Milyen esküvői járművet válasszak?

Nem is gondolnánk, mennyi minden múlik az esküvői jármű választásán, hiszen ez meghatározza a nagy "belépőtöket"! Természetesen ennek is megvan az etikettje... Íme, néhány ötlet és tipp, hogy megtaláljátok a tökéletes járművet!

Az esküvői jármű kérdésének tisztázását sem szabad az utolsó pillanatokra hagyni. Jó, ha már a Nagy Nap előtt 4-5 hónappal lefoglalni a kiválasztott limuzint, hintót, autót stb. Maga a tökéletes jármű megtalálása is olykor sok időbe telhet... Elegáns, vintage autót vagy grandiózus, figyelemfelkeltő limót szeretnétek? Romantikus esküvőt terveztek négylovas hintóval, vagy inkább az extrém megoldásokat kedvelitek?

Etikett

Sokan döntenek úgy, hogy a vőlegény és szülei egy külön járművel mennek a helyszínre, mivel a legtöbb menyasszony ragaszkodik ahhoz, hogy a vőlegény a ceremónián lássa először az esküvői ruhában. Akik megtehetik, erre hasonló járművet fogadnak, mint a menyasszonyé, akik viszont inkább spórolnának a költségeken, azok általában csak a menyasszony bevonulására koncentrálnak. Ha a menyasszony és vőlegény külön-külön járművekkel mennek, akkor az a szokás, hogy a szülőkkel utaznak. Ha a koszorúslányok és tanúk közeli családtagok, barátok és inkább velük utaznának, illetve a szülők kényelmét tartják szem előtt, akkor is elfogadott és kedves gesztus, hogy a szülőknek egy külön járművet bérelnek, amely a helyszínre szállítja őket, így ők már a ceremónia helyszínén várhatják a párt, amikor azok megérkeznek. Magyarországon azonban a legtöbben a hagyományos megoldás mellett döntenek, azaz hogy a vőlegény és a menyasszony egy autóban érkeznek a ceremónia helyszínére és úgy is távoznak. Éppen ezért ragaszkodnak sokan egy luxusautóhoz, limuzinhoz vagy más különleges, egyedi esküvői járműhöz.

 

 

Válassz a Classic Auto Szeged csodálatos járművei közül, járulj hozzá ahhoz, hogy a Ti nagy napotok igazán egyedivé és felejthetetlenné váljon! Szolgáltatásaik közé tartoznak többek között Old-timer, Jaguar Mark IX, Daimler Limousine, Armstrong Siddeley Hurricane, a klasszikus autók kölcsönzése esküvőkre és egyéb rendezvényekre - Szegeden és országosan elsőként és egyedüliként!

Választékukban az '50-es és '60-as évek angol autóritkaságai találhatók, olyan exkluzív és teljes körűen restaurált különlegességek, melyek garantáltan bármely esküvő ékkövei lehetnek.

Biztosak vagyunk benne, hogy Téged is magával ragad majd a kor szelleme, és kedvet kapsz ahhoz, hogy egy ilyen antik autóval koronázd meg a várva várt pillanatot. Elegáns, vintage esküvődre válaszd a tökéletes és stílusos érkezéshez illő modellt!

Látogass el a Classic Auto Szeged honlapjára, vagy hívd őket telefonon! Telefonszám: +36 20 362 8885

Nézd meg a csodaszép autóritkaságokat és válassz közülük!

 


 

Esküvői jármű típusok

Divatos és modern limuzinok

A limuzin kényelmes, könnyen elfér benne a menyasszony ruhája - még ha terebélyesebb is -, a vőlegény és még a koszorúslányok is beférnek. Bár nem olyan romantikus, mint egy lovas hintó és nem olyan előkelő, mint egy antik autó, azonban ha a megfelelő modellt választjuk, akkor egy limuzin is lehet visszafogottan elegáns, fényűző vagy éppen csábító, ráadásul garantált az abszolút sikeres belépő, ha egy ilyen hosszú, tekintélyt parancsoló járművel jelentek meg a helyszínen!
 

 

Limuzin bérléssel még emlékezetesebb lesz a Nagy Nap! Elegáns megjelenésükkel és maximális kényelmükkel több amerikai elnököt is kiszolgáltak már - így a Ti esküvőtökre is exkluzivitást nyújt ez a megoldás. Nagy élmény a párnak és az egész násznépnek is, ha az esküvői menet élén egy limuzinban utazik az ifjú pár - és a násznép egy része is akár, ugyanis az autók 8+1 személyesek. Ráadásul kérésetekre esküvőtök napjára a limót pompás virágdíszekbe is öltöztetik. A limuzinokat egész napos lagzikra is kibérelhetitek, a polgári ceremóniától kezdve, a fotózáson át, egészen a lakodalomig.
 

Gyönyörű old timerek - a klasszikus és a vintage stílus kedvelőinek

Az antik, régi autók gyönyörűek és szuper elegánsak! Csupán néhány virágdíszítész, szalag, vagy egy elegáns felirat szükséges, amellyel egyszerű díszíthetjük a kiválasztott autót - semmi szükség a túldíszítésre! Ha a menyasszonynak kifejezetten terebélyes a ruhája, vagy ha a koszorúslányokkal együtt szeretne utazni, akkor nem biztos, hogy a legkényelmesebb megoldás lehet.
 


Romantikus hintók

A klasszikus, hercegnős báli ruha mellé hintó is dukál. Titkon azért minden lány fejében megfordul az a gondolat, hogy milyen lenne, ha Hamupipőke varázslatos hintóján repülhetne a templomba. Szerencsére manapság már rengeteg szolgáltató készít díszesebbnél díszesebb hintókat, hogy utazás közben is hercegnőnek érezhesd magad.

A lovaskocsik, hintók abszolút romantikusak, a legjobb azonban, ha csak jó idő esetén választjuk ezt a járműtípust, hiszen erősen szeles vagy esős időben előfordulhat, hogy a menyasszony toalettje megsínyli az utazást.

 


Álmai esküvőjét terveztek? Milyen fogatot szeretnétek? Landauer hintó esetleg cziráky hintó? Díszes fogatok a Tenkes Kapitánya Lovastanyától, melyek valóra váltják legszebb esküvői álmotokat! Vedd igénybe esküvői fogat szolgáltatásainkat, érkezzetek a házasságkötés helyszínére az ünnephez méltóan. Kérésre, különleges, kettes-, négyes-, ötös-, hatos fogatokkal vállalnak esküvőkre sétakocsikázást.

Tudj meg még többet róluk, kattints a galériakép linkjére!

Sportautó

A modernebb, exkluzív esküvőkre ajánljuk a vagány, luxus sportautókat. Ha a vőlegényed rajong értük, esetleg ő maga is versenyző, akkor kötelező darab, különben is nagyon vagányul fogsz mutatni, amikor kiszállsz abból a mesés autóból, a mesés ruhádban. Nem célszerű nyitottat választani, mert könnyen szétfújhatja a menetszél a toaletted!
 


Motorok és kerékpárok

Nagyon jól nézhet ki egy motor, vagy bicikli is, főleg egy vintage vagy bohém esküvőn. Ez utóbbira ugyan bajos a felszállás habos-babos ruciban, de a motorhoz felszerelhető oldalkocsi kényelmes és praktikus! Persze a bukósisak kötelező, a hajpróbán illik ezt is felvenni, nehogy élesben derüljön ki, hogy nem jó a fejedre. Ha az előbb említett vintage, retro vagy bohémabb stílusra vágytok, akkor az ehhez illő darabot válasszatok, amelyiknek például egy vespa robogó, régi típusú kerékpár, esetleg még a kétszemélyes biciklit is megkockáztathatjátok...
 


Extrém esküvői járművek

A víz közelsége miatt a parton tartott esküvők esetén nagyon hangulatos tud lenni egy hajó, vitorlás, extrémebb esetekben pedig a kajak, kenu vagy Jetsky bérlése is. Hawaii-n lehet például kenuval, szörfdeszkán a vízben kelni a "közös" útra. Különlegességet adhat a saját kezűleg készült kenu - már ha valaki a famegmunkálás szerelmese is. Másik grandiózusabb megoldás az esküvőt a vízen tartani, egy hajó fedélzetén. Egyedülálló élmény, szárazföldtől távol Poszeidón színe előtt fogadni örök hűséget egymásnak.
 


Szintén népszerűek az extrém belépők hőlégballonon, szárnyas hajón, villamossal vagy a trolival. Ha nosztalgikus esküvőre vágytok, válasszatok old timer autót vagy egy igazi vonatot! A MÁV Nosztalgia vonatokban lehetőség nyílik esküvőt is megtartani. Biztosan mindenkit magával ragad majd a helyszín, remek választás egy 20-es évekbeli témára szőtt esküvőre.
 


De mi van akkor, ha a vőlegény nem szereti az autókat, ugyanakkor a mezőgazdasági vagy logisztikai szférában dolgozik? Így volt ezzel egy kínai vőlegény is, aki targoncával ment választottjáért a Nagy Napon. Persze nagy fennakadást okoztak, hiszen ezek a járművek nem túl gyorsak. A targonca, traktor és más nagyobb méretű járműveket csak akkor ajánljuk, ha csupán rövid távról van szó. Emellett nem kényelmükről híresek, erre készülj!
 


A vendégek szállítása

Hazánkban is egyre gyorsabban terjednek el a külföldi szokások, úgy válnak egyre változatosabbá az esküvői autók is. Sok menyasszony ragaszkodik a limuzinhoz, amely kellő figyelmet és feltűnést kelt, mások viszont jobban kedvelik a divatosabb vintage autókat, régi modelleket. Az igazán romantikus és klasszikus stílusú menyasszonyok a hintót választják, illetve sokan gondoskodnak vendégeikről is, kisbuszokkal vagy egyéb szállítási módszerekkel, hogy ha a két helyszín messzebb van egymástól. Mindegyik járműnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de az etikett szempontjából egyik sem zárja ki a másikat...
 


Ha viszonylag kisebb létszámú vendég szállításáról kell gondoskodnunk, intézhetünk egy-két taxit, ami gyors, kényelmes és igazán hangulatos megoldás lehet. Néhány társaság extra szolgáltatásokat is bevezet, igényeitek szerint, érdemes azért a tarifákról előtte értekezni, ami jól jöhet még később, amikor a vendégek szállingózni kezdenek hazafelé.

Kétségkívül elegánsabb, ám kevésbé költségkímélő változat, ha mindenkiért kocsi jön, mint régen az úri báloknál. A lovas kocsik sora nagyon hangulatos, kiváló választás bármilyen évszakra! Télen csupán a kisebb távokra ajánlott és gondoskodjatok pokrócokról is! Szintén hasonlóan jó választás lehet az old timer, külön sofőrökkel, amiben egy kisebb család is elfér. Vintage esküvő legjobb választása!

Még több inspirációért kattints a galériakép linkjére!

Képek forrása: www.pinterest.com, greenweddingshoes.com