül nem volt más, csak a föld és a mennybolt.