Külső esküvői helyszín választása

Tippek és különleges megoldások arra az esetre, ha külső helyszínen képzeled el az esküvődet. Mert bizony nem mindegy, hogy egy tó partján vagy egy végtelen mezőn mondod ki a boldogító igent... és mi van, ha szakad az eső?


A szabadtéri esküvők varázsa semmi mással nem pótolható. A természet jótékonyan körülölel Titeket, szeretteitekkel és barátaitokkal együtt. Nincs is romantikusabb egy levendulákkal tarkított réten, vagy egy naplemente előtti tóparton örökhűséget fogadni egymásnak. Ezeken a helyszíneken figyelni kell a bogarak, rovarok és madarak jelenlétére is. Különösen ha a násznép tagjai között van, aki allergiás a csípésükre.
 


Nagyon fontos, és nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy az időjárás nagyban befolyásolja a menyegző kimenetelét. Ha van b és c tervetek is, akkor semmiféle baj nem érhet. Az eső ellen ajánljuk, hogy olyan sátrakat állítsatok fel,m melynek teteje megvád az aerős nap sugaritól és az esőtől is és akár az oldala le is engedhető, ugymond zárhatóvá válik a tér ha nagyon rosszra fordul az idő. Ám legkényelmesebb az, ha az adott kiválasztott helyszínen van leehtőség rossz idő esetén bent tartani a lakodalmat.

A galériába természetes stílusú esküvői inspirációkat gyűjtöttünk össze!


A külső helyszínnel kapcsolatban fontos elmondanunk, hogy nem minden anyakönyvvezető vállal polgármesteri hivatalon kívüli esküvőt, ha igen szinte mindenhol boros áron teszik ezt. Tájékozódni kell, kérdezzetek meg több hivatalt is, nézzetek szét az anyakönyvi hivatalok információs oldalán. Ha semmiképp nem sikerül megegyezni, válasszatok olyan szertartásvezetőt, akinek nincs lehetetlen. A szertartásvezetésről bővebben a linkre kattintva tájékozódhatsz. 
 


Nem csak eső ronthatja el a szabadtéri menyegzőt. A rekkenő forróság ugyanolyan problémákat okozhat. Gondoskodni kell hűsítő folyadékról, árnyékról, és ha erre lehetőség van ventillátorokról is. Szintén jópofa , ötletes megoldás lehet, ha a meghívót egy legyezőre nyomtatjátok, így egyszerre praktikus és informáló lesz.
 


A szabadtéri helyszínnek megközelíthetőnek kell lennie. Nem várhajuk el idős rokonoktól, hogy egy őszi esküvőn, a nedves avaron kapaszkodjanak fel arra a dombra, ahol először randevúztatok. Szép gesztus, ha itt tartjátok a fotózást, de a menyegzőre keressetek más helyszínt. Kivéve persze, ha megoldható a rokonok szállítása a székekig! Mert ugye nem szabad erről sem megfeledkeznünk! Kellenek a székek, vagy más ülőalkalmatosságok, hogy kényelmesen nézhesse végig a vendégsereg a fogadalomtételt.
 


Mérjétek fel a terepet, minden eshetőségre gondoljatok, és megfontolt döntést hozzatok. Ha úgy érzitek, mégsem a szabadtéri esküvő a megfelelő számotokra, a másik végletről is tájékozódhatottok az esküvői helyszín rovatunkban!

Nézz meg néhány külső esküvői helyszínt inspirációként

Képek forrása: Strictly Weddings, Pinterest.com