Mit kell tudnod a jó helyszín kiválasztáshoz?

Mit kell tudnod a jó helyszín kiválasztáshoz?

Tippek az esküvői helyszín kereséséhezGondot okoz az esküvői helyszínkeresés? Idegeskedik azon, hogy vajon a legmegfelelőbb helyszínt választotta-e a nagy napra? Segítségünkkel gyorsan és könnyen úrrá lehet az ilyenkor gyakran előforduló káoszon és kétségbeesésen: mikor, hol, kivel, mit, hogyan?

Minden pár arról álmodik, hogy megtalálja a tökéletes helyszínt az esküvőjére, ami tudjuk, talán az egyik legnehezebb feladat a ceremónia megszervezése során. Az anyagi tényezők és az elhelyezkedés mellett számos más szempontot is figyelembe kell venni, hogy megtaláljuk a számunkra legalkalmasabb helyszínt.

Vegyük is sorra őket:

  1. Nagyon fontos a dátum kiválasztása. Azonban célszerű nem csak egy időpontot meghatározni, hanem alternatív dátumokban is gondolkodni, arra az estre, ha az általunk megfelelőnek talált helyszín már foglalt lenne.
  2. Tanácsos felmérni a vendégek összetételét és létszámát. Hiszen ha nem a létszámnak megfelelő helyszínt választunk, úgy a döntésünk az egész eseményre rányomhatja bélyegét: természetesen senki sem akarja a vendégeit egy szűkös helyre bezsúfolni, azonban a túl tágas tér is kellemetlenül érintheti a meghívottakat, mert azt az érzést váltja ki belőlük, hogy nem „töltik ki” a helyiséget és a félig üres terem kényelmetlenséget, személytelenséget sugall.
  3. Ha tudjuk előre, hogy az est folyamán a táncé lesz a főszerep, akkor a helyszín nagyságát ne csak a vendégek elhelyezéséhez mérjük, hanem megfelelő nagyságú táncteret is hagyjunk.
  4. Amennyiben a vendégek között sok kisgyerek van, úgy érdemes végig gondolnunk, hogy az ő kényelmük érdekében tudunk-e a helyszínen kialakítani gyerekjátszót valamint, hogy a helyszín biztosít-e nekünk szakképzett gyerekfelügyelőt. A gyerekjátszót érdemes egy külön helyiségbe tenni.
  5. Az egyéb helyiségek megléte nem csak a gyerekjátszó miatt fontos, hiszen az esküvő során szükségünk lehet öltözőre, pihenő szobára valamint az esetleges zenekarnak és a vendéglátó cégnek háttér helyiségre. Így a helyszín kiválasztásánál ne csak a vendégtereket nézzük meg, hanem az egyéb kiszolgáló- és háttérhelyiségeket is.
  6. A színhelyek számbavételekor mindenképp győződjünk meg arról, hogy az adott helyszínen más esküvő vagy rendezvény nem kap helyet párhuzamosan a mi esküvőnkkel, hiszen annál nincs rosszabb, amikor két esemény vendégei keverednek egymással az előtérben vagy egyszerre több menyasszonnyal futunk össze a mosdó előtt. Továbbá járjunk annak is utána, hogy vendégeinkkel meddig maradhatunk a helyszínen. Ugyan mindenki azt szeretné, hogy a nagy nap felejthetetlen legyen és az ünneplés örökké tartson, de mérjük fel, hogy a bérleti díj milyen időtartamra vonatkozik és mennyi plusz költséggel jár az esetleges továbbmaradás.
  7. Ugyanígy érdemes azt is kideríteni, mikortól vehetjük birtokba a termet, az esetleges előkészületek, dekorálás céljából.
  8. Javasolt, hogy már az esküvő szervezésének kezdetén határozzuk meg az esemény tematikáját, színvilágát, stílusát, hiszen ha mindezekről már a legelején konkrét elképzelésünk van, akkor biztos, hogy a meghívótól kezdve a menyasszonyi ruhán keresztül a dekorációkig minden egységesen összhangban lesz és harmonizálni fog egymással. A legjobb módja annak, hogy az esemény otthonául szolgáló különtermet is az elképzelésünknek megfelelően díszítsük, ha egy, a színek és stílusok tekintetében semleges helyszínt választunk. Így a virág, textil, fény és egyéb díszítőelemeknek csak a képzeletünk szab határt.
  9. Végül ne feledkezzünk meg a helyszín berendezéséről és technikai felszereltségéről sem. Nem csak anyagilag járunk jobban, ha a helyiség bérleti díja már tartalmazza a bútorzatot (székek, asztalok, könyöklők) valamint a technikai eszközöket (hangosítás, projektor, vászon, színpad), de rengeteg idegeskedéstől is megóvhatjuk magunkat, ha nem kell mindezeket külön bérelni, a helyszínre szállíttatni és a helyszín által biztosított, kipróbált technikai eszközöket használhatjuk a lakodalom során.

Amint láthatjuk tehát, egy igazán jó, az elképzelésünknek megfelelő esküvői helyszín kiválasztása rengeteg tényező függvénye, s ha ezek közül akár csak az egyik összetevő nem teljesen megfelelő, az egész esküvő sikere múlhat rajta. Ezért érdemes tapasztalt és gondos kezekben tudni a szervezést és egy jól bejáratott, sokak által ismert helyszínt választani a nagy napra.

Nézd meg a helyszínt kínálatot is! Lépj be az esküvői szolgáltatásokba és akár különleges esküvői helyszín, akár helyszín - éttermet legyen is az elképzelésed, tudsz válogatni a helyek között és információt szerezni róluk!