Jótékonykodj az esküvődön!

Jótékonykodj az esküvődön!

Melyre hosszú évtizedek múltán is örömmel gondolhattok vissza, hogy a Ti "Nagy Napotok" által, egy döntésetek által egy érző lény is esélyt kapott az új életre, a boldogságra. Méltán lehettek büszkék magatokra e nemes és nagylelkű cselekedetért!

Csupán egy nagy elhatározás és egy picike erőfeszítés szükséges ahhoz, hogy mindez valóra is váljon! Külföldön már évek óta elterjedt ez a fajta jótékonysági kezdeményezés, mely egyszerűen csodálatos! A Menyegzőlap felvállalta 2015-ben, hogy hazánkban is életre hívja ezt a jótékonysági mozgalmat, mellyel sokaknak tud majd segíteni és reméli, hogy a mozgalom végérvényesen megveti lábát a hazai menyegzők világában és sok szívet - lelket képes lesz megszólítani.

Neked egy apró gesztus, neki egy ESÉLY az ÉLETre!

Hogyan segíthetsz, mint menyasszony vagy vőlegény?

A lehetőségek tárháza végtelen, a legapróbb segítség is rengeteget jelent! Sokféleképpen kivitelezhető és beépíthetitek azt az esküvőtök menetébe. Első és legfontosabb, hogy az elhatározás után a csatlakozást követően, vendégeitek meghívásakor ezt feltétlenül jelezzétek számukra is, utaljatok rá, hogy ESKÜVŐTÖKKEL csatlakoztatok a mozgalomhoz. Ez lehet döntésetek szerint, akár a meghívó stílusában jelezni vagy egyszerűen kézírással, géppel nyomtatva ráírhatjátok egy papírlapra, pauszlapra, melyet a meghívó mellé a borítékban adtok oda a vendégeiteknek tájékoztatásul vagy megtehetitek ezt egy elektronikus levélben, emailben is, hogy tájékoztatjátok a násznépet az elhatározásotokról...

Az a fontos, hogy elhatározásotok és, ennek híre eljusson vendégeitekhez is, hogy meg tudjon valósulni a támogatás közös erővel. Az információs levélben jelöljétek meg azt az állatvédő szervezetet, akinek a javára szeretnétek jótékonykodni - jó, ha javasoltok egy Általatok megnevezett jelképes összeget is vendégeiteknek, amivel támogathatják az ügyet, mely lehet néhányszáz forint/ vendég, így senki nem érti félre, hogy itt most neki több ezer forinttal kötelező lenne támogatni eme nemes, Általatok fontosnak tartott célt.

Például:

Kedves ..... !

Tudatjuk minden meghívott vendégünkkel, hogy esküvőnkkel csatlakoztunk a Jótékonyság az esküvőn mozgalomhoz. Közös életünket úgy szeretnénk indítani, hogy támogatjuk az arra rászorulókat és szeretnénk, ha elhatározásunkhoz Ti is csatlakoznátok, hogy közös erővel, közös támogatással biztosítsuk az élhető életet egy elesett, bajbajutott kisállat számára, akinek ezzel az ÉLETET tudjuk visszaadni. Számunkra ez a jótékonysági ügy nagyon fontos, így kérünk támogassátok a gyűjtést a Magyar Westie Fajtamentő Egyesület / Etyeki Állatvédők Egyesület / stb. javára egy jelképes összeggel, pl. 400 - 500 - 1000 Ft-tal.

Köszönjük a támogatást!

Néhány ötlet támogatási lehetőségként:

 • pénzbeli támogatás
 • örökbefogadás
 • virtuális örökbefogadás
 • Tárgyi adományok


A támogatás, gyűjtés tényleges formáját, amit szeretnétek kivitelezni esküvőtökön, azt előzőleg egyeztetjük, adunk javaslatokat, ötleteket, mellyel nagyszerűen, lélekmelengető és felemelő módon tudjátok kivitelezni a tényleges jótékonysági támogatást!

Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva


Egyszerű, mégis nagyszerű az ötlet, hiszen így a Ti boldogságotok másokat is boldoggá tehet, ÉLETET menthettek meg e döntés által!

Külföldön például már nagy hagyománya van az alábbiaknak: A köszönőajándékok kisebb költségvetésből való elkészítésével spórolhattok, és ezt a megtakarítást is felajánlhatjátok a kiválasztott állatvédő egyesület számára, akit a jótékonysági mozgalom által segítünk.

Ahol van menyasszonyi tánc, menyecsketánc ott a vőfély - ceremóniamester (előzetes egyeztetés szerint) jelzi a vendégek felé a szívügyetekként kezelt jótékonysági célt, és felhívja verses, könnyed formában a vendégeitek figyelmét erre jótékony célra és elmondja pár szóban, hogy az önkéntes alapon működő jelképes összegnek az adakozásával ti most életeket mentettek meg! Köszönettel vesztitek, ha ehhez a nemes célhoz ők is egy jelképes összeggel hozzájárulnak. Ezt lehet egy szép dobozba is beledobni, gyűjteni, melyet a tánc végén a pároddal megszámoltok és azt követő hét elején elutaljátok a csatlakozáskor kiválasztott állatmentő szervezet számlájára, mint a Jótékonyság az esküvőn mozgalomhoz csatlakozott pár adományát.

Mindezek mellett rendezhettek tárgyi adománygyűjtést külön erre a célra a vendégek körében is, amikor felszerelést, tápot, a kiválasztott menhely munkáját segítő gyógyszereket gyűjthettek vagy vásárolhattok, és azt adjátok át.

Tárgyi adomány lehet pl.:

 • Vitaminok, táplálék kiegészítők
 • Póráz
 • Nyakörv
 • Kullancs elleni védelem, spot on
 • Szállító box
 • Sampon érzékeny bőrre
 • Kutyaruhák
 • Fekhelyek
 • Eledel - itt nagyon fontos egyeztetni, mert egyes mentett kutyáknak speciális táplására van szükségük az allergia miatt, így nem ehetnek bármilyen tápot, konzervet!

Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva


Külföldön a vendégeket minden ilyen esetben megajándékozzák egy emlékkártyával, amin állhat egy idézet, egy vers, egy köszönő szöveg, illetve a támogatott szervezet neve, ezt egy szép, felemelő emlékként elteheti, hazaviheti a násznép. Egy szép emléklap is maradandó emlék, sőt, - mivel annak az érzése párosul hozzá, hogy ezzel megmentettétek egy állat életét - sokkal nagyobb az eszmei értéke, mint egy apró csecsebecsének.

Külföldön az is szokás például, hogy az örökbefogadható kutyusok, cicák adatait tartalmazó képeket diszkréten az asztalokra kihelyezik. A képek hátulján feltüntethetjük az állatka nevét, néhány fontos információt és a menhely elérhetőségeit. Hazánkban járhatóbb út, az ha előzőleg az örökbefogadható állatok adatait, képeket, információt e-mailben kikülditek a meghívott vendégeiteknek miután felhívtátok figyelműket a jótékonyságra és ők nyugodt körülmények között ki tudják választani, hogy melyik álllatkát fogadják örökbe.


Ha egy 100 fős vendégseregből akár csak 10-en örökbe fogadnak egy állatot, már 20 életet mentettetek meg közös erővel; 10-et akik gazdikra találtak, illetve másik 10-et, akiknek így helyet tud biztosítani a menhely, és nem kell újabb éjszakát tölteniük kint az utcán, kitéve mindenféle borzalmaknak.

Amennyiben örökbefogadásra nincsen lehetőség, szóba jöhet annak virtuális változata is általad vagy a vendégeid által. Ezt ma már hazánkban virtuális formában is megtehetitek, ha úgy döntöttök, hogy az örökbefogadásba is bevonjátok a násznépet (a csatlakozáskor egyezetet információk alapján). Virtuális örökbefogadáskor - LINK - az általad támogatásként átutalt néhány száz vagy néhány ezer forinttal hozzájárulsz egy kiválasztott mentett állat tartásához, orvosi kezeléséhez, már ez is nagy segítség minden egyes esetben! Te már legalább teszel valamit egy ártatlan kis életért! Egy élet megmentése könnyebb, mint gondolnád!

Amennyiben csatlakoztok a mozgalomhoz a boldogság, az öröm, a jó érzés megmarad duplán, hiszen egybekelésetek nagy napjával életeket is adtok vissza, e nemes cselekedet áthatja és megemeli esküvőtök hangulatát. Egy alkalom, amikor kinyithatod a szíved, segíthetsz, tedd egy picit jobbá a "világot", állj mellénk, mi kiállunk azokért, akik önmagukat megvédeni képtelenek.

Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva


Kedvenced is legyen jelen!

Életetek legfontosabb napján a szívetekhez közel álló emberek mind ott vannak Veletek: a szülők, a rokonok, barátok és barátnők. Ha van háziállatod, legyen szó egy kutyáról, macskáról vagy más kis kedvencről, aki már szinte családtag, megérdemli, hogy ő is Veled legyen a Nagy Napon, Veled együtt örüljön és ünnepeljen! Természetesen odafigyelést, és egy picit különlegesebb szervezést igényel, ám nem lehetetlen! Fantasztikus élmény, sőt a gyerekek is hihetetlenül élvezni fogják. Szerencsére Magyarországon is egyre több kutyabarát helyszínnel találkozhatunk, és reméljük, a jövőben még többen döntenek az állatbarát esküvő mellett! Kutyabarát helyszínekről az alábbi LINKre és a logóra kattintva még többet tudsz meg.


Tedd jobbá Te is egy kis állat életét! Csatlakozz a linkre kattintva


Letölthető plakát a képre kattintva!

A mozgalom letölthető bannere a képre kattintva!

Menyegzőlap az állatokért!

Jótékonysag az esküvőn

E-mail: jotekonysagazeskuvon@menyegzolap.hu
Twitter oldal: Jotekonysagazeskuvon