Milyen virágdíszekre lesz szükséged az esküvőn

A virágok az esküvő egyik legfontosabb díszei. Találkozunk velük szinte valamennyi helyszínen, nagyban hozzájárulnak az esküvő szépségének és színvonalának emeléséhez.

A virágok az esküvő egyik legfontosabb díszei. Találkozunk velük szinte valamennyi helyszínen, nagyban hozzájárulnak az esküvő szépségének és színvonalának emeléséhez.

A virágdíszek gyönyörűvé varázsolják:

Most a menyasszonyi csokorhoz közvetlenül kapcsolódó virágdekorációkkal foglalkozunk, mint a vőlegény kitűző, az eldobó csokor, a koszorúslány csokor, a szülő köszöntő csokor és az autódísz.

Vőlegény kitűző: A vőlegény zakójának hajtókáját díszítik vele, formája igen változatos lehet, régebben a nagyobb forma volt, ma már inkább az elegánsabb, kisebb forma a divatos.

Egy fontos szabály van, amit a figyelmetekbe ajánlok: A virág, amiből készítik, mindig a menyasszonyi csokorban is megtalálható virág legyen.

Általános szabály minden kitűzőre, hogy színében harmonizáljon a menyasszonyi csokorral és az esküvői dekorációval.

Ma már a virágkötők igen változatos és fantázia dús kitűzőket készítenek, ezért - ha csak nincs konkrét elképzelésetek – bízzatok bennük és kérjetek ötleteket! A vőlegény kitűzőt egy a biztosító tűhöz hasonló szerkezettel lehet rögzíteni a zakóhoz, azonban létezik egy másik, nálunk már alkalmazott, de még nem nagyon elterjedt megoldás amellyel úgy lehet rögzíteni a kitűzőt, hogy nem kell a ruhát megszúrni.

Tanú kitűző: Funkciója a vőlegény kitűzőhöz hasonló, általában egyszerűbb, élővirágból készült kitűző. Döntésetek szerint lehet a tanúk házastársának és az örömszülőknek is készíttetni.

A dekoráción kívül van még egy praktikus funkciója ezeknek a kitűzőknek, ugyanis a násznép - akik egy része akkor találkozik egymással először – így tudja, kik azok, akik az ifjú pár közvetlen hozzátartozói.

Vőfély kitűző: Van olyan vőfély, aki saját kitűzőt visel, de rendelhettek élővirágból is vőfély kitűzőt. Ez általában nagyobb méretű, szalagokkal díszített és egyszerű virágból készül.

Eldobó csokor: Egy külföldről átvett mókás babona fontos kelléke. A házasságkötés után,

a násznépben lévő hajadonok felsorakoznak, és a menyasszony háttal állva közéjük dobja a csokrát. A babona szerint, akinek sikerül elkapnia az fog legközelebb férjhez menni.

Sok menyasszony nem akarja a saját csokrát eldobni és ezért készíttet eldobó csokrot.

Az eldobó csokor a menyasszonyi csokor egyszerűsített és olcsóbb változata, amivel meg lehet ezt a kis mókát csinálni.

Egy jó tanács: még a szertartásra menet előtt bízzatok meg valakit, aki az eldobó csokrot a megfelelő pillanatban a menyasszonynak átadja!

Koszorúslány csokor: Ha felkértek koszorús lányokat, rendeljetek nekik életkoruknak megfelelő, a ruhájukhoz illő csokrot. Ez nem túl nagy költség, de örömet szereztek vele, és az esküvő eleganciáját is emeli. Bízzátok a virágkötőre ő tudni fogja milyet készítsen!

Szülő köszöntő csokor: A házasságkötési ceremónia egyik legmeghatóbb pillanata, amikor az ifjú pár megköszöni szüleinek azt, hogy felnevelték őket. Ilyenkor virágcsokrot szoktak adni az örömszülőknek.

Ez a csokor lehet egyszálas vagy nagyobb, ez pénztárca és döntés kérdése, de egy néhány dolgot figyelembe kell venni. Van – e kedvenc virága az örömszülőnek? Mivel valószínűleg végig szem előtt lesz, olyan virágból készüljön, ami kibírja lakodalom végéig. Lehetőleg harmonizáljon az esküvői dekorációval.

Autódíszítés: Rendkívül sok variáció lehetséges. Lehet díszíteni az autó elejét, motorházát, tetejét, oldalát, csomagtartóját, hátulját. Legszebbek az élővirágból készült díszek, de díszítettünk már csak szalaggal és a kettő kombinációjával is. Ha van konkrét elképzelésetek, azt egy jó virágkötő biztosan meg tudja valósítani. Ha nincs kérjetek tanácsot tőle, valószínű tud mutatni fényképeket az általa készített munkákról.

Azt, hogy milyen színű és márkájú autót kell majd díszíteni lehetőleg időben döntsétek el. Az autó tulajdonosának nem kell aggódnia attól, hogy megsérül az autója, ma már olyan módszerek vannak, amivel ez kizárt.

Néhány dolog, amit feltétlenül figyelembe kell venni:

Az autódíszben felhasznált virágok színben harmonizáljanak a menyasszonyi csokor virágaival! Olyan virágokat válasszatok amelyek kibírják az autókázást és az esetleges meleget is! Költségkímélő megoldás lehet, ha az autódíszt felhasználjátok az éttermi díszítésnél is. Ez műszakilag megoldható, a dísz egy öntapadós tartóba készül, ezt egy mozdulattal le lehet venni az autóról. Ebben az esetben figyelni kell arra, hogy az éttermi dekorációval is összhangban legyen!

És a végén egy jó tanács!

Az autódíszek – bármilyen jól is rögzítették őket – nem bírják a nagy sebességet! 50 – 60 km/órás sebesség felett a menetszél már akkora, hogy kárt tehet bennük. Ezért már a tervezésnél figyeljetek, hogy ne kelljen rohanni egyik helyszínről a másikra, számoljatok kényelmes menetidővel!

Ne feledjétek, a virágdekorációk legfontosabb funkciója, hogy kiemeljék az esküvő szépségét, eleganciát és harmóniát tükrözzenek a résztvevők felé. Azt közvetítik, hogy számotokra fontos ez az esemény, ezért, ha csak lehet ne ezen akarjatok spórolni.

Képek forrása: pinterest.com